proszku do pieczenia bakalie olejek migdałowy lub po prostu gotowa masa z puszki Masa serowa 1 kg zmielonego sera 30 dkg cukru kryształu 8 jaj 25 dkg margaryny 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia + opakowanie pierniczków w czekoladzie Wykonanie: Z podanych składników zarobić kruche ciasto, jeśli jest za suche można dodać troszkę kwaśnej śmietany(...)dodać przygotowany mak, proszek do pieczenia, kilka kropli olejku i bakalie. Z białek ubić sztywną pianę i całość delikatnie wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser, budyń i proszek do pieczenia. Na końcu wmieszać pianę ubitą z białek. Przełożenie ciasta: Ciasto kruche-masa makowa-połowa masy serowej-wyłożyć pierniczkami-druga połowa masy serowej. Źródło: 100 nowych ciast
Pychotkaaaproszku do pieczenia 3 łyżki gorzkiego kakao 250 g masła Masa serowa: 1 kg tłustego sera koniecznie zmielonego 3 jajka 200 g miękkiego masła 200 g cukru Duże opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Ze składników na ciasto zagnieść ciasto kruche. Gdy będzie dobrze wyrobione podzielić na 2 części. Jedna z części wstawić do zamrażalnika. Drugą część ciasta rozwałkować i wyłożyć(...)spód i boki blaszki. Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę. Następnie dodawać po jednym żółtku nadal ucierając, pod dodaniu żółtek dodać ser oraz budyń nadal miksując. Na koniec ubić białka na sztywno i delikatnie wmieszać je z masą serową. Ser wylać na kruche ciasto. Cześć ciasta z zamrażalnika należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać
Pychotkaaaszklanki cukru 2 żółtka 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki proszku do pieczenia szczypta soli Ser ser w wiaderku z biedronki 4 jajka szklanka cukru budyń śmietankowy rodzynki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodając cukier. Gdy piana będzie ubita dodać żółtka i dalej miksować. Gdy składniki się połączą(...)dodać mąkę, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną oraz kakao, wszystko dokładnie wymieszać łyżką, masę wlać do dużej tortownicy, piec 30 minut. Ser Jajka ubić z cukrem następnie dodać ser, budyń, rodzynki, proszek do pieczenia wszystko razem dokładnie zmiksować. Masę serową wylać na przestudzony biszkopt i piec godzinę w temperaturze 170 stopni
Pychotkaaałyżki kakao 1 kisiel wiśniowy (warto dodać doby jakościowo kisiel z cukrem, ponieważ mamy pewność, że kolor wyjdzie) Ser 1 kg sera 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru budyń śmietankowy 6 jaj bakalie Wykonanie: Ciasto Przygotować ciasto jak na biszkopt i podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej dodać kisiel. Piec oddzielnie w temp 160 stopni przez(...)minut. Ser Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Z białek ubić pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami. Lekko wymieszać i podzielić na dwie części. Przygotowanie do pieczenia: W biszkoptach wyciąć kółka. Przełożyć kółka brązowe do różowego i odwrotnie. na ciasto ciemne z różowymi kółkami wylać pół sera i przykryć ciastem różowym. Na ciasto różowe
Pychotkaaaczerwony 1/2 szklanka mleka 4 łyżki kokosu 2 łyżki kakao masa serowa 70 dag zmielonego sera 3/4 kostki margaryny 1 1/2 szklanki cukru 4 jajka sok z 1 cytryny budyń śmietankowy Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, resztę składników a na koniec ubita pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części: - do I dodać kisiel czerwony - do II dodać(...)upieczeniu przekroić tak aby powstały 2 blaty i przełożyć masą serową. Masę serową przygotować mieszając wszystkie składniki na ogniu około 5 minut. Pod koniec smażenia dodać 1 budyń śmietankowy rozpuszczony w 1/4 szklanki wody. Źródło 103 ciasta Siostry Anastazji
Pychotkaaałyżki cukru łyżka masła 0,75 l mleka 1 czekolada Wykonie: Na blaszce wyłożonej podwójną warstwą papieru do pieczenia położyć warstwę krakersów. Do mleka dodać łyżkę masła i ugotować budyń z cukrem. Gorący budyń wylać na krakersy, następnie szybko go rozprowadzić i przykryć kolejną warstwą krakersów. Na tę warstwę wylać mleko skondensowane i ponownie przykryć krakersami, całość pozostawić do wystygnięcia
Pychotkaaaciasto pół kostki drożdży szklanka cukru szklanka oleju szklanka ciepłego mleka 4 jajka 5 szklanek mąki kruszonka 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 3 łyżki mąki dodatkowo: wydrylowane śliwki budyń śmietankowy Wykonanie: z drożdży odrobiny mleka i cukru zrobić zaczyn. Wyrośnięty zaczyn dodać do reszty składników i zagnieść ciasto które wyłożyć na blaszce. Składniki na kruszonkę wymieszać ze sobą(...)wstawić do lodówki. Ugotować budyń i wylać go na ciasto następnie szybko wyłożyć na ciasto śliwki posypując wcześniej przygotowaną kruszonką. Piec 50 minut w 180 stopniach. UWAGA! Ciasto po upieczeniu od razu wyjąć z blaszki ponieważ drożdżówki szybko wchłaniają metaliczny zapach
Pychotkaaaciasto orzechowe Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dołączyć resztę składników i delikatnie wymieszać. Powstałe ciasto upiec. krem Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając zimny budyń. Przełożenie ciasta: Ciemne ciasto - warstwa kremu - ciasto orzechowe - warstwa kremu - śliwki - warstwa kremu - polewa lub tężejąca galaretka Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka
Pychotkaaa750g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g gorzkiej czekolady 180-200g cukru 4 jajka 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 2,5 łyżki budyniu w proszku bez cukru (użyłam czekoladowego, ale może być śmietankowy lub waniliowy) Dodatkowo: 5 twardych gruszek 2 laski cynamonu 5 goździków 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu 800ml gorącej wody Polewa(...)obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą. 5. Na końcu na masę serową przesiać kakao i budyń, wymieszać dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód. 6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik
Mała CukierenkaSkładniki: 0,5 kg sera białego tłustego 250 dag mascarpone 175 dag ciastek Oreo opakowanie cukru waniliowego 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 tabliczki białej czekolady Wykonanie: 3/4 ciasteczek musimy pokruszyć i wyłożyć nimi papilotki (około 14 sztuk). Biały ser należy zemleć, dodać mascarpone, cukier puder oraz cukier waniliowy, budyń i wszystko wymieszać. Następnie dodajemy
Ania i Marcin gotująformę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 15- 20 min. w 180 st. C. składniki na masę serową: 300 g serka białego 25 g masła 100 g cukru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 jajko 100 ml mleka wykonanie: Ser mielimy dwa razy. Białko oddzielamy od żółtka. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtko, budyń oraz ser i miksujemy
Domowy Smak Jedzeniamiękkiego masła lub margaryny Na masę serową: 450 g masła lub margaryny 1,5 kg twarogu 600 g cukru 32 g cukru waniliowego 7 dużych jajek 3 torebki budyniu waniliowego Wykonanie: Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki (proszek do pieczenia, cukry, jajka i masło) i wyrobić ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą(...)wokół rantu spodu, lekko docisnąć, a następnie uformować brzeg na wysokość tortownicy (pozostawiając około 0,5 cm wolnej przestrzeni od góry). Wymieszać twaróg z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i budyniami. Rozpuszczone masło lub margarynę dodać do masy twarogowej i zmiksować. Przelać masę twarogową do formy, wyrównać powierzchnię. Z pozostałego ciasta rwać nieduże kawałki, spałszczać je i układać na serowym nadzieniu
MyCookBook.plużyjcie śliwek mrożonych lub możecie dodać inne, Wasze ulubione owoce :) Składniki: 600 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 czubata szklanka cukru pudru 1 op. budyniu smietankowego (ja użyłam waniliowego) 100 g masła (lub margaryny) śliwki cukier puder do posypania Wykonanie: Masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ser i zmiksować. Następnie dodać budyń
MyCookBook.plszklanki cukru 1 cukier waniliowy 250 g miękkiej margaryny lub masła 3 żółtka (białka zostawić) Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 4 całe jaja 1 szklana cukru 1 budyń śmietankowy 16 g cukru waniliowego 2 szklanki zimnego mleka sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki na spód włożyć do miski i zagnieść gładkie ciasto. Prostokątną dużą blachę(...)Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 10-15 minut do lekkiego podpieczenia. Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jaja i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać budyń, olej i sok z cytryny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać zimne mleko, wymieszać i wlać na blachę wyłożoną ciastem. Piec przez 1 godzinę w temperaturze 160 stopni w termoobiegu
MyCookBook.plciepłego mleka ½ laski wanilii 3 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki czubate rozpuszczonego masła 15 dag zimnego masła Nadzienie: 20 dag twarogu 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu 2 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka wiórek kokosowych białych 1 jajko Ponadto: 1 roztrzepane jajko z łyżką mleka do posmarowania ciasta Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę pszenną(...)wałkowania i składania powtarzamy tak co najmniej 3 krotnie. Po ostatnim wałkowaniu ciasto przykrywamy folią i wkładamy na co najmniej 4 godziny do lodówki. Nadzienie: Twarożek ucieramy łyżką z budyniem, mielonymi migdałami, wiórkami oraz cukrem, wbijamy jajko i całość mieszamy. Ciasto wyjmujemy na 15 minut z lodówki przed robieniem rogalików, powinno się ogrzać, wtedy wałkujemy na prostokąt o średnich wymiarach
Wanilia i Kardamon