borówki - 4037 przepisów (strona:168/270)

Tartaletki z kremem patissiere i owocami 232

temperaturze pokojowej  0,5 szklanki cukru  1 szklanka mleka  1 szklanka śmietanki 30%  4 łyżki mąki ziemniaczanej sezonowe owoce ( u mnie maliny, jeżyny i borówki )  Wykonanie: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze. Na koniec dodać jajko - zagnieść szybko ciasto

kolorowotorcikowo
Sernik z białą czekoladą na spodzie Oreo - bez pieczenia, bez żelatyny 387

białej czekolady (3 tabliczki) * 250 g twarogu z wiaderka 250 g mascarpone 200 g śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu waniliowego 400 g ulubionych owoców (u mnie maliny i borówki) CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie blendera umieszczamy ciasteczka Oreo. Miksujemy na gładką masę. Przesypujemy do miski i rozcieramy między palcami z masłem

My Culinary Art
“Śniadanlove” – recenzja 155

pokrojonym na kawałki, jako jeden ze składników w miseczce. Niektóre powstałe tak połączenia wyglądają nieco dziwnie np. chleb żytni + banan + grapefruit + mięta, ale część wygląda bardzo smakowicie np. połączenie borówki z ogórkiem, arbuza z pomarańczą czy awokado, ryżu i krewetek. Niektóre przepisy zawierają składniki, których raczej nie chciałoby mi się przygotowywać rano np. drylowane wiśnie, ale skoro David mieszka

Ugotowane pozamiatane
Kruche ciasto z malinami i borówką amerykańską 249

lejny weekend przed nami , a wraz z nim pyszne letnie ciasto: kruche z malinami i borówką amerykańską. Polecam serdecznie ! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kruche ciasto z malinami i borówką amerykańską 249

lejny weekend przed nami , a wraz z nim pyszne letnie ciasto: kruche z malinami i borówką amerykańską. Polecam serdecznie ! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Taurus - ich pierogi i nie tylko 187

Przepisy i receptury zaczerpnięte zostały ze starych książek kucharskich. 5 produktów zakładu, zostało wpisanych na prestiżową, Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Są to: pierogi z borówkami pilzneńskie, pierogi z kapustą i grzybami pilzneńskie, pierogi z mięsem pilzneńskie, pierogi ruskie pilzneńskie oraz gołąbki pilzneńskie. Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne surowce. Świeże mięso pochodzi z Zakładu Przetwórstwa

królestwo garów
Deser jagodowy z galaretką i bita śmietaną 389

Składniki na 3 duże porcje lub 4-5 mniejszych: 1 galaretka jagodowa lub owoce leśne 130 g jagód lub borówek (mogą być mrożone) 400 g serka waniliowego 400 śmietany kremówki (lub mniej) 1 łyżka cukru pudru Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozlać do szklanek i poczekać do stężenia galaretki. Serek śmietankowy zmiksować z jagodami. Nałożyć na galaretkę. Śmietanę

Moja Galeria Smaku
.1233. jagodowe ostatki 190

jagodowy krem owsiany~ Prawdopodobnie ostatnie jagody :( Ale czekam na dostawę borówek we wtorek! ♥ W czwartek dostałam 6kg malin! 2 kg poszło na dżem, 1kg zamrożony, reszta (prawie) zjedzona :D Nie mogę uwierzyć, że to już połowa sierpnia za nami! :o Czas mija mi jeszcze szybciej kiedy nie pracuję, a siedzę w domu :( Nie chcę za niccc wracać do szkoły :( Wiem

breakfast of dreams
Klonowe muffinki z orzechami lub owocami 184

duże jajko 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli opcjonalnie jeden z dodatków do wyboru:  rodzynki, jagody, borówki amerykańskie, dowolne posiekane orzechy opcjonalnie: kruszonka lub lukier lub połówki orzechów do ozdobienia  Przygotowanie W miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą. Masło rozpuścić i przestudzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto jogurtowe z owocami 153

mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody dodatkowo: dowolne owoce (u mnie borówki) cukier puder do posypania Jogurt, jajka i olej mieszamy łyżką w misce. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, oba cukry, proszek i sodę. Następnie składniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy

Czary - gary w kuchni
Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 174

słoika. Jest to a'la krupnik. Brakuje w nim zieleniny, ale zapomnieliśmy kupić, ups!  II Danie Kasza kuskus, warzywa mrożone i mięso z indyka.  Podwieczorek Winogrona, borówki i wafelek ryżowy. Kolacja Kolację zjedliśmy w Ikea Gdańsk. Dla Lilci wybraliśmy porcję warzyw i klopsiki wegańskie. Zjadła wszystko.  Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Budyń jaglany z borówką amerykańską 150

Zdrowsza wersja tradycyjnego budyniu bo jego głównym składnikiem jest kasza jaglana. Smak kaszy jest wyczuwalny ale o smaku dania decydują dodatki, które dobierzemy - na przykład świeże borówki amerykańskie. Jeśli jesteście przyzwyczajeni do bardzo gładkiej konsystencji budyniu to pamiętajcie, że musicie długo go miksować

Milion Smaków
Błyskawiczny piątek - podsumowanie wpisów z 5. sierpnia 218

wiśniami  Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą Kotlety mielone z czarnym ryżem Owsiane

Codzienna kuchnia niecodzienna
“Masterchef Junior” – recenzja 155

bardzo praktyczne. Można nauczyć się z tej książki jak zrobić tort urodzinowy, który pozwoli dziecku zabłysnąć i podarować wyjątkowy prezent. Są tez proste przepisy np. na muffiny czy borówki z kremem. Autorami przepisów jest Natalia, zwyciężczyni poprzedniej polskiej edycji Masterchef Junior, ale po jednym przepisie prezentują też pozostali finaliści. Ich przepisy mają bardzo różny poziom. Od dań, które prawdopodobnie wymyślili

Ugotowane pozamiatane
Lemoniada z owocami 189

przygotować pomarańczowych kostek lodowych. Jak przygotować lemoniadę z owocami? Do każdego okienka pojemnika na kostki lodu wkładamy po kilka sztuk drobnych owoców świeżych lub mrożonych (np. maliny, jagody, poziomki, borówki porzeczki), dodajemy do każdego „okienka” po 1 listku mięty i 1 listku stewii, wszystko zalewamy sokiem pomarańczowym, zamykamy pojemnik i mrozimy, trwa to przeważnie 2-3 godziny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię