budyń - 12640 przepisów (strona:435/843)

Sernik krakowski 216

pieczenia - odrobina wody różanej (opcjonalnie, ale warto) Masa serowa: - 2 kg tłustego twarogu (u mnie domowy) - 380g cukru pudru - 200ml śmietany kremówki - 200g miękkiego masła - 10 jaj - 4 budynie waniliowe (bez cukru) - 1 laska wanilii - 2 łyżki ekstraktu waniliowego - bakalie (rodzynki, suszona żurawina) ok. 120g + łyżeczka mąki pszennej Dodatkowo (do posmarowania „kratki”): - 1 żółtko - 1 łyżeczka mleka Lukier: - 6 łyżek(...)twarogu dodajemy miękkie masło i cukier puder – miksujemy przy użyciu blendera „żyrafy”. Następnie wbijamy całe jajka, dodajemy ziarenka z 1 laski wanilii i ekstrakt waniliowy. Rozprowadzamy z kremówką 4 budynie w proszku – dodajemy do masy serowej. Miksujemy ponownie „żyrafą”, aż masa będzie zupełnie gładka. Dodajemy namoczone, odsączone z wody i oprószone mąką rodzynki lub suszoną żurawinę (ja dałam ¾ żurawiny

mojewypiekiinietylko
Sernik na pierniczkowym spodzie . 205

przygotowaniu :) Składniki: 400 gr pierniczkówe w czekoladzie w kształcie gwiazdek 1600 g sera białego śmietankowego 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki cukru 8 jajek 11o g margaryny  2 budynie waniliowe z cukrem  3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Polewa : 2 tabliczki białej czekolady  4 łyżki śmietanki 12 % Blaszka 25/30 cm Wykonanie : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia . Na spód(...)układamy ściśle pierniki. Ser mielimy 3 krotnie , dodajemy do niego : żółtka , cukier , cukier waniliowy i ucieramy . Następnie dodajemy budynie , roztopioną margarynę i skórkę z pomarańczy , dobrze mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli . Dodajemy do sera i delikatnie mieszamy łyżką . Masę serową wykładamy na pierniczki . Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni , mój sernik piekł się około 50 minut.Wy

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik wyborny 203

piec przez około 30 minut w 160 stopniach, wystudzić.  Masa serowa: 1 kg sera białego tłustego, mielonego  8 jajek 2 białka kostka masła 1,5 opakowania budyniu śmietankowego  szklanka cukru pudru  150 g kandyzowanej skórki pomarańczowej  skórka otarta z jednej wyparzonej pomarańczy  2 garści rodzynek Wykonanie: Ser wymieszać wymieszać z miękkim masłem, budyniem, cukrem

Krakowskie smaki Ani
Sernik z choinką. 176

wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C. Pieczemy około 40 min. Sprawdzając pod koniec patyczkiem czy już jest upieczone. Odstawiamy do wystudzenia. Składniki na sernik; 70 dag mielonego twarogu op. budyniu (ja dałam bananowy , może być tez ś mietankowy) ok 50 ml. mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 3/4 szkl. cukru pudru (słodkość ciasta dostosujcie do siebie) 3 jajka   kolorowe(...)cukrowe ozdoby   Przygotowanie; Ser miksujemy z mąką, budyniem(proszkiem), mlekiem i cukrem a także 3 żółtkami.  Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową. Zielone szpinakowe ciasto kroimy na grubsze kromki, następnie foremką do ciastek wykrawamy choinki. Foremkę wykładamy papierem. Na dno wlewamy 1/3 masy serowej. Następnie na całej długości stawiamy choinki - ciasno, jedna obok drugiej

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik królewski 424

twarogu 3-krotnie mielonego 125 g miękkiej margaryny lub masła 2 szklanki cukru 8 jajek (w temperaturze pokojowej) – żółtka i białka osobno 2 łyżki kaszy manny 1 op. budyniu waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ekstraktu waniliowego Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy kakao, miękkie masło, cukier, 2 żółtka i zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy z niego(...)żółtek. Miksujemy całość do powstania gładkiej masy. Następnie cały czas ucierając na mniejszych obrotach, dodajemy łyżka po łyżce twaróg. Potem dodajemy pozostałe składniki: kaszę manną, proszek do pieczenia, budyń oraz ekstrakt z wanilii. W osobnej misie ubijamy białka na sztywną pianę. Ostrożnie i delikatnie dodajemy je do serowej masy. Mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką. Z lodówki wyjmujemy formę wylepioną ciastem

MyCookBook.pl
Sernik z brzoskwiniami 173

okazało się ,że w serze nie ma sera - 6 dużych jajek - 250 ml kremówki 30 % - 1 1/2 szklanki cukru ( szklanka 250 ml) - 2 duże łyżki kaszy manny - 1 budyń waniliowy - duża puszka brzoskwiń - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 300 g herbatników maślanych na spód ciasta Sposób wykonania : Odsączyć brzoskwinie z soku i pokroić ,blaszkę ( 36cm(...)sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej nam sernik wyrośnie :) zmniejszamy obroty i kolejno dodajemy śmietankę , kaszę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia , dalej mieszając dodajemy ser . Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i łączymy pianę z masą serową , ja robię to ręką żeby było delikatniej

Wypieki Rene
Budyń dyniowy 207

Domowy budyń na bazie puree z pieczonej dyni hokkaido. Jeden z najlepszych jakie jadłam :) Jest szybkim i smacznym deserem o zaskakującym smaku. Smaku… dyni, która jest lekko wyczuwalna. Polecam przede wszystkim tym co dynię kochają i tym co do niej nie mogą się przekonać :) Ciekawym dodatkiem są ziarenka wanilii, które przyjemnie „chrupią” :) SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka(...)cukier i dodając puree z dyni. Roztrzepać i zagotować. Kiedy zacznie wrzeć zdjąć z palnika i wlać powoli mieszankę mączną. Intensywnie mieszając wstawić ponownie na mały ogień i zagotować budyń. Gorący przelać do pucharków i posypać cynamonem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania jednogarnkowe , DANIA WEGETARIAŃSKIE , DLA DZIECI , Wykorzystanie żółtek Tagged: dynia

https:KKuchniaMniam
Puszysty sernik 199

tego sernika. Zapraszam!!!   Składniki: Masa serowa: 10 jajek, 1,5 szkl. drobnego cukru, 1 kg twarogu lub sera w wiaderku, 400 ml śmietany 30% lub 36%, 1 op. budyniu śmietankowego,   Spód: 20 dag. margaryny, 1 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Wykonanie: Jeżeli używamy twarogu musimy go zmielić lub przepuścić przez praskę do twarogu. Następnie(...)szklanki masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz wystudzoną margarynę. Dokładnie mieszamy. Gotowy spód wykładamy na blaszkę o wymiarach 24x38 cm. Do masy jajecznej dodajemy ser i budyń. Dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubitą na sztywno śmietanę. Mieszamy delikatnie za pomocą łyżki.   Przelewamy masę do blaszki na gotowy spód. Pieczemy w 180C przez 60 minut. Po upieczeniu studzimy

Passion of Cooking
Styropian z brzoskwiniami, czyli sernik bez sera 280

szklanki cukru 5 żółtek 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 litr jogurtu typu greckiego (gęstego) 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 280 g dżemu brzoskwiniowego (mały słoiczek) 1 puszka brzoskwiń w syropie Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto kruche szybko zagnieść(...)wyłożyć papierem do pieczenia a następnie drugą częścią ciasta i wstawić do lodówki na ok. godzinę. 2. Białka jajek ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać budyń w proszku, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Do masy białkowej dodawać partiami jogurt a na końcu wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć. Na schłodzony spód ciasta rozsmarować dżem brzoskwiniowy, a na niego

Na Ciasteczkowych Papierach
Makowiec bakaliowy z jabłkami 453

maku 60 dag jabłek 15 dag masła 6 jajek 6 łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 15 dag bakalii (orzechy, rodzynki, kokos) 1 łyżka budyniu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki margaryny 3 łyżki kakao 3 łyżki wody 3 łyżki cukru wiórki kokosowe do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto kruche : Mąkę połączyć z margaryną. Dodać żółtka(...)oczkach. Mak zaparzyć. Zmielić dwa razy. Masło rozpuścić, chwilę przestudzić. Do masła dodać mak, żółtka, cukier, cukier waniliowy, kaszę mannę oraz bakalie. Wymieszać. Następnie do masy dodać starte jabłka, budyń i proszek do pieczenia. Połączyć wszystkie składniki. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto na blaszce. Wyrównać. Piec około 50 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karpatka czekoladowa 646

zagotować razem z cukrem, a w pozostałym mleku wymieszać obie mąki, kakao i żółtka. Gdy mleko się zagotuje wlać mleko z mąką, energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masła dodawać stopniowo wystudzony budyń, całość dokładnie utrzeć. Na koniec dodać wystudzoną czekoladę. Wymieszać. Wystudzone ciasto

Domowa Cookierenka Agi
Świąteczny sernik 2834

Korzenna kruszonka: 10 dag zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej   Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu chudego 6 jajek 1 budyń śmietankowy ¾ szklanki mleka w proszku 200 ml mleka 2 % ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka miękkiego masła 1 czubata łyżka skórki pomarańczowej w syropie Dodatkowo(...)palcach-nie zagniatać ciasta! Rozsypać na dnie wyłożonej pergaminem (sam spód) tortownicy, lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa: Mielony twaróg umieścić w misie miksera, dodać jajka, wsypać budyń, dodać mleko w proszku, masło, cukry, wlać mleko i całość krótko zmiksować do połączenia składników, na sam koniec dołożyć skórkę pomarańczową w syropie, wmieszać. Wylać na kruszonkę. Piec w nagrzanym piekarniku

Wanilia i Kardamon
jagodowiec na śmietanie 302

cukru 6 żółtek 250 g masła  na masę śmietanową: 4 kubki śmietany 18% ( po 330 g ) 6 białek 1 szklanka cukru cukier waniliowy lub laska wanilii 2 opakowania budyniu śmietankowego szklanka jagód (mogą być mrożone) Masło posiekać nożem z mąką, dodać resztę składników. Zagnieść szybko na gładkie ciasto i schłodzić je w lodówce. Schłodzone podzielić na dwie nierówne części(...)przez około 15 minut ( zawsze podpiekam spód, bo mój piekarnik słabo piecze od dołu). W tym czasie przygotować masę śmietanową: białka ubić z cukrem, następnie wlać śmietany i wsypać budynie. Jagody zblenderować na mus i wlać do masy. Całość krótko ale dokładnie zmiksować. Wylać na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć odłożone ciasto. Piec w 180*C około godziny. Wystudzony sernik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lukrowany Serniczek 223

maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka cukru 3 jajka 1 op budyniu śmietankowego lukier: 0, 5 kubka cukru pudru 4 łyżeczki wody Przygotowanie: ciasteczka blendujemy, dolewamy roztopione masło mieszamy, tak aby masa miała konsystencje mokrego piasku foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy ciasteczkowy spód(...)termo obieg na temp 180*C żółtka ucieramy z cukrem na białą puszysta masę, dodajemy ser, dolewamy mleko i olej białka ze szczypta soli ubijamy na pianę dosypujemy budyń, delikatnie dokładamy pianę z białek całość przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do piekarnika na ok 40-45 minut po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia przygotowujemy lukier i polewamy

Luźna Kuchnia
Puszysty sernik waniliowy 226

szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g zimnego masła, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki śmietany 18%. Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka, 3 budynie waniliowe, cukier waniliowy, 6 żółtek, 8 białek, 1 i 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, szklanka mleka. Polewa: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao(...)łyżki cukru pudru . Wykonanie: Wszystkie składniki na spód ciasta wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blachę (oczywiście wyłożoną papierem do pieczenia). Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym. dodajemy ser, budynie, oliwę z oliwek i mleko.  Całość dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy pianę z białek.  Do sztywnej piany dodajemy cukier i chwilę miksujemy. Pianę przekładamy do masy serowej

paapilotkaa