budyń - 12640 przepisów (strona:443/843)

Bezglutenowe ciasteczka ryżowo-kokosowe z ananasem 199

Znajdziemy w nich także takie pierwiastki jak: miedź, magnez, potas, kwas foliowy oraz witaminy B i E. Składniki (mi wyszło 8 ciasteczek) :  100 g ryżu basmati  opakowanie budyniu waniliowego  1 jajko 50 g masła 2 łyżki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych 1/2 puszki krążków ananasa garść rodzynek (opcjonalnie) Przygotowanie: Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie(...)Ostudzić. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Ostudzony ryż połączyć w misce z roztopionym masłem, a następnie dokładnie zblendować. Dodać budyń, cukier, wiórki kokosowe i jajko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.  Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy. Na każdym ciasteczku docisnąć krążek ananasa. Zlepić brzegi. Dodać rodzynki (opcjonalnie).  Piec przez

Kuchnia Ellie
Brownie z dyni dwukolorowe! Najsmaczniejsze! 212

tabliczka czekolady - 6 jajek ekologicznych lub wiejskich - 4 łyżki miodu - 1 tabliczka czekolady gorzkiej - chili w proszku - 1 łyżeczka przyprawy do grzanego wina  - 3 łyżki masła - 1 duży budyń waniliowy WYKONANIE: - puree z dyni robimy w standardowy sposób, dynię myjemy, kroimy na ósemki, usuwamy gniazda nasienne, układamy na pergaminie i pieczemy w nagrzanym piecu przez 30 minut, potem(...)mikrofalówce, lub w kąpieli wodnej - masło rozpuszczamy - w dużej misce za pomocą blendera, miksujemy puree z dyni, masło, przyprawy, miód i żółtka, na bardzo gładką masę. Dodajemy suchy proszek- budyń waniliowy. - w misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli - dodajemy do masy dyniowej, bardzo delikatnie mieszamy - masę dzielimy w proporcji 60% na 40% - do mniejszej ilości dodajemy rozpuszczoną czekoladę

SMYKWKUCHNI
Kremówka 1050

pudru - 250g masła - 2 żółtka - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1,5 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: - 1,4 l mleka 3,2% - 3 budynie waniliowe - 1 i ¼ szklanki cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 120g masła - 4 jajka - 1 laska wanilii Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia Ciasto zagniatamy dzień wcześniej. Suche składniki (mąkę, cukier puder(...)można zrobić mniej i niższe. Odlewamy ½ litra mleka. Pozostałe zagotowujemy z masłem, cukrami i wanilią (wydrążone ziarenka dodajemy do mleka z bydyniami). Do pozostawionego mleka dodajemy całe jajka, budynie, obie mąki, ziarenka wanilii. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Gdy mleko się zagotuje wyjmujemy laskę wanilii i wlewamy masę. Gotujemy, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki, aż do zgęstnienia. Gorącą

mojewypiekiinietylko
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 154

ciasto 2 szkl mąki pół szkl cukru 2 jajka 150 g margaryny szczypta proszku do pieczenia szczypta soli ser 1 kg sera (gotowy mielony) 2 budynie waniliowe 1 szkl cukru otarta skórka z połowy cytryny sok z połowy cytryny 1 margaryna 6 jajek puszka brzoskwiń Ciasto zagnieść z podanych składników. Dno formy posmarować lub wyłożyć papierem. 3/4 ciasta rozłożyć(...)blaszce, nakłuć widelcem i podpiec ok 10 min w temp 180 st. Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać ser i żółtka, budyń, skórkę otartą z cytryny i sok. Na koniec ubitą pianę z białek. Na podpieczonym spodzie ułożyć przekrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie z puszki, zalać je masą serową. Pozostałe ciasto cieniutko rozwałkować , pokroić radełkiem na paski i ułożyć

Gotowanie jest łatwe
Sernik czekoladowy z daktylami 167

mąki 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl cukru szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka 2 łyżki śmietany 700 g sera 6 jajek 1 szkl cukru 1 margaryna 1 budyń czekoladowy 2 łyżki kakao 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70 g daktyli Ciasto zagnieść, wylepić formę lub tortownicę i podpiec spód, ok 12 min w temp 180 st. Margarynę utrzeć(...)cukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio ser. Dodać budyń, kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która się

Gotowanie jest łatwe
Sernik z borówkami 178

ciasto 1,5 szkl mąki 125 g masła pół szkl cukru 2 żółtka szczypta soli masa serowa 1 kg sera 1 szkl cukru 1 kostka margaryny 6 jajek 1 budyń śmietankowy otarta skórka z cytryny 1 op borówek. ok 100 g Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto.. wykleić dno formy o rozm  30x20. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać(...)jednym żółtku, następnie stopniowo dodawać ser i budyń, oraz skórkę otrzeć z cytryny.  Białka ubić na pianę dodać do masy i na koniec wrzucić borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto podpiec w temp 180 st. Wylać masę serową i piec sernik przez godzinę. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Tort leśny mech z malinami i figami 256

cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min. Budyń będzie gęsty). Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Odstawiamy do lodówki na kilka godzina a najlepiej na całą noc aby krem

W kuchennej krainie
Piernikowa tarta z dyni 180

Nadzienie • 400 g musu z dyni • 1/2 szkl cukru • 250 ml śmietany 30% • pestki z 1/2 laski wanilli • 1 aromat Butter wanille • 1/2 łyżeczki cynamonu ponadto • 2 jajka • 2 budynie polewa • 1 mleczna czekolada • 2 łyżki masła • 2 płaskie łyżki śmietany • kilka łyżek wody  Sposób przygotowania 1. cisto • Do mąki dodać zimne masło posiekać nożem  Dodać cukier puder(...)razem zagotować cały czas mieszając  Zostawić do ostygnięcia 3. • Formę do tartej posmarować masłem wyłożyć schłodzonym ciastem  Ciasto nakłuć widelcem 4. • 2 jajka i białko ubić dodać budynie wymieszać razem z ostudzonym musem  wlać na ciasto Tartę piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok 45 minut  ciasto wystudzić  • Polać polewą Masło czekoladę rozpuścić dodać śmietanę

W królestwie smaków Beaty
Francuska szarlotka 343

przez 40 minut. Kasia upiekła  Szarlotkę Dorota upiekła  Jabłecznik z kruszonką Iziona upiekła  Szarlotkę sypaną Joanna upiekła  Szarlotkę na biszkopcie z galaretką, budyniem i posypką z prażonych migdałów Daria upieka  jabłecznik z migdałami Aga upiekła  Szarlotkę z miętową nutką Marzena upiekła  Szarlotkę z budyniem

cookpl
Piankowy sernik z dynią 196

Masa serowa: 1/2 kg mielonego twarogu 3/4 szklanki puree z pieczonej dyni 1/2 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 2% 4 białka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy Pianka ze śmietanki: 1 szklanka śmietany 30% 1 galaretka pomarańczowa Prymulki  Dr.Oetker Cytrynowa beza  Dr.Oetker Blask pereł  Dr.Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Do mąki pszennej dodać cukier(...)pergaminem tortownicy o wym 22 cm. Schłodzić w lodówce. Masa serowa: Białka jaj ubić na sztywną pianę. W osobnej misce zmiksować masę serową z mlekiem, cukrem i jajkami oraz budyniem, dodać puree z dyni,na koniec dodać ubite białka i delikatnie wmieszać w masę serową. Wylać na kruchy spód, piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 20 minut

Wanilia i Kardamon
Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami 390

łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 żółtka Masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru 2 jajka Beza: 4 białka 1 szklanka cukru Dodatkowo: puszka (820 g) brzoskwiń w syropie, cukier puder do posypania W misce wymieszać mąkę, cukier(...)wyrobić ciasto (zagnieść w kształt kuli). Włożyć do lodówki na około godzinę. Cukier utrzeć z masłem na jednolitą masę. Dodać twaróg (trzykrotnie zmielony w maszynce do mielenia), mąkę i budyń. Zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać jajka i miksować jeszcze przez około minutę. Białka utrzeć na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki

Bullio
Kruche babeczki z musem dyniowym 198

żółtko lub całe jajko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Nadzienie: 300 ml puree z dyni 3 łyżki serka śmietankowego 2 jajka 3 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżki budyniu śmietankowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki cukru waniliowego  Dr.Oetker żółty lukier do dekoracji  Dr. Oetker złote perełki do dekoracji  Dr.Oetker Wykonanie: Ciasto: Mąkę mieszamy z pokrojonym zimnym masłem(...)cienkie ciasto.  Metalowe foremki do babeczek wylepiamy rozwałkowanym ciastem, brzegi delikatnie odcinamy aby uzyskać równą powierzchnię. Nadzienie: Jajka ubijamy na puszystą pianę , wlewamy miód, dodajemy serek, szczyptę cynamonu, budyń,oraz puree z dyni, całość miksujemy na gładką płynną masę,rozlewamy po równo na kruchy spód babeczek, wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 35-40 minut

Wanilia i Kardamon
Budyń karmelowy 120

Miałam ochotę na szybki i prosty deser na bazie mleka. Wykorzystałam czas, kiedy starsze dziecko poszło do przedszkola i postanowiłam ugotować budyń. Domowy, delikatnie słodki, nie z torebki. Z dodatkiem posypki z prażonych orzechów. Pycha. Młodszemu dziecku tak bardzo posmakował, że mało zostało dla dla mnie :) 2 szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej 3 łyżki cukru(...)rozpuścić karmel w mleku. Następnie wlać zimne mleko z mąkami, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Chwilkę pogotować, zestawić z ognia.  Orzechy posiekać, podprażyć na suchej patelni. Posypać orzechami budyń w pucharku. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Oszukany sernik z jogurtów greckich 393

greckich (składniki w temp. pokojowej): 800 g jogurtu greckiego / bałkańskiego (2 duże opakowania) 250 g serka mascarpone (1 opakowanie) 6 dużych jajek 1,5 szklanki cukru pudru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie: 1 szklanka mrożonych owoców leśnych opcjonalnie: cukier puder do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content(...)jogurtu greckiego / bałkańskiego (2 duże opakowania) 250 g serka mascarpone (1 opakowanie) 6 dużych jajek 1,5 szklanki cukru pudru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie: 1 szklanka mrożonych owoców leśnych opcjonalnie: cukier puder do smaku'; document.write(" "); Wszystkie składniki wyjmujemy z lodówki na ok. 2 godziny przed pieczeniem. Dno tortownicy o średnicy

Poezja smaku
Ciasto korzenne z musem jabłkowym 226

łyżeczki przyprawy korzennej 100 ml wody 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg oczyszczonych jabłek 3/4 szkl wody 7-8 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe b/c 400 ml wody Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki zimnej wody 3 łyżka kakao  Przygotowanie: Ciasto:  białka ubić z cukrem na sztywno(...)ostudzić. Masa jabłkowa:  Jabłka pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać cukier i mieszając na wolnym ogniu rozgotować( jeśli będą kawałki jabłek zmiksować blenderem na mus). Budynie rozmieszać w wodzie wlać do gotujących się jabłek, mieszając zagotować i gorący mus wylać na zimne ciasto. Pozostawić do wystudzenia. Polewa:  Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać

Ala piecze i gotuje