brokuł - 8440 przepisów (strona:388/563)

Pampuchy z malinami i recenzja bambusowego parownika 179

poziomy jestem w stanie przygotować jednodaniowy obiad za jednym zamachem, wystarczy, że na pierwszy poziom wrzucę kawałki lekko doprawionego mięsa (nawet bez soli), a na drugi warzywa- ziemniaki, marchewkę, brokuł czy kalafior, by po kilkunastu minutach cieszyć się ich smakiem. Pamiętajcie jednak, by warzyw nie rozgotowywać, takie al dente są najlepsze :) Jego pochodzenie może nam sugerować przygotowywanie potraw chińskich

Kuchnia w czekoladzie
Dietetycznie – makaron z kurczakiem i warzywami 431

makaron razowy (np. rurki). Makaron z kurczakiem i warzywami – składniki (3 porcje) filet z kurczaka (ok. 350g) szklanka makaronu razowego np. rurki warzywa na patelnię z kukurydzą, marchewką, brokułem pieprz sól słodka papryka czosnek oliwa Makaron z kurczakiem i warzywami – przepis Kurczaka kroimy w kostkę, solimy, dodajemy posiekany ząbek czosnku i skraplamy oliwą. Odstawiamy na ok. 1 godzinę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa brokułowa z ziemniakami 200

ziemniaków, marchwi i selera, z koperkiem. Składniki: 2 litry bulionu lub wody 1/2 selera 1 duża marchew 3 ząbki czosnku pół cebuli lub pora 3 średnie ziemniaki 1 duży brokuł 2/3 szklanki słodkiej śmietanki sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 4 łyżki posiekanego koperku łyżeczka oregano sól, pieprz, przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu Zagotować bulion lub wodę. Selera, i marchew

Czerwień i błękit
Makaron z łososiem i cukinią 295

się przegryzły. 3 Na koniec doprawiamy pieprzem (solą niekoniecznie, bo sam łosoś jest dość słony). 4 Podajemy sos z makaronem, posypany serem. Porady Podobny makaron możecie zrobić także z brokułami czy szpinakiem. Artykuł Makaron z łososiem i cukinią pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Kiełki na wiosnę 145

Mają też dobry stosunek ilości pracy, którą trzeba włożyć w ich wyhodowanie do ceny i dostępności w sklepie. Wystarczy kupić w sklepie nasiona. Zwykle dostępne są lucerna, rzeżucha i brokuły, w postaci małych nasionek, ale można też kiełkować soję czy fasolę mung, żeby mieć bardziej treściwe kiełki. Jeśli chcemy uzyskać małą ilość kiełków wystarczy zwykły słoik, ale jeśli zużywamy większe

Ugotowane pozamiatane
Frankfurcki zielony sos 128

pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do "F"szystkiego :P Składniki 3 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki oleju 150 ml jogurtu 150 ml gęstej śmietany 1 mała cebula sok z jednej cytryny 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier 1 ogórek konserwowy

R'n'G Kitchen
Multigrano z lekkim sosem warzywno-pieczarkowym (na jogurcie) 253

lnianym Risana sól himalajska i czarny mielony pieprz do smaku opcjonalnie posiekany koperek do posypania dania *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Multigrano z siemieniem lnianym gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (20 minut). Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy

Słodkie okruszki
Szaszłyki smażone na patelni z ziemniaczkami i warzywnymi dipami 170

rzepakowy ziemniaczki: - ziemniaki - włoskie zioła (rozmaryn, tymianek, cząber, bazylia, estragon) - mielona słodka papryka - sól himalajska, pieprz (świeżo zmielone) - ząbek czosnku dodatki: - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (m.in.: brokuły, szpinak, cukinia)  - pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka Rolnik (m.in.: marchew, seler, cebula, soczewica) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka kroję w kostkę, oczyszczone pieczarki przekrawam

Kuchnia co dnia
Naleśniki z mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową z nutą czosnku niedźwiedziego 196

ciasto na naleśniki: - 1 szklanka wody - 1 szklanka mleka - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżeczka oleju nadzienie: - ser mozzarella - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (brokuły, szpinak, cukinia) dodatki:  - olej rzepakowy do smażenia - suszona bazylia do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przekładamy do miski i miksujemy. Jest ono rzadkie. Rozgrzewam patelnię, przesmarowuję

Kuchnia co dnia
Zapiekanka warzywno-makaronowa z serem korycińskim 217

pełne łyżki jogurtu naturalnego pieprz do smaku posiekana zielona pietruszka 2-3 małe pomidorki *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy nasz ser koryciński (u mnie

Słodkie okruszki
ANTRYKOT Z GRILLA 147

grilla . SKŁADNIKI: 6 antrykotów grubości około 1cm 2 owoce kiwi 2 cebulki dymki sól i świeżo zmielony pieprz do smaku oliwa z oliwek świeże zioła do dekoracji warzywa np. brokuły (najlepiej lekko obgotowane przed grillowaniem), bakłażan, cukinia lub pomidory - jakie lubicie :) PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Krok 2. Kiwi obieramy, kroimy w drobną kostkę, lekko rozgniatamy widelcem

Moja Książka Kucharska
Przepisy na sałatki do pracy na ponad trzy tygodnie! Zestaw sałatek! 230

tuńczykiem! Sałatka z orzechami i pieczoną dynią Azjatycka sałatka z cieciorką Sałatka z sardynkami Sałatka z brzoskwiniami! Pomidory z mozzarellą  Sałatka z ośmiornicą! Sałatka z makaronem i brokułem Sałatka z grzankami i jajkiem

SMYKWKUCHNI
Pieczone warzywa marynowane w jogurcie 652

przepisu można wykorzystać wiele różnych warzyw na raz. Robię przegląd lodówki i wszystko co mi wpadnie w ręce znajdzie się w marynacie. Dzisiaj proponuję pieczarki, cukinię, bakłażana, zieloną fasolkę, brokuły, cebulę i czosnek. Pieczone warzywa Składniki: 4 porcje 1 cukinia, ok. 400 g 1 bakłaż, ok. 300 g czosnek solo, cały 150 g pieczarek 1 czerwona papryka 150 zielonej fasolki

codojedzenia
Zielony wegaski krem do pieczywa, kaszy, makaronu 183

słonecznika też tu się sprawdzą, a nawet płatki migdałowe. ps. W lodówce wytrzyma około 5 dni, dłużej nie jestem pewna bo po 3 już wszystko zjadłam. Składniki: 1 ugotowany brokuł 300 g świeżego szpinaku 2-3 cukinie (około 300 g w sumie) 30 g pestek dyni (do kupienia na przykład tu ) łyżeczka ziaren zielonego pieprzu łyżeczka soli szczypta kurkumy Przygotowanie

greenscarf
Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa pod beszamelem 182

Kolejny przepis na zapiekankę tym razem z brokułem i kalafiorem i oczywiście mozzarellą. Bardzo ładnie wygląda, w smaku jest dobra a przygotowanie jej jest bardzo szybkie. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania