temp 180* około 25-30 min. 2. W jednej szklance mleka roztrzepać jajka i mąki. Pozostałe mleko ugotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Składniki połączyć i ugotować budyń. Ciepłym przełożyć placki, odstawić do całkowitego wystygnięcia
Dziś Ja gotujeszczypta soli Sernik: 1,2 kg sera twarogowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony) 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 i 1/3 szkl. cukru 4 żółtka + 1 jajko 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 1 szkl. oleju 2 szkl. mleka nasionka z 1 laski wanilii 1 cytryna (skórka + sok) Beza: 6 białek 1 szkl. cukru szczypta soli Na stolnicę przesiewamy mąkę
Smaki Na Talerzumusisz się bać, że fit sernik z polewą czekoladową Ci nie wyjdzie, on zawsze wychodzi FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ: Masa: 1 kg chudego twarogu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1,5 szklanki erytrolu (lub opcjonalnie miodu) aromat śmietankowy Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Twaróg mielimy w maszynce 2 lub nawet
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiichlebowy), przejrzałych warzyw i owoców (chlebek bananowy, owoce pod kruszonką, krem śliwkowy z kakao, zupy, zapiekanki, pieczone warzywa, zdrowe chipsy, ciasta z dodatkiem warzyw). Mamy dział dotyczący nabiału (budynie, jogurtowe desery, domowe masło czy gzik) oraz mięsa (potrawki, wywary, pasztety czy pizze). Wszystkie przepisy są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, do ich wykorzystania wykorzystujemy przede wszystkim produkty
Moje Kuchenne Rewelacjeświątecznym stole i kusiły swoim wyglądem... Składniki: 500 g sera z wiaderka (użyłam „Mój ulubiony”) 120 g cukru 3 jajka 60 g masła (w temp. pokojowej) 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 2 łyżeczki mąki pszennej 1 cytryna (sok i skórka) 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Składniki na krem: 250 g serka mascarpone (prosto z lodówki) 150 ml śmietanki kremówki 36 % (prosto
Kuchnia u Krysitort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik
Kulinarne przygody Gatitymnie 23x35 cm) i zapiekamy na złoty kolor, ok 10-15 minut w 180 st. C Masa serowa: 1 kg dobrego twarogu 4 żółtka szklanka cukru 2 budynie 2 szklanki mleka pół szklanki oleju Ucieramy żółtka z cukrem do białości, następnie dodajemy pozostałe składniki i krótko miksujemy, tylko do uzyskania jednolitej masy. Ser wykładamy na podpieczony spód, wyrównujemy
Cynamonowe szczęściemasła Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera (może być z wiaderka) 5 dużych jajek ok. 3/4 szklanki cukru pudru (lub więcej-w zależności od upodobań) 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 2 szklanki śmietanki 30% Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Wykonanie: Spód: Biszkopty drobno kruszymy do miski (na miałki proszek), dodajemy kakao oraz roztopione masło
Kuchnia MagdaLenymielonego twarogu lub 1,100g sera b.gęstego (u mnie Mój Ulubiony Wieluń, stąd taka ilość 2x450g+200g) - 250g masła - 4 jajka (dałam 5 mniejszych) - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) - 1 szklanka cukru, u mnie po 1/2 szklanki ksylitolu i cukru trzcinowego (lub więcej, gdy preferujemy bardziej słodkie ciasta
Smaczne Zdrowewydania serników. Ten upiekłam na jedne ze Świąt Wielkanocnych. Przepis przeniesiony z poprzedniego bloga. Masa serowa: 700 g twarogu 100 g masła 1 szkl. pudru cukru 4 jajka 1 budyń śmietankowy na 3/4 l otarta skórka z 1 pomarańczy
Kolorowa kuchnia Elkibardzo wielkanocny. Sernik upieczony kilka lat temu na Wielkanoc,przepis przeniesiony z poprzedniego bloga. Masa serowa: 700 g twarogu 100 g masła 1 szkl. pudru cukru 4 jajka 1 budyń śmietankowy na 3/4 l otarta skórka
Kolorowa kuchnia Elkijajka 1/2 szklanki miałkiego cukru lub cikru pudru 1 łyzeczka aromtu wanilioweggo (opcjonalnie) 60 ml oleju rzepakowegp (lub 100 ml oleju bez masła) 50 g masła lub margaryny budyń śmietankowy lub waniliowy 3 łyżki gęstej kwaśnej smietany 1/2 szklanki orzechów i bakalii Wykonanie: Nagrzać piekarnik do 180*C Wyłożyć salaterki papierem do pieczenia pomagając sobie obciązając go szklankami by dobrze
Sztuka gotowania w/g Samiryformy 1,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 słoik marmolady lub dżemu z czarnej porzeczki 400 g 1 kisiel w czerwonym kolorze (proszek) 1 budyń waniliowy (proszek) 1 kg zmielonego twarogu (można użyć dobrej jakości z wiaderka) Wykonanie: 250 g masła lub kostki do pieczenia siekamy, dodajemy proszek do pieczenia, 3 żółtka, 3/4 szklanki cukru
Poezja Smaków - blog kulinarnyśmietany 18 % 3/4 szkl soku marchwiowego, dałam Hortex "Vitaminka" (mango, marakuja, marchew, jabłko) 1/4 szkl soku pomarańczowego skórka starta z połowy pomarańczy (niekonieczne) 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru z malutką górką spód z ciasteczek lub płatków kukurydzianych: 100 gr płatków kukurydzianych czekoladowych lub 100 g ciastek maślanych czekoladowych 15-20 g masła roztopionego polewa czekoladowa: niecałe
Gotowanie...to proste !nabrał dodatkowego smaczka, jest przepyszny Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki - u mnie pszenna 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie wafelków kakaowych Chrups! CUKRY NYSKIE wiórki kokosowe 5 łyżek
Z Majeczką w kuchni