boczek - 14002 przepisów (strona:620/934)

Pyszne pierogi na chłodne dni 143

gotującą się wodę, do której wcześniej dodałam olej i sól. Gotuję nie dłużej niż minutę od wypłynięcia. Przekładam na cedzak do osączenia.Podaję ze skwareczkami wytopionymi ze słoninki lub boczku. Smacznego

Co w garnkach piszczy
PRZEPIS NA ZUPĘ KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW I DYNI HOKKAIDO 134

zupy krem. Podaj wedle preferencji, pamiętaj aby zawsze coś chrupało przy zupie krem, wtedy jest idealna! Mogą to być pestki dyni podprażone na suchej patelni, grzanki lub chips z boczku

SMYKWKUCHNI
Kopytka dyniowe 115

masłem szałwiowym Ramen z grzybami Klopsiki w sosie musztardowym Chili z dynią Pulpeciki dyniowe na selerowym puree Gulasz cebulowy Zobacz też najnowsze przepisy Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła z piekarnika Sos marinara Lody malinowe bez maszynki Artykuł Kopytka dyniowe pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Kiełbasa grillowa -wędzona 156

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie było na maszynce nr. 8  -2,5 kg szynka 1 kl. /szarpak -2,5 kg łopatka 2 kl. /8 mm  - 1,5 kg boczek /10 mm -1,5 kg karkówka /16 mm -0,6/0,7 kg ser żółty twardy/ w kostkę około 0,5 cm  PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -15-16 g/kg sól

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karkówka w stylu azjatyckim 124

intensywnie. Dobrze usmażone mięso będzie miękkie i soczyste, a warzywa lekko chrupiące, ale nie surowe. Karkówkę w stylu azjatyckim podawać z posiekanym szczypiorkiem i uprażonym sezamem. Zobacz również: boczek po japońsku

Kuchcik gotuje
Pierogi ruskie 135

dużym garnku zagotować wodę z odrobiną soli , wrzucać pierogi na wrzątek delikatnie zamieszać najlepiej drewnianą łyżką i gotujemy od wypłynięcia 1-2 minuty. Podajemy z podsmażoną cebulką lub boczkiem wędzonym. Ja oprószam jeszcze grubo mielonym pieprzem Smacznego

Andzia Pichci
Szpecle z serem i cebulką (Käsespätzle) 145

sztandarowe danie kuchni szwabskiej, która uchodzi za prostą i niezbyt wyszukaną, ale za to sycącą i smaczną. Mogą być samodzielną potrawą (podaje się je wówczas z dodatkiem cebuli, sera, boczku bądź kapusty) albo dodatkiem do dań głównych. Popularne powiedzenie mówi: “Jeśli dziewczyna nie potrafi zrobić szpecli to nie jest prawdziwą Szwabką”. Mój tradycyjny przepis na szpecle pochodzi z Muzeum

smakowitehistorie.com
Szynka konserwowa mielona w/g JackaW 199

7062P ,,Szynka mielona Chopped Ham'' SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie robiłem na maszynce nr. 8 -2,5 kg szynka 1 kl. w moim wypadku z kulek / szarpak -0,5 kg boczek /8 mm -1 kg mięsa z golonki tylnej razem z tłustym

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Jajecznica z pomidorami: przepis 97

pomidorami, przepis. Jajecznica z pomidorami - przepis na szybkie śniadanie.       Jajecznica z pomidorami świetnie komponuje się zarówno z cebulą podduszoną na maśle, jak i z kiełbasą , boczkiem, a nawet mozzarellą. Do jajecznicy na pomidorach można także dodać pokrojoną paprykę lub tuńczyka osączonego z zalewy, warto także dodać odrobinę świeżo mielonego pieprzu albo mielonej kurkumy.  Jajecznica z pomidorami

Moja Książka Kucharska
Zupa z zielonego groszku i mięty z zapiekaną bułką 106

Zdrowa i smaczna! Zupa z zielonego groszku i mięty to połączenie groszku, mięty, boczku i ziemniaka, które bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Zupa jest szybka i prosta w wykonaniu a składniki można często znaleźć w spiżarce i lodówce. W połączeniu z Artykuł Zupa z zielonego groszku i mięty z zapiekaną bułką pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Szpinak z czosnkiem i boczkiem-do obiadu 105

smakowało , tym bardziej gdy jest warte wysiłku, bo przecież mówimy tu a samym zdrowiu. Mnie udało się przygotować szpinak tak aby zj Artykuł Szpinak z czosnkiem i boczkiem-do obiadu pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Rożki ze szpinakiem i fetą 163

grzanie góra-dół) , aż się zarumienią. W czasie pieczenia rożki napuchną i powiększą swoją objętość.   Zależnie od gustu i upodobań, do farszu można dodać pokrojone suszone pomidory, zrumieniony boczek, tofu, pieczarki, pierś kurczaka. Zamiast mrożonego szpinaku można użyć świeżego Jeśli w ogrodzie wyrosło Ci dużo szpinaku, warto go posiekać, przełożyć do woreczka/pojemnika i zamrozić.   Pomysły na ciasto francuskie

Kulinarny S.O.S.