brokuł - 8440 przepisów (strona:372/563)

Pstrąg pieczony z masłem chili i warzywami 164

osób)                                      4 świeże wypatroszone pstrągi 750 g mrożonych warzyw (np. brokuł, kalafior, mini marchewki) sól, pieprz, świeży rozmaryn  (z braku laku suszony też się nada :)) cytryna 8 ząbków czosnku Masło chili: 60 g masła 1 mała papryczka chili 2 łyżki

Moje Kuchenne Rewelacje
spaghetti serowe z brokułem i orzechami nerkowca! 187

brokuła i orzechów nerkowca. To taki nasz obiad w 15 minut, a smakuje jak z włoskiej knajpy! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: - 4 porcje makarony włoskiego typ spaghetti - 1 ugotowany brokuł (gotuj bez pokrywki, będzie pięknie zielony! ) - 1/2 szklanki startego sera żółtego  - 1/3 szklanki startego parmezanu - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki śmietanki - sól, piperz - 2 jajka kurze - 2 żabki czosnku

SMYKWKUCHNI
Stek Salisbury w sosie grzybowym 333

sosie układamy kotlety. Dusimy ok. 3-5 minut. Posypujemy pietruszką i podajemy. Steki Salisbury podajemy tradycyjnie z puree ziemniaczanym lub tłuczonymi ziemniakami i zielonymi warzywami (np. fasolką szparagową, brokułami czy zielonym groszkiem). Zobacz także: Pasta z wędzonym łososiem i orzechami Z kawałka wędzonego łososia można przyrządzić pyszne rzeczy.... Pulpeciki w sosie koperkowym Pulpeciki w sosie koperkowym (klopsiki) to chyba jedna

Poezja smaku
'Waste Not, Want... Yes', czyli zielone pesto z łodyżek brokuła i orzechów włoskich... 182

Przygotuj  2-3 łodygi brokuła  (oczyść ze stwardniałych części i pokrój na plasterki) i  4 spore różyczki . Zagotuj wodę w niewielkim garnuszku i wsyp brokuły. Gotuj około 4 minut - powinny być al dente, ale nie rozgotowane. Odcedź i ostudź. Na patelni, rozgrzanej na średnim ogniu, tostuj  2/3 szklanki orzechów włoskich  w kawałkach. Uważaj, żeby

Lejdi of the house
Fusilli w kremowym sosie, z brokułami i kurczakiem... 202

zagotuj i gotuj na małym ogniu kilka minut, aż straci  surowawy posmak. Dorzuć do sosu kurczaka i poczekaj, aż się zagrzeje. Dopraw do smaku. Wsyp odcedzony razem z brokułami makaron i starty Parmezan i dobrze wymieszaj. Poczekaj 2-3 minuty, aż makaron wchłonie nadmiar sosu i, jeśli całość wydaje się za sucha, ewentualnie dolej odrobinę wody z gotowania. Podawaj

Lejdi of the house
Piątek: Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami 147

Chiński rosół: 500 ml rosołu 500 ml wody Łyżeczka miodu Łyżeczka octu ryżowego Łyżka sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego Kawałek cynamonu (2 cm) Dodatki : Brokuł lub kapustka bok choy (pak choi) Szklanka posiekanej czerwonej kapusty (lub białej) Szklanka drobno pokrojonej marchwi Pół opakowania makaronu chińskiego lub linguini (jest tańszy) Papryczka chili Sok z limonki

Niedzielny kucharz
Kalafiorowe kotleciki mielone (VEGAN) 186

Czasami warto urozmaicić nieco swoją dietę, odpocząć na chwilę od mięsa i zdać się na dobroczynne właściwości "zielonej mocy" sałaty i brokułów. Oczywiście żartuję, ale pewnie zdążyliście zauważyć, że uwielbiam eksperymenty z vege potrawami, a notoryczne dodawanie warzyw do placków, naleśników czy zapiekanek stało się dla mnie niemalże codziennością.  Kotlety kalafiorowe to danie, które w ostatnich tygodniach stało się

Kuchnia Ellie
Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą 314

skrapiamy sosem cytrynowo – miodowym. Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą gotowa, smacznego. sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Surówka Coleslaw Pizzerinki z ciasta francuskiego Artykuł Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami 150

Chiński rosół: 500 ml rosołu 500 ml wody Łyżeczka miodu Łyżeczka octu ryżowego Łyżka sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego Kawałek cynamonu (2 cm) Dodatki : Brokuł lub kapustka bok choy (pak choi) Szklanka posiekanej czerwonej kapusty (lub białej) Szklanka drobno pokrojonej marchwi Pół opakowania makaronu chińskiego lub linguini (jest tańszy) Papryczka chili Sok z limonki

Niedzielny kucharz
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 426

rosnące pod ziemią np. ziemniaki, marchewka, buraki itp.) oraz strączkowych ( groch, fasola, kukurydza, bób itp.). Polecam te zielone oraz kiszonki, czyli ogórki i kapustę, sałaty, kapusty, cukinię, bakłażana, brukselkę, brokuły, kalafiora, fasolkę szparagową, szpinak, szparagi, grzyby, pomidory, ogórki, paprykę itp. Tłuszcze: smalec, masło ekstra (min 82%) i klarowane, łój, tłuszcz gęsi oraz kaczy, olej kokosowy, oliwa z oliwek i oliwki

Ola la LCHF
Co jeść na diecie 175

zaglądania do przepisów przez kliknięcie w zdjęcie lub nazwę danej potrawy. SAŁATKA BROKUŁOWA KREM BROKUŁOWY SAŁATKA Z AWOKADO Z FIGĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I KASZĄ PĘCZAK SAŁATKA Z BROKUŁEM SAŁATKA MEKSYKAŃSKA SAŁATKA Z KASZĄ GRYCZANĄ NIEPALONĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM SAŁATKA Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH Z ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KASZĄ BULGUR I ŁOSOSIEM SAŁATKA GRECKA Z QUINOA SAŁATKA TABBOULEH SAŁATKA

nietylkopasta.pl
Kurczak pieczony na warzywach 205

nuta sosu pomidorowego. A to wszystko z pieczonymi ziemniakami. Brzmi pysznie ? To zapraszam po przepis! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka warzywa mrożone (użyłam mieszanki marchewka z kalafiorem i brokułem) 1 cebula średniej wielkości 150 ml przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku sól pieprz przyprawa do kurczaka np. gyros 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Fileta dokładnie myjemy, osuszamy, oczyszczamy

Gotuj z Mąką
Sałatka z zielonych warzyw 215

piękną, słoneczną środę polecam przepis na pyszną sałatkę z zielonych warzyw. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil, a efekt końcowy zadowoli każdego. SKŁADNIKI: 1 por 1 brokuł, ½ puszki groszku konserwowego, 4 jajka, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku. Parzę 10 minut pod przykryciem. Pora odcedzam na sitku i studzę. 2. Brokuła

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczony łosoś – pyszny obiad w 5 minut 314

ryby układamy listki masła klarowanego lub oleju kokosowego. Naczynie żaroodporne nakrywamy od wierzchu folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Gotowe! Łosoś smakuje wyśmienicie z fasolką szparagową, brokułami, ziemniakami lub kaszą jaglaną. Łososia można też upiec jednocześnie z domowymi frytkami . W takim przypadku rybę wstawiamy do piekarnika piętro wyżej niż frytki

Dieta bez mleka
Menu na tydzień: Ryby i owoce morza 157

mięso w takiej Limanowej są lepszej jakości niż w Warszawie. Lista zakupów Polędwiczka Krewetki mrożone 300 g 2 świeże pstrągi 2 wędzone pstrągi Mango Ananas Mała czerwona kapusta Brokuł Czerwona papryka Imbir Mała cukinia 2 papryczki chili 4 duże ziemniaki Czerwona cebula Mała biała cebula 7 ząbków czosnku 2 pomidory Mały batat Cytryna 2 małe czerwone buraczki 250 g pomidorków

Niedzielny kucharz