borówki - 4037 przepisów (strona:163/270)

Ciasteczka walentynkowe – twarogowe z owocami i serem 165

widoczna zawartość ciastek. Przyznam, że smak całkiem fajnie zaskakuje. Z jednej strony w środku mamy nadzienie z sera białego, z drugiej strony dochodzą słodkie owoce, u mnie truskawki i borówki amerykańskie. Aby nie zrobiła się ciapka w środku ciach, owoce zagęściłam mąką ziemniaczaną. W zależności od wilgotności sera, aby ciasto dobrze się zagniatało, może zajść konieczność dodania dodatkowych łyżek śmietany

Mieszam w Garnku
Deser z mango i bakaliami (bez cukru) 137

jogurtu naturalnego nasiona z ½ laski wanilii płatki owsiane (zamiennie kukurydziane lub preparowane zboża) 1 szklanka dowolnych suszonych owoców (u mnie morele, daktyle, żurawina) świeże owoce (u mnie mango maliny, borówki i czerwona porzeczka) Sposób przygotowania: Mango myjemy i kroimy w kostkę. Zostawiamy trochę do posypania wierzchu deseru resztę miksujemy na gładki mus. Mango łączymy z nasionami z połowy laski wanilii

Pyry na Gaz
Moje musli – świat pełen smaku i możliwości 222

granola chipsy bananowe orzechy włoskie mleczna czekolada banany pełnoziarniste muszelki Wszyscy domownicy kochają tą kompozycje smaków. I często słychać… chrupanie Druga tuba jest w wersji fit błonnikowe musli borówki maliny żurawina siemię lniane jagody goji Samo zdrowie! Polecam. Moi drodzy jeśli kochacie tak jak ja musli, to zapraszam Was serdecznie na stronę mojemusli.pl Już niedługo na blogu ciekawe przepisy

Słodkie okruszki
Roladki z chleba tostowego z mascarpone i owocami 270

bardzo cieniutko, smaruję je wcześniej przygotowanym serkiem (około 1 płaska łyżeczka na jedną kromkę chleba) a na jednym brzegu układam pokrojone na małe kawałki truskawki (lub inne owoce np. borówki amerykańskie, brzoskwinie czy maliny) i zwijam w roladkę. Z przepisu wyjdzie ich około 20 szt. Gdy wszystkie już przygotuję, roztrzepuję jajko z mlekiem, zamaczam roladki i układam je na rozgrzanej

Kuchnia Viki
kampania pt. "Niezwykłe właściwości zwykłych owoców" 164

Naturalne skarby – czyli dlaczego warto jeść owoce jagodowe? Lato to czas obfitości świeżych i pysznych owoców. Pojawiają się truskawki, maliny, borówki i porzeczki, których niezwykłe właściwości znane są od pokoleń. W końcu nie tylko doskonale wyglądają. Mają również niepowtarzalny, orzeźwiający smak i dostarczają witamin i składników mineralnych w najlepszej, naturalnej formie. Właśnie

Kulinarne pyszności Molki
PLACKI Z KASZY MANNY 164

różne placki, więc mam nadzieję, że i te jej posmakują, bo ja sama chętnie je zajadam ;) Idealne na śniadanie a także jako podwieczorek. Placki podałam z  konfiturą z borówki amerykańskiej  od  PrzetworyzBorówki . Składniki na około 16 placków: * 1 szklanka kaszy manny * 1 szklanka mleka * 2 jajka * 1,5-2 łyżki cukru * 50 g masła  Wykonanie: Kaszę

Zrób to smacznie
Bezglutenowa śniadaniowa pizza z dżemem, "serem" z nerkowców i owocami 191

wody 1 łyżka roztopionego, klarowanego masła 3 łyżki dżemu Łowicz z dzikiej róży 75 gram orzechów nerkowca 2 łyżki soku z cytryny ulubione owoce (ja użyłam malin, borówek, kiwi, pomarańczy, świeżej figi, winogron i pitai) 1 łyżka ekspandowanej quinoy świeże listki młodej mięty świeże listki tymianku szczypta soli pół łyżeczki miodu Wykonanie: Z mąki, inuliny, jajka, wody i masła przygotowujemy

Quinoa Raz!
Czekoladowy deser jaglany 163

już ugotujecie kaszę można przygotować w zaledwie kilka minut. W mojej wersji, choć ma lekką konsystencję jest niezwykle sycący, mocno czekoladowy i jedynie umiarkowanie słodki, serwowany wyjątkowo ze świeżymi borówkami. Składniki na 2-3 porcje: 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka roślinnego lub wody 30g (2 łyżki) nierafinowanego masła kakaowego lub oleju kokosowego 30g (3 czubate łyżki

Even Better Food
NAJPYSZNIEJSZE BABECZKI Z KREMEM Z NERKOWCÓW (BEZ PIECZENIA, WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 287

rozpuszczonego oleju kokosowego (raw), 5 łyżek stałej części mleka kokosowego, 2 łyżki ksylitolu w pudrze. dodatkowo: 20 g czekolady wegańskiej (najlepiej własnej produkcji) lub owoce, typu borówki, kawałki truskawe, porzeczki, itp. Wykonanie: Formy na babeczki wykładamy folią spożywczą.  Składniki na spód blendujemy do uzyskania klejącej masy (proponuję uprzednio pokroić suszone owoce). Tak powstałą masą wylepiamy spód foremek. Wkładamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Owoce i warzywa sezonowe – jak jeść bardziej sezonowo zimą? 193

będzie podobnie, a nie że n agle zjemy gwanabana kumkwat. Moja całoroczna tabelka wygląda tak: wiosna lato jesień zima Botwinka Bakłażan Agrest Ananas Bób Boćwina Brokuły Brukselka Cebula dymka Borówka Brzoskwinie Buraki Groszek cukrowy Czarny bez Cukinia Cebula Kalafior Czereśnia Dynia Cykoria Kalarepa Fasola szparagowa Gęsina Czosnek Kiełki Figi Gruszki Fasola Pokrzywa Jagody Grzyby Jarmuż Por Kapusta pekińska Jabłka Kapusta

Ugotowane pozamiatane
Szybkie ciasto z porzeczką. 211

świecie, bez wydziwiania, sztucznych dodatków, ciężkich kremów, czy lukru. Takie ciasto smakuje zarówno do popołudniowej kawy, jak i na śniadanie. Upiekłam je z czerwoną porzeczką. Dobrze smakuje rownież z borówką, malinami lub śliwkami. Jeśli macie klęskę urodzaju i nie wiecie co zrobić z porzeczką, podawałam już dwa bardzo

dolcevitainmykitchen
NUTELLA Z AWOKADO I BANANÓW NA 4 URODZINY BLOGA 143

zarówno jako dodatek do naleśników, tostów, gofrów i kanapek. SKŁADNIKI: 2 dojrzałe banany 2 dojrzałe awokado 2-3 łyżki kakao 1 łyżka miodu opcjonalnie do dekoracji granat, liczi i borówki lub inne ulubione owoce A jak to zrobić: Banany i awokado obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Wsypać kakao i wszystko dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Podczas

Kuchnia w opałach
Ciasto drożdżowe z jagodami 258

drożdży 1 szklanka mleka 60 g masła w temp. pokojowej 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy skórka z 1 cytryny sól 500g owoców (do wyboru borówki, jabłka, śliwki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże i cukier. Odstawiamy na 15 min. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajka, roztopione masło, cukier waniliowy, skórkę

Kuchnia Pani Wiosny
Koktajl szpinakowo-bananowy 210

lubicie zielone koktajle? Ten z bananem i szpinakiem jest wyjątkowo pyszny, ponieważ zrobiłam go na bazie soku jabłkowego. Wystarczy dosłownie chwila, aby go przyrządzić. Smacznego! Zobacz też: Koktajl z borówek i banana Przepis na koktajl szpinakowo-bananowy Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 5 minut Składniki 2 garście szpinaku 2 banany szklanka/dwie soku 100% z jabłek Przepis 1 Myjemy szpinak

Kuchnia Bazylii
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 13.01.2017r. 141

Czekoladowe ciasto z bananową galaretką     Kasia  Risotto z soczewicą i kurczakiem     Justyna Francuskie ślimaczki z makiem     Magdalena  Ciasto z konfiturą z borówki   Agnieszka Wegański sos bolognese     Magdalena  Piwny piernik z marmoladą   Marzena  Chlebek bananowy z chia     Małgorzata  Spaghetti florentine z kurczakiem, grzybami

Magiczne Życie Marty