brokuł - 8440 przepisów (strona:380/563)

Wieprzowina orientalna 168

znanej firmy. Uwielbiam dania jednogarnkowe więc spróbowałam i wyszło bardzo smaczne. Wieprzowina orientalna Składniki 40 dag chudej wieprzowiny bez kości puszka brzoskwiń 2 cebule 2 pomidory czerwona papryka różyczki brokułu pół szkl bulionu łyżeczka soku z cytryny curry chili marynowane cebulki Mięso, cebulę, paprykę, pomidory i brzoskwinie pokroić w paski. Na rozgrzany olej wrzucić mięso i smażyć na dużym ogniu

Pieguskowa Kuchnia
Ugotowane na parze-ryba z warzywami 149

cóż praktyka czyni mistrzem więc nieco pracy jeszcze przede mną :)). Przepis dodaję do akcji Gotowanie na parze Ugotowane na parze, ryba z warzywami Składniki 2 filety soli ziemniaki brokuły ( mrożone ) kalafior (mrożony ) przyprawy Rybę doprawiłam przyprawami i razem z resztą składników umieściłam w parowarze. Gotowałam ok 40 min. Nie wyobrażacie sobie jakie było moje zdziwienie kiedy odkryłam że ziemniaki smakują

Pieguskowa Kuchnia
Zapiekanka ziemniaczana z pomidorami 442

Jestem wielkim smakoszem wszystkich zapiekanek – zarówno tych ziemniaczanych jak i makaronowych. Do większości zapiekanek używamy mięsa mielonego, nie inaczej będzie również w tym wypadku. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pikle ekspresowe w 48h – relish do hot dogów i hamburgerów 634

sobą zlepiło. SKŁADNIKI NA 1 litrowy słoik 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i cukinia, słodka i ostra papryka, cebula, szalotka, zielona fasolka, groszek cukrowy, drobne pieczarki, różyczki brokułu lub kalafiora, młoda marchew 1 łyżka soli (15g) 350ml filtrowanej wody 150ml octu spirytusowego o kwasowości 5% (ocet 10% rozcieńczony wodą w stosunku 1:1 – 75ml octu 10% + 75ml wody

Karo in the Kitchen
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal 185

Mięso wołowe (świeżo mielone z polędwicy) – 200 g (2 x Porcja) Olej rzepakowy – 15 g (1.5 x Łyżka) Pieprz czarny mielony – 2 g (2 x Szczypta) Brokuł (mrożony) – 135 g (0.3 x Opakowanie) Szpinak (świeży) – 100 g (4 x Garść) Por – 140 g (1 x Sztuka) Ziemniaki – 70 g (1 x Sztuka) Bazylia

Powiedz dietom nie
Focaccia z suszonymi pomidorami 141

ziołami, najlepiej smakuje na ciepło. Mógłbym jeść ją codziennie, bo jest wyśmienita! W mojej kuchni gościła już focaccia z oliwkami (przepis znajdziesz tutaj), focaccia z brokułami i papryką, ale to focaccia z suszonymi pomidorami całkowicie zawładnęła moim sercem. Po raz kolejny muszę przyznać, że uwielbiam suszone pomidory (wystarczy spojrzeć

Vegan Taste
Dieta i pizza - czy to możliwe? 167

Niestety im więcej składników na pizzy tym więcej kalorii. Najlepszymi dodatkami do dietetycznej pizzy będą warzywa. Szczególnie polecane ze względu na niską kaloryczność są: papryka, cebula, szpinak, pomidory, brokuły. Z kolei oliwek, kukurydzy i zielonego groszku najlepiej używaj w niewielkich ilościach. Jeśli wybierasz bekon, salami, czy tłuste smażone mięso to musisz pamiętać, że np. 10 plasterków salami to dodatkowe

Better Life By Auntie Ju
ryż z pieczarkami 192

kombinacji sam ryż (no z cebulą jednak), ale zawsze coś :)  Ryż ten można traktować jako samodzielny posiłek, ale można dodać do niego np. kurczaka z brokułami i każdy będzie zadowolony.  Składniki: 100 g ryżu  1 niewielka cebula 5-6 dużych pieczarek  woda do gotowania sól i pieprz do smaku Przygotowanie: cebulę kroję w kostkę i podsmażam

Gotowanie z pasją
sałatka z selerem konserwowym 182

naszym stole. Niedawno zakupiłam słoik selera konserwowego z nadzieją na pomysły do wykorzystania. I tak powstał pomysł z sałatką z jednym z moich ulubionych składników. W zasadzie wymieniłam brokuł z mojej ulubionej sałatki właśnie na seler i wyszło przednie.  Sałatkę robiłam w mniejszej wersji, ale spokojnie podam już składniki na podwojoną porcję :) Składniki: słoik selera niecała puszka kukurydzy czerwona

Gotowanie z pasją
Warzywna paella 172

kontynuuj gotowanie według wskazówek powyżej. W sezonie zamiast groszku możesz użyć zielonych szparagów – pokrój je na ukos na około 2 – 3-cm kawałki i dodaj wraz z cukinią oraz brokułami. Jeśli chcesz, by danie było zgodne z dietą niełączenia, pomiń w przepisie zielony groszek. Zapisz Zapisz

Even Better Food
Jak usunąć bakterie i pestycydy z owoców i warzyw. 162

winogrona),  następnie twarde owoce (jabłka, gruszki, banany, mandarynki) - można włożyć do miski razem,  teraz kolej na warzywa, które nie rosły bezpośrednio w ziemi (pomidory, ogórki, cukinie, kalafior, brokuł) - można włożyć do miski razem,  a na koniec w misce lądują warzywa korzeniowe (marchew, pasternak, buraki) można włożyć do miski razem.  I jeśli zakupionych produktów

Codziennik Kuchenny
No to start! 144

bomba zdrowia w jednej misce! Ja gotuję  zazwyczaj obiad na dwa dni,  dlatego to duży  gar obiadu dla trzech osób :) Składniki : 3/4 szklanki suchej ciecierzycy 1 brokuł Pół cukinii Pół cebuli Dwa ząbki czosnku ( u mnie dziś  granulowany bo...  Zapomniałam kupić :)) 1 marchewka 1 mała  pietruszka 1 sredni ziemniak 1 spora łyżka serka kremowego

Mamuśka wraca do formy
Dieta bogata w kwas foliowy + przykładowe przepisy 237

kwas foliowy dawkowanie .  Dieta bogata w kwas foliowy + przykładowe przepisy  Jakie produkty bogate w kwas foliowy warto wprowadzić do swojej diety? soczewica ciecierzyca szpinak szparagi sałata rzymska brokuł różne odmiany fasoli brukselka burak awokado natka pietruszki kalafior quinoa pomarańcza, świeżo wyciskany sok z pomarańczy ziarna słonecznika Oczywiście nie są to wszystkie produkty. Ich wybór jest również zależny

Słodkie okruszki
PIZZA NA WARZYWNYM SPODZIE 182

płatków owsianych sól, zioła włoskie DODATKI: kurczak (można pominąć) keczup (najlepiej domowy) pieczarki sałata rzymska czarne oliwki pomidory wędzone tofu (można zastąpić serem żółtym lum mozzarellą ) PRZYGOTOWANIE : Ugotowane ziemniaki, brokuły i kalafior miksujemy z namoczonymi płatkami , solą i ziołami. Masę rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem. Podpiekamy w 180 st.C ok. 10 min Na lekko upieczony spód nakładamy keczup i dodatki

Marcepanowa kuchnia
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny 195

Dodaję rozmieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną i cały czas mieszając gotuję kolejne 2 3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podaję z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami). Przed podaniem posypują grubo posiekaną dymką. Uwaga - znacznie łatwiej pokroić cienko mięso, kiedy jest lekko zamrożone.  Nie dodaję do tego dania soli, ponieważ sos sojowy jest dość słony

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata