brokuł - 8440 przepisów (strona:381/563)

Panierowana cukinia z serowo-czosnkowym sosem 223

cukinia z serowo-czosnkowym sosem Cukinię po wyjęciu z gorącego oleju należy wykładać na papierowy ręcznik. W taki sam sposób jak cukinię można przygotować inne warzywa np kalafiora czy brokuły. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); SGMB_GOOGLE_ACOUNT = ""; jQuery(document).ready(function($){var widget = new SGMBWidget();widget.show({"id":"1","title":"Social share","options":{"currentUrl

mecooks
Ryżowy makaron z zielonymi warzywami w tajskim sosie z sezamem! 212

sosu chilli czosnkowego TaoTao - 4 łyżki sosu sojowego TaoTao - 4 łyżki oleju rzepakowego - sól Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Cukinię kroimy na cienkie wstążki, jak makaron. Brokuł dzielimy na małe różyczki. W woku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną szalotkę, czosnek, pora, groszek cukrowy i brokuła. Po 2-3 minutach dodaj przyprawy sos sojowy, marynatę, cukinię

SMYKWKUCHNI
Jajecznica z bobem 253

Następnie dodaj 2 jajka, przypraw i wszystko dokładnie wymieszaj. Gdy jajko się zetnie jajecznica będzie gotowa. Spróbuj także: Kanapka z jajem jajko pomidor szynka Jajko w szynce jajko szynka brokuły Zupa krem z bobu bób cebula

Fit&Fast Kitchen
Słodko-pikantny kurczak z ananasem 176

wody 2 łyzki miodu 1/4 szklanki sosu sojowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki czosnku 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki ostrej 400g piersi kurczaka 2 łyzki oliwy 200g brokułów pół czerwonej papryki 1 jedna mała cebula Sposób przygotowania Odsączamy ananasa zachowując 1/4 szklanki soku, jeżeli jest w plastrach to kroimy go w kostkę. W małej miseczce mieszamy

Mostek w kuchni
Misja Lato – jak jeść bardziej sezonowo latem 194

eksperymentu. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z tymi składnikami, to po kliknięciu w ich nazwę zobaczycie pomysły na przepisy. lato jesień zima wiosna Bakłażan Agrest Ananas Botwinka Boćwina Brokuły Brukselka Bób Borówka Brzoskwinie Buraki Cebula dymka Czarny bez Cukinia Cebula Groszek cukrowy Czereśnia Dynia Cykoria Kalafior Fasola szparagowa Gęsina Czosnek Kalarepa Figi Gruszki Fasola Kiełki Jagody Grzyby Jarmuż Pokrzywa

Ugotowane pozamiatane
Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza 194

wszystko szybko zjeść Obiad podaję z jogurtem – mieszam tuż przed jedzeniem. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy. Składniki: około 220 g mrożonych warzyw na patelnię – z przeważającą ilością brokułów 3 garści makaronu muszelka z kurkumą EkoMak Makarony Babuni około 2 łyżeczki 18 ziół Ojca Mateusza* 1 łyżka posiekanego koperku 2 pełne łyżki masła Ghee (masło klarowane) do podania

Słodkie okruszki
Fit Desery Niskokaloryczne | www.fitsłodycze.pl | 360

Jeść i nie tyć... marzenie większości z nas! Spora część osób kojarzy "dietę" jedynie z sałatą, ewentualnie ryżem, kurczakiem i brokułami... a to ogromny błąd! Dieta, a raczej styl odżywiania (lepiej brzmi) powinien być różnorodny, pełen witamin i minerałów, a przede wszystkim SMACZNY! Jednak gdy chcemy ograniczyć śmieciowe jedzenie i słodycze dopada nas wilczy głód... mamy chęć na batonika, czekoladę

Czarnawisienka
Bułki z mięsem, bakłażanem i cukinią 130

czarnuszką, ale możecie nie sypać jej niczym lub posypać np. makiem czy kminkiem. Kto co lubi. Samo ciasto jest naprawdę dobre i myślę, że spokojnie nadzienie w postaci fety + brokułów czy fety i szpinaku sprawdzi się również doskonale. Jeśli nie lubicie podłużnych kształtów, można zrobić koperty lub wiatraczki, może taki kształt bardziej zachęci dzieci do konsumpcji? Ja nie nadziewałam bardzo

Mieszam w Garnku
TABBOULEH Z WARZYWAMI 159

ząbki * orzechy włoskie – ok. 100 g ( do kupienia TU ) sok 1 cytryny * oliwa z oliwek – ok. 0,5 szkl * sól, pieprz + płatki migdałów ( do kupienia TU ) + ja dodałam jeszcze brokuł, ale nie jest o konieczny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kuskus wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem ok. 1 cm ponad poziom, zostawiamy na kilka minut. Pomidory, ogórka, cukinię i paprykę kroimy w bardzo

Ostra na Słodko
Optymalny miks piknikowy 168

smażymy na nim posiekaną cebulę.Dodajemy marchew i smażymy aż warzywa się zeszklą. Następnie na patelnię wrzucamy kurczaka i obsmażamy. Na koniec na patelnię wrzucamy ugotowana kaszę oraz brokuły. Mieszamy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Bon appetit mon amie
Pierś z kurczaka z kaszą kuskus i warzywami 197

stopni i piec 25-30 minut. W tym czasie przygotować warzywa. Marchew pokroić w pół plasterki, a brokuła podzielić na małe różyczki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić marchew, brokuł i wsypać groszek. Smażyć warzywa na lekkim ogniu często mieszając. Po kilku minutach można delikatnie podlać wodą. Warzywa nie mogą być za miękkie, mają być al dente. Kaszę wsypać

kuchnia doski
Bezglutenowe wegańskie mini quiche 353

wodą i dusimy aż zmiękną. Dodajemy pokrojonego pora, cebulkę, dodajemy kilka kropel wody i smażymy aż cebulka zmięknie. Następnie wrzucamy startą marchewkę, brokuła i smażymy przez kilka minut aż brokuł zmięknie. Wówczas dodajemy umyty szpinak i całość smażymy przez około minutę. W kolejnym kroku wkładamy do blendera wszystkie składniki na masę z tofu i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę

Lamarida.pl
KURCZAK Z MAKARONEM GRYCZANYM I BROKUŁEM 154

indyka/kurczaka ☞100 brokuła ☞10 g nasion słonecznika ☞tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Makaron ugotować 2. Mięso pokroić w kostkę, doprawić (u mnie curry) i usmażyć na odrobinie tłuszczu 3. Brokuły blanszujemy/ al'dente 4. Wykładamy na talerzy i posypujemy słonecznikiem (możecie go podprażyć lekko na patelni) Makro: 305 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sałatka z bobem i pęczakiem z sosem winegret 199

niego obojętnie. Ja gotuję bób w lekko posolonej wodzie i traktujemy go jako zdrową przekąskę. Moje chłopaki nie jedzą szpinaku, szczawiu, szparagów, nie przepadają za brokułem, a z zieleniny upodobali sobie tylko bób. Tym razem powstała sałatka, a to za sprawą kaszy, która pozostała po obiedzie i prosiła się

To co kocham
PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM 183

słodko, wytrawnie, czy w formie krokietów. Ostatnio były  naleśniki czekoladowe z mascarpone i musem truskawkowym , a dziś zapraszam na naleśniki podsmażane z pysznym nadzieniem z kaszy jęczmiennej, brokułów, pieczarek i dodatkiem sera. Wyszły naprawdę smaczne. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser w środku jest rozpuszczony, ale i na zimno są równie smaczne :) U mnie zniknęły w ekspresowym tempie

Zrób to smacznie