budyń - 12640 przepisów (strona:173/843)

Tarta budyniowa z gruszkami 101

przepis? Koniecznie spróbujcie przygotować to ciasto w domu. Składniki : Spód tarty : * 200g mąki pszennej  * 50g cukru * 2 żółtka  * pół kostki zimnego masła * szczypta soli Nadzienie tarty : * domowy budyń bananowy lub waniliowy bądź przygotowany z torebki - ważne żeby był przygotowany z połowy składników podanych na opakowaniu  * 2 gruszki * łyżka miodu * 2 łyżki cukru trzcinowego  Przygotowanie :  Składniki(...)ciasto szybko zagnieść, uformować kulkę, owinąć folią i włożyć do lodówki na pół godziny. Przygotować budyń z połowy składników podanych na opakowaniu - ja bym użyła dwóch torebek. Przygotowałam domowy budyń bananowy . Ciastem wylepić dno i boki foremki do tarty. Nakłuć widelcem i piec około 15 minut w 180 stopniach. Rozpuścić miód z cukrem, gruszki obrać, pokroić w ósemki i karmelizować

Magiczne Życie Marty
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 522

składników, wymieszać dokładnie łyżką i wylać na blaszkę. Piec 20 minut w 170 stopniach.   Tak samo przygotować i upiec drugi blat, ostudzić. Składniki na krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 375 ml mleka pasteryzowanego! 200 ml soku z cytryny 200 g cukru cukier waniliowy lub otarta laska wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 żółtka(...)bardzo miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder Zimne mleko (musi być pasteryzowane bo inaczej się zwarzy…) wymieszać z sokiem z cytryny. Odlać ok. 120 ml i rozpuścić w tym budynie, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać żółtka i jeszcze dobrze wymieszać. Pozostałą mieszankę zagotować i wlać do niej rozpuszczony budyń z żółtkami. Stale mieszając gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia

UgotujmyTo.pl
Spichlerz wiewiórki -deser 157

rondelka  i zagotować z cukrem i cukrem waniliowym .Dodać masło. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka intensywnie mieszając. Jak otrzymamy już budyń odstawiamy z palnika i  mieszamy z pokruszonymi orzechami, pozostawiając 1/3 do posypania deseru. W tortownicy  o średnicy 18 cm  układamy warstwy 1 biszkopty 2 budyń 3 biszkopty(...)budyń 5 biszkopty 6 budyń 7 posypujemy orzechami i rodzynkami Deser odstawiamy do lodówki na około 2 godziny

O kuchni z uczuciem
Ciasto Rafaello 215

Ciasto dla wielbicieli kokosu, połączenie smaku słonego i słodkiego, naprawdę smakuje genialnie ;-) Składniki: 2 - 3 paczki krakersów  1 litr mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 żółtko 250 g masła 200 g wiórków kokosowych + 50 g do  posypania Do kubka odlać odrobinę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do gotującego się(...)mleka  wsypać budyń oraz mąkę ziemniaczaną.  Zrobić budyń, następnie ostudzić. Masło zmiksować z żółtkiem, dodając po  łyżce budyniu, miksować. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Blaszkę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć  papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią po  kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę  krakersów, krem, warstwę  krakersów

Cukier&Puder
Snickers bez gotowania 163

Dziś przepis na mega proste ciasto bez gotowania. Ja robiłam je z dwóch budyniów czekoladowego i śmietankowego bo akurat takie miałam, ale gdy użyje się jednego koloru ciasto będzie ładniejsze wizualnie. Przepis mam od mojego szwagra z tegorocznych świąt. SMACZNEGO! Składniki: krówka w puszce 1 szt herbatniki 5 paczek (te większe nie bebe(...)budyń 1 lub 2 Śmietana 36% trochę mleka Wykonanie: Zrobić budyń przy czym wlać trochę mniej mleka  niż w przepisie tak aby był gesty. Krówkę gotować ok 10 min -puszka zamknięta . Wykładać herbatniki na blachę (można zmoczyć je troszkę w mleku). Ułożyć jedną warstwę następnie warstwę krówki i znowu warstwę herbatników. Potem kolejno znowu

Lubczyk i Wanilia
Ciasto budyniowe. 215

stopniach przez około 20 minut .Studzimy ,przecinamy wzdłuż na dwa blaty i smarujemy jeden kremem budyniowym ,przykrywamy drugim blatem i dekorujemy polewą czekoladową . Krem budyniowy : 1 torebka budyniu waniliowego 2 łyżeczki cukru 1,5 szklanki mleka 50 g masła plus 2 łyżki cukru Budyń rozrabiamy w odrobinie mleka ,dodajemy cukier ,mieszamy . Resztę mleka zagotowujemy i do gotującego się mleka wlewamy(...)budyń z cukrem ,mieszamy do zgęstnienia.Odstawiamy do przestygnięcia . Masło ubijamy z dwoma łyżkami cukru ,dodajemy letni budyń stopniowo , ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Czekoladę roztapiamy w mleku ,mieszamy ,jeśli jest za gęsta dodajemy odrobinę więcej mleka i łyżeczkę mąki ziemniaczanej ,ciepłą masą polewamy ciasto

Ladylaura.
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy 163

margaryny 45 dag mąki pszennej 1,5 łyżka cukru pudru 6 dag drożdży 4 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki bułki tartej szczypta soli Masa: 0,5 litra mleka 2 budynie śmietankowe 1 masło (25 dag) 1/3 szklanki cukru pudru Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Dodajemy żółtka, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy(...)jabłka starte na tarce o grubych oczkach połączone z bułką tartą. Jabłka przykrywamy drugą połową ciasta. Pieczemy również ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: Z mleka, cukru, budyniu gotujemy budyń. Do utartego masła dodajemy przestudzony budyń. Sposób przełożenia: -  biszkopt orzechowy, - masa, - ciasto jabłkowe, - masa, - biszkopt orzechowy. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Salonik smaków
Metrowiec 171

kostki roztopionego masła Ciasto czekoladowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki tłuszczu Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru sok z 1/2 cytryny Polewa: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki kakao ewentualnie 3-4 łyżki mleka Wykonanie: Białka ubijam(...)ponownie piekę w natłuszczonej formie do keksu. Oba ciasta odstawiam do wystygnięcia. Z mleka odlewam ok 1/2 szklanki, resztę mleka gotuję, a w pozostawionym mleku rozrabiam dwa opakowania budyniu i wlewam na gotujące mleko. Gotowy budyń przykrywam na wierzchu folią spożywczą, aby nie wytworzył się na nim kożuch i odstawiam w chłodne miejsce, by ostygł zupełnie. Masło ucieram z cukrem

Ciasteczkowy Potwór
Torcik czekoladowy Pierzynka 165

było przepyszne i trochę inne niż zwykle. Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 litra mleka 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru Polewa: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao 1/4 szklanki mleka Wykonanie: Pieczemy biszkopt. W tym celu białka(...)mleka odlewam ok 1/2 szklanki, resztę zagotowuję, a w pozostawionym rozprowadzam proszek budyniowy i wlewam na gotujące mleko. Zestawiam z ognia i przykrywam folią spożywczą delikatnie dociskając do gorącego budyniu, aby podczas stygnięcia nie powstała na wierzchu kożuch. Gotowy budyń również odstawiam do ostygnięcia. Składniki na polewę  wrzucam do garnuszka i zagotowuję, aż powstanie czekolada

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto a'la tort 115

cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku  do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 galaretki zielone 2 śmietany kremówki Wykonanie: Na biszkopt ubijam białka na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier i po 1 żółtko  Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao(...)Upieczone odstawiam aby ciasto wystygło. Z mleka odlewam ok. 1/2 szklanki i rozprowadzam w tym proszek budyniowy  Resztę mleka gotuję i wlewam rozmącony budyń. Zestawiam z ognia i wierzch budyniu przykrywam folią spożywczą, aby nie utworzył się  kożuch. Studzę. Masło ucieram z cukrem na pianę i dodaję porcjami zimny budyń. Kremówkę ubijam i dodaję po łyżce bitej

Ciasteczkowy Potwór
Toffi 164

Nowych Ciast i jak zwykle wyszło wspaniałe. Polecam. Składniki: 1 spód biszkoptowy czekoladowy z 4 jaj 1 spód biszkoptowy biały z 4 jaj Masa budyniowa: 1 litr mleka 4 budynie śmietankowe 1 1/2 kostki masła 1 płaska łyżeczka kakao 1 1/2 szklanki cukru Masa toffi: 2 szklanki mleka 2 szklanki cukru 1/2 kostki masła 2 łyżeczki kakao Dodatki: 2 listki(...)rozpuści. Dodaję kakao, mieszam by nie było grudek. Studzę i smaruję pierwszy wafel i przykrywam drugim.  Piekę spody biszkoptowe i odstawiam do przestygnięcia. W połowie mleka gotuję 2 budynie, w pozostałym mleku-kolejne dwa. Obydwa przykrywam folią spożywczą zabezpieczając w ten sposób przed utworzeniem się kożucha i studzę. Połowę masła ucieram z połową cukru i dodaję porcjami zimny budyń

Ciasteczkowy Potwór
3 bit 194

Składniki: 1 kostka masła 0,5 litra mleka  2 budynie waniliowe  1,5 kostki margaryny 1 szklanka cukru  2 paczki herbatników  1 puszka mleka skondensowanego  Masa śmietankowa: 2 śmietany kremówki  2 zagęstniki typu śmietan-fix Biszkopt: 4 jajka  3 łyżki mąki  8 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżka(...)octu Wykonanie: Upiec biszkopt. Z mleka odlać pół szklanki, rozrobić w tym budynie, resztę mleka zagotować i ugotować budyń i wystudzić.   Masło  utrzeć z cukrem, dodając porcjami zimny budyń. Gotową masę wyłożyć na biszkopt, ma masę ułożyć paczkę herbatników. Mleko w puszce wrzucić do wody i gotować ok 2-3 godz. Ciepłą masę karmelową wyłożyć na herbatniki, przykryć

Ciasteczkowy Potwór
Lodowiec 161

znalazłam! Zapomniany, na kilka lat odłożony do lamusa, pyszny, zimny  lodowiec. Tak oto znów powrócił do  łask, dzięki marudzeniu moich pociech. Składniki: 1 litr mleka 4 opakowania budyniu 2 kostki masła  1 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 2 szklanki mleka w proszku 2 opakowania biszkoptów okrągłych 2 galaretki o dowolnym smaku Wykonanie: W połowie mleka ugotować(...)budynie roztrzepane z dwoma żółtkami, w pozostałym leku-2 budynie + 2 żółtka. Oba wystudzić. Masło utrzeć z połową cukru, dodając porcjami wystudzony budyń i szklankę mleka w proszku. Tak samo przygotować drugą masę. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, biszkopty moczyć w chłodnej galaretce i układać na spód blachy. Na biszkopty wyłożyć jedną masę, na wierzch

Ciasteczkowy Potwór
Tort zwijany ( rolada) 155

cienkie biszkopty: szykujemy po- 3 jajka 6 płaskich łyżek cukru 2 łyżki mąki 1 łyżeczce proszku do pieczenia 1 łyżce octu Masa: 2 kostki masła po 250 gram 4 budynie śmietankowe 4 szklanki mleka 1 szklankę cukru pudru 1/2 szklanki gorącego mleka  sok z 1 cytryny 1 opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo: 1 słoik dżemu porzeczkowego Wykonanie: Szykujemy biszkopty: Białka(...)zwijam na gorąco zaczynając od węższego końca. Tak samo szykuję drugi cienki biszkopt, tylko po wyjęciu już nie zwijam, lecz zostawiam do przestygnięcia. Masa: W połowie mleka gotuję dwa budynie. Nakrywam folią zabezpieczając w ten sposób przed powstaniem kożucha na wierzchu.  Tak samo gotuję drugie dwa budynie i odstawiam by całkowicie wystygły. Masło ucieram z połową cukru pudru, dodaję

Ciasteczkowy Potwór
Sezam 159

śmietany Orzechy: 20 dag posiekanych orzechów włoskich 10 dag margaryny 1/2 szklanki cukru  3 łyżki miodu Masa: 3/4 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 kostki masła 3 budynie kokosowe 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 10 dag wiórek kokosowych Wykonanie: Ciasto kruche 1- Wszystkie składniki na ciasto zagniatam, dzielę na dwie części, rozwałkowuję i wykładam na dwie  blaszki(...)Orzechy- Wszystkie składniki mieszam podgrzewając. Wykładam na ciasto miodowe i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 20-25 minut. Upieczone odstawiam by wystygło. Masa-   Z mąki, budyniu, mleka i cukru gotuję budyń. Nakrywam folią spożywczą i odstawiam by całkowicie wystygł. Masło ucieram dodając po łyżce zimny budyń i wiórki kokosowe.  Na spód kładę ciasto z sezamem

Ciasteczkowy Potwór