budyń - 12640 przepisów (strona:175/843)

Leche frita 192

dokładnie mieszamy. Dolewamy  pozostałe 2 szklanki mleka, cukier i aromat waniliowy. Następnie należy to zagotować, cały czas mieszając i gotować ok 2 minuty, do otrzymania bardzo gęstego budyniu. Naczynie najlepiej szklane, w kształcie kwadratu o boku 21 cm. Smarujemy cienką warstwą oleju. Ugotowany, gorący budyń wylewamy do naczynia, wyrównujemy i przykrywamy folią spożywczą. Folia powinna dotykać budyniu(...)wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Kolejnego dnia kroimy w niewielkie kwadraty, o boku około 2 cm. Na patelnię nalać olej, ok 2 cm wysokości, Każdą porcję mlecznego budyniu panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, do brązowego koloru, z obu stron. Odsączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniczku. Ciepłe oprószamy cukrem pudrem

Malinowe Pocałunki
Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji 12560

włoskich mielonych 100 g orzechów włoskich krojonych 50 g kokosu 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól szczypta Krem budyniowy 1 puszka brzoskwiń w puszce(sok) 2 budynie waniliowe 2 łyżki cukru 250 g masła Na górę ciastka delicje 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z puszki Przygotowanie: Orzechy, kokos, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Biszkopt: białka ubić(...)stopniach około 25 minut. Ostudzić i zdjąć papier. Krem: Odlać syrop z brzoskwiń i uzupełnić wodą do 0,5 litra. 3/4 szklanki płynu odlać wymieszać w nim budynie. Resztę płynu zagotować z cukrem wlać rozmieszane budynie i ponownie zagotować, mieszając. Przykryć na górze folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Na biszkopcie rozsmarować

Ala piecze i gotuje
ciasto "cudeńko" bez pieczenia... 11292

Składniki: herbatniki petit bery 220 gram, mleko 3 szklanki, budyń śmietankowy 2 opakowania, galaretka wiśniowa 2 opakowania,masło 1 kostka 200 gram, śmietana 30% 1 kubek 330ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, śnieżka 1 opakowanie, - ile potrzeba czekolada w młynku, migdały w płatkach 3/4 szklanki 2 szklanki mleka 1.5% zagotować w 3 szklance wymieszać budynie i wlać do gotującego mleka mieszając(...)zagęścić do gorącego budyniu wsypać 2 galaretki wiśniowe i szybko mieszać do rozpuszczenia galaretek i odstawić do wystudzenia ja użyłam żaroodporne naczynie 26x18cm - herbatniki petit bery krakuski ułożyć na dnie i bokach formy zimny budyń mikserem utrzeć z miękkim masłem na krem krem budyniowy rozsmarować na herbatnikach i na kremie ułożyć nowe herbatniki, przykryć folią i do lodówki teraz

W Mojej Kuchni Lubię
sernik na makowym spodzie ananasami nadziany... 205

Składniki: 4 sztuki jajka 3/4 szklanki cukru. 1 łyżka cukier waniliowy, 1 kg wiaderko ser na sernik,1 opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 1 puszka ananasy w plastrach + 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 50 dag masy makowej, - cukier puder ile potrzeba białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel dodać ser z wiaderka(...)budyń i dobrze utrzeć mikserem - teraz wsypać pokrojone na kawałeczki ananasy obsypane budyniem dodać pianę i na wolnych obrotach miksera powolnym ruchem mieszając połączyć z masą sernikową tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym na biszkoptach rozprowadzić masę makową (kupiłam w biedronie w folii i użyłam pół opakowania na mak wylać masę serową - piec w 200C

W Mojej Kuchni Lubię
muffina-babka kokosowa nadziana budyniem czekoladowym i truskawkami... 236

Składniki: jajka 3 sztuki, mleko 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, budyń czekoladowy 2 opakowania, wiórki kokosowe 4 łyżki, truskawki 30 dag 600 ml mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, łyżeczką masła i wlać budyń wymieszany w 200ml mleka, mieszając zagęścić i dobrze(...)gęste ciasto silikonowa forma z kominkiem 24cm - na dno dać połowę ciasta i 1/3 część truskawek - jak są duże to przekroić je na połowę - następnie wyłożyć zimny, mocno gęsty budyń na budyń dać połowę truskawek - następnie dać resztę ciasta, truskawek i posypać 2 łyżkami cukru wierzch ciasta ciasto piec w 200C około 45-50 minut i dopiero wyjąć ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Fasolka w maślano-miodowym sosie na budyniu jaglanym ^^ 152

sobie fasolkę i stwierdziłam, że pół kilo to jednak troszeczkę za dużo jak na jeden raz. Postanowiłam dodać ją do śniadania, jednak miałam wątpliwości czy wkomponuje się w słodki budyń jaglany. Na szczęście moje obawy się nie ziściły i śniadanko mogę zaliczyć do jednego z ulubionych ^^ Fasolka pokryta maślano-miodowym sosem, na jogurcie i budyniu jaglanym, z dodatkiem kakaa(...)cynamonu, to jest to co łasuchy lubią najbardziej :P   ~ Budyń jaglany z fasolką szparagową, miodem, siemieniem lnianym, jogurtem naturalnym, kakaem i cynamonem ~ Składniki: 30g kaszy jaglanej 5g siemienia lnianego 150g fasolki szparagowej 150g jogurtu naturalnego dowolne słodzidło + gorzkie kakao, miód, cynamon, łyżeczka masła Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy łyżeczkę masła

Kuchenny Skrawek Nieba
Tort z Musem z Czarnej Porzeczki 213

mieszamy. W momencie, w którym cukier się rozpuści w mleku i mleko zagotuje wlewamy do niego zimne mleko wymieszane z mąkami i energicznie mieszamy do momentu zgęstnienia naszego budyniu, który będzie gęstszy od tego , który zwykle przygotowujemy na deser. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby folia dotykała budyniu. Odstawiamy do przestudzenia. W misce miksujemy masło na puszystą masę i dalej(...)miksując po łyżce dodajemy zimny budyń (koniecznie zimny!), aż do wyczerpania tego składnika. DODATKOWO: mus z czarnej porzeczki lub inny kwaskowaty dżem  barwnik spożywczy w żelu Wykonanie: Biszkopt kroimy na dwa równe blaty. Jeden blat smarujemy musem z czarnej porzeczki, na który wykładamy masę budyniową. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, który w całości pokrywamy masą budyniową. Do pozostałej masy można

Blondynka Gotuje
Ciasto drożdżowe z masą sernikową. 252

Ciasto. 450g mąki 30g drożdży 100g cukru 200ml letniego mleka 100g masła 1 jajko 1 szczypta soli 1 łyżeczka startej skórki z cytryny Na wierzch-masa sernikowa. 1/2 torebki budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru 125 ml mleka 125 ml śmietanki kremówki 400 g sera ricotta 2 żółtka 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej Kruszonka. 100g mąki 100g cukru 100g masła(...)brzegu maki rozsypać pozostały cukier, płatki masła, jajko, sól i skórkę cytrynową. Zaczynając od środka, zagnieść gładkie, sprężyste ciasto, dodając resztę mleka. Odstawić na 45 minut. Masa sernikowa. Budyń rozmieszać z cukrem w niedużej ilości mleka. Resztę mleka zagotować z kremówką, dodać budyń, zagotować i schłodzić. Od czasu do czasu przemieszać, aby nie utworzyła się skorupa. Ser włożyć do miski

Kulinarny karnet Christophera
Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową 12043

wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 35-40 minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem budyniowy:  500ml mleka,  2 budynie śmietankowe,  2 łyżki cukru waniliowego,  200g masła,  2 łyżki cukru.  W trosze mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące się mleko wlać rozrobione(...)budynie. Gotować, aż masa zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Cały krem rozsmarować na cieście, przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  100g białej czekolady,  1/2 szklanki dżemu z czarnej porzeczki,  50g mlecznej czekolady

Z miłości do słodkości
Ciasto kokosowe z kremem budyniowym (bez glutenu, mleka i jajek) 220

olej, wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Wymieszać mikserem. Przełożyć do wysmarowanej (margaryną bezmleczną lub olejem) formy. Piec w temperaturze 180 C, około 25 minut. Składniki kremu: budyń waniliowy bezglutenowy 1 torebka mleko sojowe lub ryżowe 1,5 szklanki margaryna bezmleczna    0,5 kostki Przygotowanie: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, używając o pół szklanki mleka mniej(...)niż w instrukcji - musi być gęsty. Jeśli mamy budyń bez cukru, to oczywiście dosłodzić wg uznania. Ostudzić. Margarynę utrzeć mikserem, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać do otrzymania gładkiej masy. Wyłożyć krem na ciasto, udekorować owocami i wstawić do lodówki aby krem zgęstniał

głodny alergik
Tarta z kremem waniliowym i borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 199

ocet. Wyrobić gładkie ciasto. Wypełnić płaską formę warstwą ciasta grubości około 0,5 - 1 cm.  Piec w temperaturze około 220 stopni C do lekkiego przyrumienienia. Składniki kremu: budyń waniliowy bezglutenowy 1 torebka mleko sojowe lub ryżowe 1,5 szklanki margaryna bezmleczna    0,5 kostki Przygotowanie: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, używając o pół szklanki mleka mniej(...)niż w instrukcji - musi być gęsty. Jeśli mamy budyń bez cukru, to oczywiście dosłodzić wg uznania. Ostudzić. Margarynę utrzeć mikserem, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać do otrzymania gładkiej masy. Wyłożyć krem na ciasto, udekorować owocami i wstawić do lodówki aby krem zgęstniał

głodny alergik
Orzechowiec 190

Polewa orzechowa: 30dag orzechów włoskich 125 g margaryny (pół kostki) 2 łyż miodu 0,5 szklanki cukru pudru Krem: 0,5 l mleka 2 łyż. mąki pszennej 2 łyż. budyniu śmietankowego 1 kostka masła 2/3 szklanki cukru pudru . żółtko jajka Wykonanie : ciasto  Zagnieść ciasto ze wszystkich składników . Podzielić na 2 części.  polewa orzechowa Margarynę rozpuścić , dodać miód, cukier(...)jeden placek nałożyć polewę . Drugi placek pieczemy bez polewy. Piec po 15 min (180-190 stopni) Krem Żółtko rozbełtać w pół szklanki mleka  następnie dodać mąkę i budyń. Dokładnie wymieszać aby nie pozostały żadne grudki. Resztę mleka zagotować na małym ogniu. Do gotującego mleka dodać rozczyn z mąki. Do momentu powstania budyniu. Zdjąć z ognia i ostudzić. Masło ucierać

Wypieki Uli
Ciasto z truskawkami 238

żółtku, a na końcu lekko wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w tem 180 C. Masa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie waniliowe 1 cukier waniliowy cukier kryształ do smaku W 1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i kryształem, wlać roztrzepany budyń i ugotować. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń

Apetyczna babeczka
Rolada makowa z kremem budyniowym 157

budyniowym SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka -4 szt mąka - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka cukier - 4 łyżki mak suchy mielony - 4 łyżki kakao - 1 łyżeczka tłuszcz do blachy KREM budyń śmietankowy- 1 opak masło - 200 g mleko -400 ml cukier - 2,5 łyżki DODATKOWO gorzka czekolada- 0,5 opak miód -2 łyżki PRZYGOTOWANIE: Biszkopt  Białka oddzielić od żółtek(...)ściereczkę, zwinąć ciasto razem ze ściereczką w roladę, oddstawić do ostudzenia. KREM BUDYNIOWY Do rondla wlać 250 ml mleka, dodać cukier, zagotować. Resztę mleka wlać do miski, wsypać budyń, wymieszać. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony budyń, mieszając zagotować. Budyń ostudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. Czekoladę gorzką zetrzeć na wiórki. Połowę wiórek czekoladowych, wymieszać z masą. Roladę rozwinąć

Kuchnia Danusi
Babeczki z kremem budyniowym i borówkami 167

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 4 żółtka, 150 g margaryny, Krem:   250 g borówek,   1/2 budyniu waniliowego Dr. Oetker,   200 ml mleka,   2 łyżeczki cukru pudru,   2 żółtka,   100 g masła,   3 łyżeczki galaretki wiśniowej Dr. Oetker. Przygotowanie:   ciasto : Z margaryny, mąki, cukru i żółtek zagniatamy ciasto. Ciasto(...)zamrażarki. Następnie foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wyklejamy ciastem i pieczemy 15 min w 180 stopniach.   krem : W 100 ml zimnego mleka rozprowadzamy budyń. Druga połowę mleka podgrzewamy i dolewamy mleko z budyniem. Gdy zacznie gęstnieć zdejmujemy z ognia, cały czas mieszając. Żółtka ubijamy z cukrem i posiekanym masłem. Dodajemy budyń i miksujemy. Wkładamy

Aga w kuchni