Idealna na chłodne, zimowe dni! składniki: udko kurczaka ok 1 szkl drobnego makaronu (moje cienkie niteczki) cebula 2 ząbki czosnku ok 400 g warzyw świeżych lub mrożonych (marchew, pietruszka, brukselka, por, seler, fasolka szparagowa) 2-3 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy przyprawy: słodka mielona papryka, papryka ostra, sól, pieprz natka
6niebokolorowo - taka jest moja kuchnia. Kurczak nie musi być wcale nudny! W pysznych sosach, z dodatkiem warzyw! Wystarczy kliknąć w nazwę nad zdjęciem. 1.Potrawka z kurczaka z brukselką i mini marchewkami 2. Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym 3. Kurczak w pomidorach z kalafiorem 4. Kurczak w sosie cebulowo- czosnkowym 5. Kurczak z kuskusem i cukinią w sosie
VioletoweKucharzenieMini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Babka ziemniaczana Chipsy z jarmużu Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Guacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Prażone migdały z papryką Smalec
Codziennik Kuchennyczekaliśmy od dłuższego czasu! Kiedy na warsztatach z Fit&Easy dowiedzieliśmy się, że ma zostać wprowadzone do sprzedaży już przebieraliśmy nóżkami z radości! Mowa tu o Kalerosse™ - połączeniu brukselki i jarmużu! Małe warzywko, które ma pięknie karbowane liście w pięknym zielonym i fioletowym kolorze - zresztą zobaczcie na końcu postu jakie jest piękne! Przygotowaliśmy dla Was szybkie tartaletki - z Przygotowaliśmy
Plate of JoyNiedawno do mojej kuchni wkroczyło nowe warzywo, które otrzymało nazwę: kalerosse™, czyli wdzięczne połączenie jarmużu i brukselki. Jakiś czas zastanawiałam się, jak mogę je wykorzystać i poza oczywistościami przyszedł mi na myśl przepis na wyjątkowe risotto z kalerosse™ i dorszem. To jest to! Pyszne, delikatne, a jednocześnie ciekawe. Warzywna nowość pasuje tu znakomicie. Więcej informacji o nim znajdziecie TUTAJ
Pasja Smakukurczakiem, fasolą Cannellini oraz z kalerosse . A czym jest kalerosse ? Otóż, kalerosse to nowe warzywo na polskim rynku, stworzone prze Fit&Easy. Jest to krzyżówka jarmużu i brukselki, wyglądem przypominająca małe główki kapusty. W daniu carry sprawdziło się doskonale. A jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o kalerosse , odsyłam na stronę kalerosse.pl Składniki: około 600 g filetu z kurczaka
kolorowotorcikowopodobnie jak brukselka to warzywo późnojesienne, zimowe, dlatego właśnie o tej porze roku często po nie sięgam. Natomiast s ałatka porowa z jajkiem i rodzynkami , którą dziś chce Wam przedstawić często pojawiała się u mnie w domu na różnego rodzaju okazje, nie mogło obyć się bez niej również w święta. Przepis na nią przyniosła kiedyś, skądś moja mama, a ponieważ
Codzienne Gotowanieprzygotowałam zapiekankę z makaronem, indykiem oraz karelosse od Fit&Easy , jest to nowe bardzo smaczne warzywo które od niedawna jest uprawiane w Polsce, jest to połączenie jarmużu z brukselką. Zapiekanka dzięki karellose nabrała odpowiedniego smaku, moi domownikom bardzo smakowała. Składniki: 300 gram makaronu 300 gram piersi z indyka 100 gram karelosse Fit&Easy 1 papryka czerwona
Bajeczna KuchniaZapiekanka z bakłażanem i pomidorami 9. Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 10. Zapiekanka warzywna z ziemniakami 11. Wegetariańska lasagne z cukinią 12. Lasagne z mięsem mielonym 13. Zapiekanka z brukselki 14. Zapiekanka brokułowa z jajkami pod beszamelem 15. Zapiekanka wiejska ziemniaczana 16. Zapiekanka kalafiorowa z ryżem 17. Zapiekanka makaronowa z zielonym groszkiem i szynką 18. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 19. Zapiekanka
Tradycyjna Kuchniaopłukać żołądki, teraz żołądki zalać wodą, wsypać ziele angielskie i liście laurowe, gotować do miękkości żołądków wsypać pokrojone ziemniaki, kapustę, starte na dużych oczkach buraki, wsypać mrożoną mieszankę z brukselką i gotować do miękkości ziemniaków, wsypać kucharka z puszki wlać fasolkę z zalewą, doprawić majerankiem, pieprzem, podawać ze śmietaną lub jogurtem - rozgrzewająca i sycącą zupa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKalerosse to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu - mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza
Z Majeczką w kuchnitymianek. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz. Formuj małe okrągłe klopsiki i smaż na maśle. Odwracaj je co jakiś czas aby się równomiernie zrumieniły. Klopsiki z jelenia podaję tradycyjnie z brukselką lub sałatką z buraczków. Do klopsików świetnie pasuje ziemniaczana zapiekanka . The post Klopsiki z jelenia bożonarodzeniowe appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniapewnie obco brzmiącym dla niektórych kalerosse - właśnie co to takiego ? Sama pierwszy raz jadłam J W oparciu o naturalne metody upraw, powstało nowe warzywo, łączące w sobie to, co brukselka i jarmuż mają najlepsze. Zdrowe, pachnące lekko orzechowym smakiem, atrakcyjne w wyglądzie, to właśnie zalety kalerosse. Składniki: 30 dag makaronu penne 30 dag kalerosse 1 cukinia ½ pora 1 cebula
Wanilia i KardamonEasy . Ucieszyłam się, bo już miałam w głowie pomysł na nowy, zdrowy przepis, oczywiście na koktajl! Jak się okazuje, po spróbowaniu kalerosse TM w smaku przypomina brukselkę i mój ukochany jarmuż. To świetne połączenie, bo oba warzywa znam i uwielbiam od pierwszego spróbowania! Jeśli jeszcze nie wprowadziliście do codziennego harmonogramu koktajli, najwyższy czas to zmienić
Moja smaczna kuchniajaskiniowców. Po samej nazwie już bym się na takie danie skusiła, a Wy? Kolejny rozdział stanowią potrawy na drugie śniadanie, lunch i obiad i tutaj mamy np brukselkę z kaszą jaglaną czyli coś dla mnie :) jest też pięknie podana z groszkiem i prażonym sezamem. Następny rozdział to dla mnie kompletna nowość, bo kaszę do tej pory najczęściej jadałam
Cynamonowe szczęście