Przepis na : obiad
Masz za dużo ziemniaków i nie wiesz, co z nimi zrobić? Zapiekanka ziemniaczana, choć wydawałoby się, że jest bardzo prosta, jest też przepyszna. Zajadać się nią będzie cała rodzina. Smok poleca przygotować od razu porcje na 2 dni. Ponieważ drugiego dnia nawet smakuje lepiej, gdy jest bardziej przysmażona i spieczona. Jest to bezmięsna wersja zapiekanki ziemniaczanej z boczkiem . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/zapiekanka-ziemniaczana-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/zapiekanka-ziemniaczana-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/zapiekanka-ziemniaczana-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1kg ziemniak\u00f3w,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...