budyń - 12640 przepisów (strona:601/843)

Rogaliki kruche (3 składnikowe) 143

Łatwe Tanie Przepis na kruche rogaliki z 3 składników. Składniki 3 szklanki mąki 1 szklanka śmietany 18% 1 kostka masła lub margaryny (u mnie pół na pół) ulubiony dżem, budyń lub czekolada (u mnie powidła śliwkowe) Ja do ciasta dodatkowo dodałam 6 łyżek cukru. Sposób przyrządzenia 1 Miękkie masło lub margarynę przełożyć […] Artykuł Rogaliki kruche (3 składnikowe) pochodzi

PysiaGotuje.pl
Rogaliki drożdżowe 177

Łatwe Tanie Prosty przepis na puszyste rogaliki drożdżowe. Składniki 600g mąki 30g drożdży 1 szklanka mleka 125g masła 5 łyżek cukru szczypta soli 3 jajka ulubiony dżem, budyń lub czekolada (u mnie powidła śliwkowe) Sposób przyrządzenia 1 Drożdże pokruszyć do garnuszka, dodać 50 ml ciepłego mleka (nie gorącego), łyżkę cukru i 3 […] Artykuł Rogaliki drożdżowe pochodzi z serwisu Blog

PysiaGotuje.pl
Sernik na spodzie z brownie z czekoladową polewą 157

pszennej  * 3 łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa : * 10g masła  * 200g jogurtu typu greckiego * 800g serka twarogowego  * 4 jajka  * szklanka cukru  * 2 opakowania budyniu waniliowego  Przygotowanie : Czekoladę rozpuścić razem z masłem, cukrami, kakao i wodą. Wystudzić. Do masy dodać żółtka oraz mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę. Masło wymieszać

Magiczne Życie Marty
Sernik dyniowy na piernikowym spodzie 210

przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 125 ml śmietanki 30% 3 jajka 40 g cukru pudru 1 szkl. puree z dyni 1 budyń śmietankowy na 1/2 l 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta startej gałki muszkatołowej ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej 4 kostki czekolady deserowej Mąkę wymieszać z cukrem pudrem,dodać szczyptę soli i posiekać

Kolorowa kuchnia Elki
Tarta cytrynowa z granatem 177

SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 240 g mąki pszennej tortowej 70 g cukru pudru szczypta soli 135 g zimnego masła 1 jajko Na masę cytrynową: 3 jajka 2 cytryny 2 budynie waniliowe z cukrem 100 g cukru  Na bitą śmietanę i dekorację: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 śmietan-fix 1 owoc granatu WYKONANIE

Passions hobbies life
Sernik mocno kokosowy z dżemem 125

szklanki cukru (120g) 1 jajko 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu  1 szklanka cukru  1 opakowanie budyniu waniliowego 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)   4 jajka 2 żółtka 1/2 szklanki wiórków kokosowych Wierzch bezowy: 2 białka 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu (240g

Di gotuje
Kisiel z tapioki z pigwą i "Pani Einstein" 215

Kisiel nigdy nie należał do przekąsek, które lubiłam. Przeszkadzał mi zawsze jego chemiczny smak. Podobnie było z budyniami. Te drugie odczarowałam jakiś czas temu dzięki perełkom tapioki. A dziś udało mi się to również z kisielami. Składniki (na 3 porcje): Kisiel 500 ml wody 6 czubatych łyżek tapioki w perełkach łyżka cukru skórka z cytryny Mus z pigwy 3 pigwy

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik kajmakowo - dyniowy 213

serce nawet mojej Córy :) Spróbujcie :) Składniki:  200g maślanych herbatników 60g masła 750g białego sera z wiaderka 4 jajka  1/2 szklanki cukru 200g masy kajmakowej z puszki 1 budyń smietankowy w proszku 2 czubate łyżki mąki pszennej 250g musu z dyni łyżka cynamonu do posypania Przygotowanie: Sernik kajmakowo - dyniowy jest jednym z najprostszych ciast jakie robiłam. Jedynym warunkiem jest

ChilliJemy
Budyń jaglany z pieczonym bananem 145

kokosowe i wsypujemy kasze. Gotujemy na bardzo małym ogniu około 20 minut. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni. Pieczemy banan 10 minut na kratce. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. #budyn   #banan   #zdrowie   #kaszajaglana #budynzkaszy   #zdroweslodycze

Szkrab Je Sam
Bezglutenowe Budyniowe Naleśniki Z Twarogiem I Sosem Truskawkowym 139

smakowe, że zjadłam sama prawie całą porcję ;) Wypróbujcie, posmakujcie i zobaczcie czy czy nie staną się one jednymi z waszych ulubionych :) Składniki na około 6-7 naleśników: 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bezglutenowego ( 45 g np. od firmy Celiko ) 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej lub ryżowej 2 jajka kl M 100 ml mleka 100 ml wody gazowanej

Gotowanie...to proste !
Szarlotka z pigwą 167

masła zimnego 210 g mąki pszennej 60 g migdałów zmielonych 4 żółtka sól szczypta 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 kg pigwy 1 budyń śmietankowy 10 łyżek cukru trzcinowego 1 cytryna puder do dekoracji  pigwa: Pigwę obieram,  wydrążam nasiona i kroję  w kostkę. Przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny

wesoła kuchnia
Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną+przepisy 161

kaszy. Tak banalna rzecz a sprawia, że z goryczki robi nam się fajny aromatyczny smak😇  Podam Wam od razu propozycję, do czego możecie wykorzystać ten zdrowy smakołyk: KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŁACIATY MURZYNEK Z TWAROGIEM I KASZĄ JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI FIT 3 BIT KULKI TRUSKAWKOWE PIECZONE JABŁUSZKO Z NADZIENIEM CIASTECZKA JAGLANE Z MUSEM OWOCOWYM KASZOTTO Z WARZYWAMI

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik na czekoladowym spodzie z migdałów i pestek dyni 156

zmielonych migdałów (tartych migdałów) 100 g zmielonych (tartych) pestek dyni 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg naturalnego twarogu z wiaderka 130 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 6 jaj 100 g gorzkiej czekolady min.70% kakao Ganache 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 200 g śmietanki 30% Najpierw zajmujemy się ciastem, można przygotować je dzień

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik puszysty z kaszą manną 193

Witajcie :) Lubię eksperymentować w kuchni i modyfikować przepisy, ostatnio pokombinowałam tak z sernikiem.   Mam dzisiaj dla Was przepis na pyszny puszysty sernik, bez kleistego budyniu lub mąki ziemniaczanej.Ostatnio moi goście go degustowali i nikt nie wyczuł kaszy ale najważniejsze że wszystkim smakował :) Zapraszam do wypróbowania bo warto :) Składniki : 2 kg sera z wiaderka President 1,5 szklanki cukru

Sama słodycz i szczypta chili
Ptysie z koniakowym crème pâtissière 148

miksując powoli dolewałam gorące mleko. Gdy wszystkie składniki połączyły się, przelałam ponownie do garnka. Gotowałam na małym ogniu cały czas miksując (z niewielkimi przerwami) aż do osiągnięcia konsystencji gęstego budyniu. Wyczytałam, że dobrze przykryć krem na czas studzenia folią spożywczą tak, aby dokładnie przywierała ona do powierzchni kremu celem zapobiegnięcia powstania grubego kożucha. Tak też zrobiłam. Krem wystygł, kożuch

Kate's Kitchen