boczek - 14002 przepisów (strona:623/934)

Wege burrito 155

burrito podsmażamy na suchej patelni grillowej lub w piekarniku/mikrofalówce. Podajemy z dodatkami 🤤 Sprawdź również przepis na: Zupę meksykańską z mięsem, fasolą i kukurydzą Śniadaniową quesadillę z jajecznicą i boczkiem

Czarnawisienka
Pierogi z jagodami 168

ziemniaczaną i odstawiam. Ciasto dzielę na pół, rozwałkowuję na grubość około 3 mm i wykrawam kółka szklanką lub kubkiem. Na każde kółko kładę łyżkę jagód, kółeczko składam i zlepiam boczki formując pierożek. Gotowe pierogi układam na desce oprószonej mąką. Następnie zagotowuję 5 litrów wody z 1 płaską łyżką soli i gotuję pierogi na średnim ogniu (muszą lekko się gotować

Słodki sentyment
Amerykańska sałatka Cobb 196

Pyszna kolorowa sałatka z soczystym kurczakiem,chrupiącym boczkiem, jajkiem serem pleśniowym i warzywami do tego pyszny sos.pięknie prezentuje się na stole i spokojnie może zastąpić obiad. Polecam na każdą domową imprezę, zniknie błyskawicznie i każdy będzie chciał jej spróbować

Swojskie jedzonko
Kaszanka z grilla 183

kaszank i z grilla podaje się surówkę z kapusty kiszonej , ziemniaki i pyszną cebulę z dodatkiem ketchupu i odrobiny cukru. Kaszanka z grilla, Kiełbasa w boczku z grilla oraz Smażone kiełbaski z cebulą to klasyka, która zawsze robi u nas furorę. Rzadko kupuję kaszankę, bo ciężko tutaj dostać smaczną, ale wreszcie przywiozłam z Polski od mojego sprawdzonego rzeźnika, kaszanka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajecznica z kurkami. Rzecz prosta i niezwykle pyszna. PRZEPIS 254

ogniu cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie – nie powinna być bardzo sztywna. Przełóż na talerz, przybierz koperkiem i od razu podawaj. Rada: jajecznicę możesz zrobić też na boczku – pokrój go w kostkę, wytop nieco na patelni i przesmaż razem z cebulą i kurkami. W tej wersji nie używamy masła. Artykuł Jajecznica z kurkami. Rzecz prosta i niezwykle

Kulinarna Polska
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków bez mięsa 138

chemią. Lato za oknem, lato na talerzu, jedzmy sezonowo. Łapcie przepisy pełnymi łyżkami! Bo zupa ogórkowa nie jedno ma imię! Koniecznie zobaczcie przepis na ogórkową ze świeżych ogórków z boczkiem i przepis na najlepszą zupę ogórkową z klopsikami. Bezmięsna zupa ogórkowa ze świeżych ogórków , składniki na 4 porcje zupy: 1 mały por 2 łyżki masła 1 młoda marchew 1 mała

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Koktajl bananowo-kawowy 154

zbożową (np. Inkę) lub dodać zaparzoną kawę espresso.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z patelni… Paprykowe krążki nadziewane mięsem Łatwe kotlety jajeczne Kotlety rybne siekane Makaron z boczkiem i twarogiem

Kulinarny S.O.S.
Ziemniaki z kiszoną kapustą 193

kapustę to polecam zrobić z młodej kapusty kiszonej . U mnie w domu natomiast jadało się Szare kluski z zasmażaną z kapustą kiszoną albo gotowało do ziemniaków zasmażaną kapustę. z boczkiem. Polecam też przepisy na kapustę kiszoną zasmażaną z kminkiem oraz czerwoną kapustę zasmażaną. Składniki na Ziemniaki z kiszoną kapustą i kiełbasą: ½ kg ziemniaków, ½ kg kiszonej kapusty, 1 średnia cebula

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smak swojskiej kiełbasy 177

wędliny sięgamy często i chętnie. Jedzone w zupach, sosach, na kanapkach. Pieczone, grillowane, gotowane. Boczki, kiełbasy, kaszanki i pasztety. Lubimy ich smak. Ale lubimy także wiedzieć, co jemy. Bo nie każda wędlina jest taka sama, chociaż wyglądać może podobnie. Nie każda smakuje tak samo, pachnie tak samo, czy tak samo jest dla nas zdrowa. Tradycyjne podejście do wędliny… Każdy

Fascynacje Ani
Tłuszcz z cebulką – ekspresowa okrasa do ziemniaków, pierogów, klusek 215

która przygotowuję w kilka minut. Zawsze wtedy kiedy nie mam w domu wyżej wymienionych, tradycyjnych okras lub składników na nie albo wtedy kiedy nie mam czasu na siekanie słoniny, boczku, cebulki i powolne przesmażanie. Zawsze jednak w domu mam dobry olej i zwykle w kuchennej szafce z przyprawami mam słoik cebulki prażonej. Odkryłam, że dzięki tym dwóm składnikom otrzymuję wegańską

Dorota Smakuje
Kanapka z awokado, jajkiem sadzonym i bekonem 151

kropki pełnoziarnistego pieczywa tostowego, 2 jajka, 1 dojrzałe awokado, 2 szczypty spiruliny (opcjonalnie), 4 plasterki bekonu (lub surowego boczku wędzonego), sól, olej do smażenia. Kolejna kanapka z pieczywa tostowego na moim blogu. Tym razem bazę kanapki jest awokado wzbogacone spiruliną, która stanowi unikalną mieszankę składników odżywczych, jakiej nie jest w stanie nam zaoferować żaden inny produkt spożywczy. Spirulina posiada

Świat Domowej Kuchni
Wędzona kiełbasa wieprzowa z czosnkiem niedźwiedzim 135

inspirację dziękuję Aleksandrze, której kompozycja przypraw bardzo mi zasmakowała - dzięki Olu :) Składniki: 60 % mięsa wieprzowego klasy I - wp I (z szynki, łopatki) 40 % mięsa wieprzowego klasy II - wp II (boczek, karkówka, podgardle (10% max) - najlepszy mix tych mięs) 18 g peklosoli/kg mięsa Przyprawy na 1 kg: 2 g pieprzu czarnego mielonego 2 g gorczycy mielonej 3 g czosnku świeżego przeciśniętego

Kocham..lubię..gotuję..
Szczawiowa z jajkiem, czyli sezonowa zupa, która nie wszystkim przypada go gustu 155

Pamiętam jak z babcią chodziliśmy na działce i zbieraliśmy szczaw na polu. Później babcia robiła zupę szczawiową z ziemniakami, boczkiem, jajkiem oraz dużą ilością masła. Pychota. U mnie trochę odchudzona wersja ale cały czas smaczna. Kwaskowa więc nie każdemu może przypaść do gustu. Szczaw jest dość bogaty w witaminę A oraz C, jednak witamina C ginie w wysokiej temperaturze, więc

wysmienity
Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego 197

posiekany ser, po szczypcie soli i ziół prowansalskich. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni (aż się zarumienią) .   Do koszyczków możesz włożyć… boczek, wędzoną lub obsmażoną pierś kurczaka, cebulę, pomidorki koktajlowe, suszone pomidory, kukurydzę, groszek konserwowy, brokuły, pieczarki, oliwki, sery (edamski, gouda, camembert, fetę).       Do koszyczków polecam

Kulinarny S.O.S.
Kabanosy Muskiego 177

rynku, nadziewanie wychodzi jeszcze sprawniej. O lejku możecie poczytać tutaj.  Serdecznie polecam :) Składniki: 30% szynki wieprzowej, klasa I 10 % podgardla wieprzowego 60 % wieprzowiny klasy II (u mnie boczek i ścinki po klasyfikacji szynki wp) 18 g peklosoli/kg mięsa Przyprawy na kg mięsa: 3,5 g pieprzu czarnego mielonego 2 g kminku (dałam mielony) 1 g gałki muszkatołowej

Kocham..lubię..gotuję..

Proponowane wyszukiwania