budyń - 12640 przepisów (strona:426/843)

Sernik gotowany z czekoladowymi herbatnikami 167

smakować zawsze tak samo :)   Składniki:  3 jajka 1  kg sera tłustego 60 g masła ok 1 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 budyń śmietankowy lub waniliowy herbatniki zwykłe i czekoladowe  ok 2 opakować  Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie:  Ser przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy margarynę, cukier, cukier wanilinowy, jajka(...)wszystko przerzucamy do garnka, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając. Kiedy masa stanie się rzadsza dodajemy stopniowo budyń, cały czas mieszając. Jak masa zgęstnieje i zaczną pojawiać się pęcherzyki ściągamy z ognia i przekładamy do formy wyłożonej herbatnikami. Masę dzielimy na 2 części. Teraz wykładamy pierwszą, następnie przykrywamy masę herbatnikami i wykładamy pozostałą. Jeżeli chcemy ułożyć zwykłe

Niezły Młynek
Ciasto Cygan 425

kubeczka odlać część mleka i wymieszać go z mąką ziemniaczaną, mąką pszenną. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem i wlać rozrobioną mąkę. Gotować stale mieszając aż powstanie gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie dodawać stopniowo ugotowany, zimny budyń stale ucierając. Polewa 125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 1,5 łyżki kakao

O kuchni z uczuciem
Pijak 234

mleka zagotowujemy . Jajka ubijamy z cukrem i dodajemy do nich mąki, a następnie wlewamy na gotujące mleko i mieszając by się nie przypaliło gotujemy do momentu aż powstanie gęsty budyń. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Poncz: 0,5 l wody Olejek rumowy cukier waniliowy sok z cytryny spirytus lub wódka

Cynamonowe szczęście
Kruche spody do babeczek 170

Dzięki kruchym spodom do babeczek można wyczarować najróżniejsze słodkości. Moje ulubione babeczki są z budyniem i owocami, ale niestety moje maluchy uważają, że są "uczulone" na owoce dlatego robię im z różnymi kremami. Plusem takich babeczek jest to, że nie trzeba od razu wszystkich zjeść tylko część włożyć do pojemniczka i schować na tzw. "czarną godzinę" ;)   Składniki(...)obsypać bułką tartą aby ciasto nie przykleiło się) i  ponakłuwać widelcem   Piec około 20 min (na złoty kolor) w 180C. Wystudzić i wypełnić np. kremem, kajmakiem, budyniem

Amatorka kuchenna
Słodkie środy - Sernik z brzoskwiniami i czekoladą 192

proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 5 żółtek 200 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany masa serowa: 1 kg sera (wiaderko - ser na sernik) 2 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2-3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ekstrakt wanilii 200 g masła pianka: 5 białek szczypta soli 3-4 łyżki cukru pudru dodatkowo mała puszka brzoskwiń polewa(...)ciasta odkrawamy 1/3 i wkładamy do zamrażalnika. Pozostałe ciasto wykładamy na blachę i nakłuwamy, wkładamy do lodówki. Masa serowa: masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy ser, jajka oraz budyń i cukier waniliowy - miksujemy. Masę serową wykładamy na ciasto. Na masie serowej układamy plastry brzoskwiń. Pianka: do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Pianę wykładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
wyśmienite jabłkowo pomarańczowe kakaowe ciasto ze śmietaną galaretkową... 178

szklanki, maślanka 1 szklanka, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1 i 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, jabłka 4 duże, pomarańcza 2 sztuki, cukier 1 łyżka, budyń waniliowy 1 opakowanie, śmietana kremówka 150 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba jabłka pokroić w kostkę z pomarańczami, wymieszać z cukrem i budyniem jajka, olej, cukier, kakao, mąkę

W Mojej Kuchni Lubię
Miodownik z dwiema masami 595

szklanki cukru orzechy włoskie ( do dekoracji) Masa 1: szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Masa 2: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy Sposób przygotowania: Ciasto: Przesiewamy mąkę z sodą. W misce ucieramy masło z żółtkami, miodem,cukrem i mlekiem. Przekładamy do mąki i zagniatamy ciasto. Wkładamy na 24 godziny do lodówki(...)czas mieszając,aż do zgęstnienia. Po wystudzeniu masy,margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania,dodajemy po 1 łyżce zimnej kaszy manny. Masa budyniowa: Z podanych składników gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miodownik z dwiema masami: Placki przekładamy masami, wierzch smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi. Odstawiamy do zastygnięcia. Ciasto najlepsze na 2 dzień, a wiec polecam

Słodkości i nie tylko
Sernik z owocami i bitą śmietaną 256

się nie zawiedziecie. Przepis Składniki: Spód: 200 g mąki 50 g cukru 125 g zimnego masła Masa serowa: 3 jajka 150 g cukru 700 g sera do serników 1 budyń waniliowy 2 łyżki konfitury (najlepiej takiej jakich używamy owoców) 1 łyżka soku z cytryny 300 g owoców (mogą być mrożone) Śmietana: 100 g białej czekolady 125 g sera do serników(...)wyrabiamy gładkie ciasto. Blachę o średnicy ok 24 cm wykładamy cienką warstwą ciasta, pamiętamy aby nie pozostawiać dziur. Jajka miksujemy z cukrem, aż uzyskamy puszystą konsystencję, dodajemy ser i budyń. Całość dokładnie miksujemy. Konfiturę mieszamy z sokiem z cytryny i smarujemy nim spód ciasta. Wylewamy przygotowaną masę serową. Na wierzch wykładamy owoce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 ‚C (termoobieg

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto z toffi 264

tabliczka gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: 3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym oraz masłem. Pozostałą szklankę mleka mieszamy z mąką krupczatką, wlewamy do gotującego się mleka, gotujemy budyń. Dno formy (24x40) wykładamy herbatnikami, wylewamy gorący budyń. Układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy kajmak, ponownie układamy warstwę krakersów. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody

Bajeczna Kuchnia
Sernik z polewą krówkową na spodzie migdałowym 184

szklanka cukru (200 g) 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 1 kg sera twarogowego zmielonego (u mnie z wiaderka) 100 g masła 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 łyżka soku z cytryny Na polewę krówkową 1 puszka masy kajmakowej (510 g) 1 kostka masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka słonecznika łuskanego WYKONANIE Spód migdałowy(...)ostudzenia. Masa serowa: Białka oddzielić od żółtek. W jednej misce ubić żółtka z połową cukru i cukrem waniliowym, po czym dodać zmielony twaróg, rozpuszczone i ostudzone masło, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy i sok z cytryny. Szybko zmiksować do połączenia składników. W drugiej misce ubić białka ze szczyptą soli, stopniowo dodając pozostały cukier. Obie masy delikatnie połączyć, wymieszać i przelać

Passions hobbies life
Żytnie guziczki budyniowe 187

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Inspiracja z blogu Fitkot . Słyszeliście o ciasteczkach z dodatkiem suchego budyniu? Naprawdę smakują przepysznie. Poniższa wersja jest z mąką żytnią (możecie użyć pszennej), co daje świetny efekt smakowy. Mają orzechowy posmak i lekką, budyniową nutę.  Przypomniał mi się pomysł na guziczki (pamiętacie Oreo ?), bo z ciastem fajnie się pracuje i po upieczeniu(...)ciastka będą bardziej zdrowsze.  (do 40 niewielkich sztuk) 220g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 80g cukru (lub np. ksylitolu) 100g masła/margaryny 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego )bez cukru) 2 żółtka Opcjonalnie:   2 łyżki mleka (jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania; pominęłam)  Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować

Di gotuje
Sernik z pomarańczami 198

pozwolił mu aby trochę postał w lodówce   Składniki na blaszkę o śr. 20 cm: 600 g twarogu mielonego półtłustego (3 kostki) ½ szklanki* cukru trzcinowego 2 jajka 1 budyń śmietankowy 80 g miękkiego masła 1 cukier pomarańczowy (z Aldi) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml soku z pomarańczy sól 1 pomarańcza czerwona pokrojona w plastry wraz ze skórką cukier(...)Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijemy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem trzcinowym i pomarańczowym na puszysty krem. Cały czas ucierając dodajemy miękkie masło, potem budyń (proszek) proszek do pieczenia i sok pomarańczowy. Miksując dodajemy stopniowo cały twaróg. Następnie dodajemy ubite białka, łączymy z masa twarogową za pomocą łyżki. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto serowo- orzechowe 501

szklanki roztopionej margaryny 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 600g białego sera 5 jajek 1,5 szklanki cukru kryształu 2 budynie śmietankowe 100g rodzynek Krem: 250g margaryny (np Kasia, Palma) 100g cukru pudru 1 szklanka kwaśnej 18% śmietany Polewa: 1 mleczna czekolada 50ml mleka 50g orzechów włoskich mielonych Sposób przygotowania: 1. Placek(...)biszkopt- do suchego patyczka w 180st C ok 25-30minut. Zimny przekroić na dwa blaty. 2. Sernik: Żółtka utrzeć z cukrem kryształem, dodać podwójnie zmielony biały ser, budynie śmietankowe i rodzynki. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać na wyłożoną papierem formę i piec ok godzinę w temp. 170st C. Studzić najlepiej w formie, wyciągnąć

Kuchnia w czekoladzie
Ryż z jabłkami i kruszonką. 140

deser gości na moim stole bardzo często, dlatego uznałam, że "kilka wariacji" na jego temat nie zaszkodzi! SKŁADNIKI: 3 paczki ryżu ugotowanego w mleku z wanilią mus jabłkowy  budyń śmietankowy ugotowany wg. przepisu na opakowaniu kruszonka: 1/2 szkl. cukru 1/2 masła 1 szkl. mąki(1/3 krupczatki, reszta tortowej) 1/2 paczki cukru waniliowego WYKONANIE: wysmarować naczynie żaroodporne masłem, produkty kładziemy(...)warstwami: ryż-mus jabłkowy-ryż-mus-ryż-budyń-kruszonkę, ryż można posypać cynamonem, zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 30-40 min. do zrumienienia kruszonki

Kuchnia Beaty
Zdrowe ciasto serowo-otrębowe 324

pieczenia czubata łyżeczka kakao 30 rozkruszonych tabletek STEWII lub innego słodzidła (najlepiej żebyście spróbowali surowego ciasta i sami ocenili ile dosłodzić) 580g twarogu sernikowego President (5% tłuszczu) 14g budyniu waniliowego bez cukru Sposób przygotowania: Oddzielamy białka od żółtek do miski wrzucamy otręby, proszek do pieczenia, 80g twarogu, kakao, 10 tabletek STEWII i miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę miksując(...)najmniejszych obrotach do masy otrębowej dodajemy białka do żółtek dodajemy 20 tabletek STEWII, resztę (500g) sera oraz budyń waniliowy ciasto otrębowe wylewamy do niewielkiej blachy pokrytej papierem do pieczenia następnie na masę otrębową wykładamy masę twarogową (ser powinien wam się zatopić w cieście :) ) pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy w piekarniku

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość