budyń - 12640 przepisów (strona:180/843)

Budyń / Krem czekoladowy z awokado 164

jeszcze dwa bardzo dojrzałe awokado, więc postanowiłam zrobić z nich użytek. Z jednego przyrządziłam krem czekoladowy, którym od razu posmarowałam kromeczki chlebka bananowo-cynamonowego (obłędne połączenie), a z drugiego budyń też czekoladowy. Na pewno jeszcze nie raz do nich wrócę ^^      ~ Budyń/ Krem czekoladowy z awokado ~ Składniki: (na słoiczek) 2 mocno dojrzałe awokado 3 łyżeczki gorzkiego kakaa(...)łyżeczki miodu woda/ mleko (jeśli ma wyjść budyń) + dowolne dodatki: orzechy, cynamon itp. Awokado dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy kakao, miód i blendujemy. Dolewamy wodę/ mleko (tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję budyniu), mieszamy i przekładamy do miseczki. Jeśli wolimy krem, którym można posmarować kanapki lub ciasteczka, po prostu nie dodajemy wody/ mleka i przekładamy do słoiczka. W zależności od upodobania

Kuchenny Skrawek Nieba
Słoneczne ciasto kawowe 1335

żółte: 7 żółtek 2 całe jajka 2/3 szkl. cukru pudru 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. mąki pszennej  Masa: puszka brzoskwiń budyń śmietankowy galaretka cytrynowa 1/2 kostki masła lub margaryny Dodatkowo: mielona kawa Wykonanie: 1. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać. Na koniec dodać proszek(...)proszkiem zakwaszonym octem. Ciasto żółte wylać na białe, wyrównać łyżką. Piec ok. pół godziny. 3. Sok z brzoskwiń dopełnić wodą tak, by było pół litra płynu, na nim ugotować budyń. Do gorącego budyniu wsypać galaretkę, wymieszać i wystudzić. Masło ukręcić, dodając po łyżce zimny budyń. Na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę. Ciasto przekroić na pół i przełożyć masą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Cytrynowiec 395

Temperatura pieczenia:   170  °C           Wielkość formy :   Składniki Upiec cienki jasny biszkopt wg sprawdzonego przepisu np. taki biszkopt Masa cytrynowa 2 budynie śmietankowe 1 kostka masła 3/4 szkl. cukru kryształu 3 żółtka 3 cytryny małe lub 1 1/2 dużej 1 1/2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy Masa(...)Masa cytrynowa  Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić wodą do 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować razem z cukrem. W 1/2 szkl. wody roztrzepać budyń, żółtka,mąkę pszenną i ziemniaczaną, połączyć z wodą cytrynową i ugotować budyń.Wystudzony budyń połączyć z utartym masłem.  Masa śmietankowa  Śmietanę ubić, dodając cukier i na końcu rozpuszczoną żelatynę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto cappuccino 561

cukrem. Dodać kokos i proszek do pieczenia. Piec na złoty kolor w 170*C przez około 30 minut. Krem:   3 żółtka cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 kostka masła 3 dag kawy cappuccino w proszku, o smaku waniliowym   Mleko, cukier, budyń ,mąkę cukier waniliowy i żółtka wymieszać razem(...)ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodawać powoli zimny budyń oraz kawę, ciągle ucierając. Przełożenie: Ciasto kakaowe-krem-ciasto kokosowe-krem-ciasto kakaowe-polewa

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Karpatka z kremem czekoladowo - waniliowym 231

mleko zagotować. Do mleka wlać przygotowaną masę cały czas mieszając, zaczekać chwilę aż zagotuje się i zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ugotowany wcześniej budyń i utrzeć do gładkości. Krem II: 1 budyń czekoladowy z cukrem 350 ml mleka 125 g masła roślinnego 1 czekolada mleczna Na mleku ugotować budyń, przestudzić. Czekoladę roztopić na parze(...)zostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, dokładać – nie przerywając miksowania - po łyżce chłodnego budyniu, dokładnie utrzeć. Na koniec do masy dołożyć roztopioną czekoladę i chwilkę ucierać aż uzyskamy jednolity krem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tarta z porzeczkami 127

oficjalnie za otwarty. Choć nie przepadam za bardzo za tym owocem, skusiłam się na ciasto z jego udziałem.Tarta jest delikatnie kwaskowata co daje świetny efekt ze słodkim śmietankowym budyniem. Polecam ! Składniki na ciasto : 350g mąki pszennej 100 g margaryny 100g cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na nadzienie : 2 budynie(...)rozwałkować na kształt formy na tartę. Foremkę wysmarować masłem i przełożyć na nią rozwałkowane ciasto, nakłuć, obciążyć (np. suchą fasolą ). Zapiekamy wstępnie ok. 10 min. W międzyczasie gotujemy 2 budynie na 3 szkl. mleka według instrukcji na opakowaniu, dodajemy cukier. Gdy będzie już gotowy odstawiamy na jakieś 5 min żeby delikatnie przestygł. Wrzucamy do niego porzeczki i dokładnie mieszamy

charlotte gotuje
Cytrynowiec 149

biszkopt : 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę cytrynową : 2 szkl. wody 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 cytryny 1 margaryna 1 szkl cukru Masa śmietanowa : ½ l śmietany 30% 3 śmiatan-fixy lub żelatyna (ja dałam galaretkę cytrynową rozpuszczoną w ½ szkl wody) 1/3 - 1/2 szkl(...)dokładnie miksujemy.   Blachę smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą i wylewamy masę.   Biszkopt pieczemy w temp. 180st. C przez ok 20 min - w zależności od piekarnika. Masa cytrynowa: Budynie rozpuścić w 1 szklance wody. Drugą wlać do garnuszka, wycisnąć sok z 2 cytryn, dodać cukier,   rozpuszczone budynie i ugotować tak jak tradycyjnie robimy budyń. Zdjąć z ognia, dodać

charlotte gotuje
Tort bananowy z masą Milky Way 372

szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem bananowy : 500 ml nektaru bananowego opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 4 łyżki cukru 250 g masła Krem Milky Way: 400 ml śmietany 30 lub 36% 4 batoniki Milky Way śmietan-fix Nasączenie : 1 szkl wody kopiasta łyżka cukru aromat(...)180st. C. Studzimy, a następnie przecinamy na 3 części. Krem bananowy: 1,5 szklanki soku wlewamy do garnuszka i zagotowujemy razem z cukrem. W pozostałym soku rozpuszczamy budyń i wlewamy na gotujący się nektar. Mieszamy bez przerwy do uzyskania gęstego budyniu. Gotowy odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy mikserem ok 5 min, a następnie dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu

charlotte gotuje
Walentynkowe Double Chocolate 128

tego jeśli chcielibyście zrobić komuś miły prezent na pewno przyda się odpowiednia dekoracja.   Składniki na babeczki czekoladowe znajdziecie tu   Składniki na podwójnie czekoladowy krem:   1 budyń czekoladowy 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru 0,5 tabliczki czekolady 1 kostka masła     Babeczki przygotowujemy według przepisu. 8 Masło wyciągamy wcześniej z lodówki i kroimy na mniejsze kawałki(...)niewielkiej ilości mleka rozpuszczamy budyń i cukier. Resztę mleka gotujemy, kiedy pojawią się bąbelki wlewamy rozpuszczony budyń i mieszamy energicznie przez kilka sekund i odstawiamy do przestudzenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub naczyniu do fondue i odstawiamy, żeby nieco ostygła – nie może być gorąca, ale ciągle musi być płynna. Masło miksujemy i dodajemy po łyżce zimny budyń i rozpuszczoną

Ciastkozercy
Babeczkowa Bombonierka 125

kremem w różnych smakach. Ja wybrałam drugi wariant, dodając do środka babeczek po kostce czekolady.   Składniki na babeczki waniliowe   Składniki na krem:   1 kostka masła 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru 1,5 szklanki mleka   2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki masła orzechowego   Babeczki przygotowujemy według przepisu. Masło wyciągamy wcześniej z lodówki i kroimy(...)kawałki. W połowie szklanki mleka rozpuszczamy budyń i cukier. Resztę mleka gotujemy, wlewamy rozpuszczony budyń i mieszamy energicznie aż pojawią się bąbelki. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło miksujemy mikserem. Jeśli lubimy bardzo słodki krem opcjonalnie można dodać teraz łyżkę cukru pudru. Dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Krem dzielimy na trzy części. Jedną zostawiamy

Ciastkozercy
Karpatka 288

karpatka często gościła na naszym stole . Składniki 2 szkl mąki tortowej 10 jajek 1 margaryna Kasia 2 szkl wody 1 l mleka 1 cukier waniliowy 1/2 szkl cukru 4 budynie waniliowe Winiary z cukrem 1 kostka margaryny Kasi 2 łyżki mąki Blaszka 37/ 42 Sposób przygotowania 1. Do garnka wlać wodę , dodać : margarynę , i wszystko rozpuścić .Gdy składniki będą płynne(...)wsypać powoli mąkę energicznie mieszając aż powstanie gęste ciasto. 2. Ciasto odstawić do przestygnięcia. 3. Budyń wymieszać z 2 łyżkami mąki i cukrem , ugotować budyń na litrze mleka . 4. Zimny budyń utrzeć z 1 kostką margaryny oraz cukrem waniliowym. 5. Do zimnego ciasta dodawać po jednym jajku i mieszać mikserem około 5 minut . 6. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , papier

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto orzechowo - budyniowe 312

orzechy. Wymieszać i ciepłą masę wyłożyć na nieupieczony blat ciasta. Piec około 10-15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem budyniowy: 3 szklanki mleka,  szklanka cukru,  2 budynie śmietankowe bez cukru,  250g masła.  W 1/2 szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem, na gotujące się mleko wlać rozrobione budynie. Gotować na małym ogniu(...)stale mieszając aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu. Masą przełożyć ciasta tak, by orzechy były na górze. Odstawić na całą noc. Źródło:  Moje Wypieki

Z miłości do słodkości
EKLERKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 134

minut). Ostudzić na kratce, przekroić na 2 części i przełożyć ulubionym kremem lub bitą śmietaną.  U mnie oczywiście do eklerków obowiązkowo krem budyniowy. Na krem: 400ml mleka 1 budyń na 0.5l mleka cukier wg zalecen na opakowaniu budyniu łyżeczka cukru waniliowego lub świeża wanilia 100g miękkiego masła Budyń gotujemy wg przepisu. Studzimy. Masło (temp.pokojowa) miksujemy dodająć po łyżce(...)wystudzonego budyniu. Po otrzymaniu gładkiego kremu, chłodzimy go w lodówce ok 2h, po czym napełniamy nim nasze eklerki

Walijskie Pichcenie
RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BUDYNIEM 188

szczęśliwą posiadaczką metalowych foremek do wykonywania tychże słodkości :-) A potrzebujemy na nie: opakowanie ciasta francuskiego mrożonego (400g) - oczywiście ambitne panie domu, jeśli tylko dysponują czasem, mogą zrobić ciasto własnoręcznie budyń śmietankowy na 0.5l mleka 0.5l mleka 3 łyżki cukru łyżeczka masła kilka kropel aromatu cytrynowego odrobina cukru waniliowego do posypania rurek 1 jajko Wykonanie:  Ciasto francuskie odmrażamy(...)zazwyczaj przekładam je poprzedniego dnia z zamrażarki do lodówki. Budyń śmietankowy gotujemy wg przepisu na opakowaniu, dodając zamiast przewidzianych 2-3 płaskie łyżki cukru i dodatkowo łyżeczkę masła, która sprawi, że nasz budyń będzie bardziej delikatny. Oczywiście można tez zrobić popularny krem budyniowy i nim napełnić nasze rurki. Z ciasta francuskiego wycinamy długie paseczki. Każdy pasek nawijamy na foremkę

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania