potrzebowali 9 ciastek w całości dodatkowo kilka pokruszonych 500 g twarogu (użyłam quark) 150 g śmietany kremówki (użyłam double cream) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 jajka 1 budyń waniliowy (bez cukru) 1 łyżeczka pasty waniliowej szczypta soli Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasteczka oreo rozkleić, biały krem ściągnąć nożem do osobnej miseczki (będziemy potrzebowali
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcukru pudru skórka otarta z jednej cytryny Sól szczypta Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 1 ½ budyń waniliowy 2 łyżki kremówki Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce skórkę . Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko
w mojej kuchniśmietany kremówki Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 200 g masła 300g cukru 3 łyżki mąki Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 50 ml kremówki 1½ budyń śmietankowy ,lub waniliowy pół szklanki ,lub więcej migdałów sparzonych obranych i posiekanych rodzynki opcjonalnie Wykonanie blaszka 30x30 Cytrynę sparzona zetrzeć na tarce. Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli
w mojej kuchnicukru waniliowego ok. 8 g 75 g masła 1 żółtko Masa serowa: 1/2 kg sera potrójnie zmielonego bądź z wiaderka 70 g cukru pudru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 150 g kremówki 30 % Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie podane składniki na kruche ciasto zagniatamy , owijamy folią i na ok. 1 godzinę wkładamy do zamrażalnika. Spód: W garnku z grubym
W Moim Magicznym Domukostka margaryny 3 szklanki mąki 2 całe jajka 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (krajanki) 1 kostka masła 6 jajek 3 łyżki grysiku (ewentualnie budyń śmietankowy) 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru bakalie Przygotowanie : Masa kakaowa: Margarynę rozpuszczamy w garnku, pozostałe składniki mieszamy ze sobą i łączymy z margaryną. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części z których
Mechanik w kuchniwyjątkowo świąteczny sernik z żurawiną. Spód: 225 g herbatników kakaowych 120 g rozpuszczonego masła Sernik: (składniki w temp. pokojowej) 1 kg serka z wiadereczka 1 szkl cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 jajka 2 szkl świeżej lub mrożonej żurawiny Spód: herbatniki bardzo drobno pokruszyć, wymieszać z gorącym rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 24cm
Smakołyki Asipogodnych i rodzinnych Świąt. Pozdrawiam Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki - u mnie Mąka Reszelska MŁYNOMAG 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie herbatników kakaowych Petit Beurre CUKRY NYSKIE polewa czekoladowa
Z Majeczką w kuchniuzyskania gęstego budynku. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia (od czasu do czasu mieszając). W osobnym naczyniu miksujemy masło z sokiem oraz skórką z cytryny. Dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: poncz (50 ml soku z cytryny wymieszany z 50 ml wody) ok. 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki lub żurawiny 1/2 szkl wiórek kokosowych
Domowy Smak JedzeniaMoczka to śląskie danie wigilie. Generalnie jest to zupa, ale coraz częściej jest podawana w formie deseru, mega słodkiego, gęstego, przypominającego budyń. Taką wersję właśnie dzisiaj przygotowałam: na pierniku, z piwem, z dużą ilości bakalii. Zapraszam, bo to tradycja warta podtrzymywania. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkakao Masa serowa: 0,5 kg zmielonego białego sera (może być w wiaderku) 1 jajko 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki cynamonu Galaretka z pomarańczy: 3 pomarańcze skórka z 1 pomarańczy 2 łyżki cukru kryształu 3-4 łyżeczki żelatyny
Kuchnia MagdaLenyserków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE 18. Brownie z burakami – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste 19. Rafaello na krakersach
UgotowaćMniejszą część wymieszaj z pozostałymi składnikami, a drugą część zagotuj. Do gotującego się mleczka wlej wymieszane składniki i całość zagotuj mieszając (przygotowanie jest takie samo, jak przygotowanie budyniu). Upieczone ciastka posmaruj kremem, do którego przylep wiórki kokosowe. Pozostałą część kremu podziel na dwie części. Do jednej dodaj około pół łyżeczki kurkumy, natomiast do drugiej części pół łyżeczki barszczu instant
Via Gustofont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 200g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej lub 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 200g miękkiego masła 160g cukru szczypta soli 4 duże jajka 600g truskawek przekrojonych na pół Kruszonka: 100g schłodzonego masła 150g mąki pszennej
Słodkie zapomnienieproszek do pieczenia - 2 pełne łyżeczki 1 jajko 5 łyżek kakao Składniki na masą serową: 600 g twarogu 3 jajka 150 g śmietany kremówki 150 g cukru/ksylitolu 1 budyń waniliowy 180`C 60 minut Wykonanie: do misy robota odważyć mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, przesiane przez sitko kakao i masło pokrojone w małe kawałki, następnie wymieszać łopatką do otrzymania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Spód: • 50 g masła • 180 g herbatników kakaowych • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: • 75 dag twarogu mielonego • 2/3 szklanki drobnego cukru • 4 jajka • 200 ml śmietanki 30% • budyń śmietankowy ( proszek ) • 2/3 szklanki likieru Advokat • 100 g czekolady śmietankowo-kawowej (polecam z Lidla) Wierzch ciasta: • 125 g serka mascarpone • 125 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania
W mojej kuchni