Cytrynowy krem do ciast i deserów Przepyszny słodko-kwaśny krem cytrynowy o bardzo szerokim zastosowaniu. Można używać go do ciast, deserów, naleśników, tostów, jako polewa lub do przełożenia placka. Polecam! Składniki na 1 słoiczek kremu: 80g cukru 1 jajko 1 żółtko 1 cytryna 40g masła *** Do metalowej miseczki wsypujemy cukier, dodajemy jajko oraz żółtko i dokładnie mieszamy *** *** Cytrynę sparzamy wrzątkiem i osuszamy. Na tarce ścieramy skórkę z cytryny (tylko żółtą część). Do miski dok... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...