budyń - 12640 przepisów (strona:579/843)

Ciasto Korsarz 171

minut do ich zmięknięcia. W reszcie mleka rozrabiamy mąki- tak przygotowany rotwór wlewamy na gorące mleko z wiórkami. Gotujemy do zgęstnienia( powstanie coś a’la bardzo gęsty budyń). Studzimy. Miksujemy z masłem,  stopniowo wlewając malibu Składniki na nasączenie: 150 ml wódki+ sok z cytryny+ łyżka cukru+ 4 łyżki przegotowanej wody Dodatkowo: 1 kieliszek malibu ok. tabliczka czekolady WYKONANIE: blat

Domowe ciasta
Sernik brzoskwiniowy na biszkopcie 167

temp. 175 stopni. Studzimy. Brzoskwinie: 1 puszka brzoskwiń pokrojonych w kawałki syrop odsączony z brzoskwiń z puszki Składniki na masę serową: 9 jaj 1 1/2 szklanki cukru 3 budynie śmietankowe 4 śmietany 18% tłuszczu *330 g każda Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy śmietanę

Domowe ciasta
Biszkopt z kremem 163

szklanka mleka 10 dag cukru cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag masła Mleko gotujemy z cukrami. Mąki rozrabiamy w odrobinie mleka ( dokładnie). Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem na krem. Składniki na nasączenie: sok z połowy cytryny+ szklanka przegotowanej wody+ 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: galaretka truskawkowa 300 g świeżych truskawek WYKONANIE: blat biszkoptowy

Domowe ciasta
Ciasto czekoladowe 164

proszku do pieczenia kostka margaryny 1 łyżka kakao Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Składniki na masę czekoladową ze śmietaną: 6 białek szklanka cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3 śmietany 18 % tłuszczu (po 330 g każda) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych

Domowe ciasta
Ciasto Czeko Fala 150

gruby. Gruby kroimy na paski, cienki wykładamy do blaszki z papierem do pieczenia i smarujemy dżemem.       Składniki: 6 białek ¾ szklanki   cukru 2   duże budynie czekoladowe 8 serków naturalnych (po 150 g każdy) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy serki

Domowe ciasta
Śnieżynka 194

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na masę serową: ok. 1 kg sera białego zmielonego 1 szklanka cukru 3 żółtka 2 jaja 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki czubate mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mleka 100g masła Ser oraz masło, cukry, żółtka i jaja wkładamy do garnka. Całość mieszamy dokładnie, następnie   podgrzewając aż wszystkie składniki

Domowe ciasta
Styropian 118

formy). Składniki: 1 i 1/3 szkl. mąki 3 żołtka 115 g masła/margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szkl. cukru szczypta soli 550 g śmietany pół szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 3 białka szczypta soli 2 łyżki dżemu truskawkowego Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni.  Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, sól,  żółtka, masło /margaryn

Na moim talerzu
Inspiracje talerzowe #3 188

coś na słodko uwielbiam krówki i muszę je zrobić  http://liliwkuchni.blogspot.co.uk/2015/09/krowki-czekoladowe.html 4. Kolejną słodkością jest chałwa tutaj bardzo interesujący przepis http://zmiloscidogotowania.blog.pl/2015/09/02/domowa-chalwa-slonecznikowa/ 5. Przygotowuję częściej domowe budynie, więc czas na kisiel tutaj typowo jesienny http://oliveandthyme.blogspot.co.uk/2015/09/domowy-kisiel-jabkowy-z-cynamonem.html

Na moim talerzu
Pieczony omlet z owocami i kilka pomysłów na zdrowe przekąski 168

bazie warzyw, jajek lub twarogu) z warzywami lub pełnoziarnistym pieczywem Babeczki jajeczne z warzywami Koktajle owocowo-warzywne, musy owocowe z dodatkiem nasion chia/siemienia lnianego/płatków/orzechów Domowy budyń jaglany Warzywne pasztety np.  z ciecierzycy i kaszy jaglanej Jak widzicie opcji jest mnóstwo, zarówno wytrawnych jak i słodkich przekąsek. Wiele z nich można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać nawet

HealthyCreations
Sernik (prosty przepis) 148

wychodzi puszyste, wilgotne, ciężkie (takie lubię) i obłędne w smaku. Każdemu się uda. Polecam Składniki: 700 g twarogu chudego 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 jajka 2 budynie waniliowe w proszku oraz kolorowa posypka blaszka 16x32 cm Przygotowanie: Twaróg przekładamy do szerokiej miski i blendujemy go aby nie miał grudek. Następnie dosypujemy cukry i wbijamy jajka, blendujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Torcik Herbaciany 173

łyżeczki żelatyny pojemnik wielkości około 15 x 15 cm Biszkopt 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną lub budyń. Na sam koniec dodajemy olej.  Mieszamy wszystko i  wylewamy do natłuszczonej, i wysypanej bułka tartą blaszki. Pieczemy w 180 stop przez około 20-25 minut Upieczony biszkopt studzimy

Gotowanie...to proste !
Orzechowo-gryczane ciasto z bakaliami 208

łyżeczka czarnego sezamu 4 łyżki mleka roślinnego 1 łyżka cukru z agawy 1/2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Krem budyniowy: 250 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 1/2 opakowania budyniu (czyli 20 g – 1 spora łyżka) 1 łyżka cukru z agawy Dodatkowo: 75 g mieszanki studenckiej (mieszanki bakalii) – użyłam gotowej mieszanki ze sklepu ymt24.pl – tutaj link: https://ymt24.pl

Via Gusto
Marmolada z buraków – Battlefield V – kuchnia okupacyjna 191

biedniejsi obywatele musieli radzić sobie inaczej – bo jak mawiano „kto nie kombinuje, ten nie je”. Stąd też wywodzą się takie pomysły jak mąką z żołędzi, budyń z kapusty, ciasto z pietruszki, herbata z obierek po jabłkach, zupa ze skórek od chleba, czy marmolada z buraków słodzona sacharyną. Nie marnowano w zasadzie niczego – nawet woda z gotowania

Nerds Kitchen
Koktajl białkowy Eco&Fit Slim - wsparcie w odchudzaniu 145

mlekiem lub wodą i wypić, aby na długi czas pozbyć się uczucia głodu i otrzymać zastrzyk zdrowej energii. Można je także wykorzystać jako dodatek do koktajli na bazie owoców, budyniów czy owsianki. Koktajle Eco&Fit Slim są doskonałym rozwiązaniem także dla osób, które po raz pierwszy sięgają po koktajle proteinowe. Doskonałe smaki - czekoladowy, waniliowy i truskawkowy, łatwość rozpuszczania

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gorąca gęsta czekolada 136

przy kominku z książką... No właśnie, wolicie czekoladę do picia czy raczej do wyjadania z kubka? Ja zdecydowanie wybieram drugi wariant. Uwielbiam gdy czekolada jest gęsta jak kisiel lub budyń, żeby móc delektować się nią łyżeczka po łyżeczce. I wcale nie musi przykrywać ją warstwa pianek marshmallow albo czapa bitej śmietanki. Dobra gorzka czekolada wystarczy:) Gorąca gęsta czekolada  Składniki

Obiad gotowy