boczek - 14002 przepisów (strona:627/934)

Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem 130

złote. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona marchewka z rozmarynem → Pieczona brukselka → Pieczona kapusta → Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla Artykuł Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Makaron z sosem pomidorowym – danie z resztek 139

ugotowanie sosu z kiełbachą. Moją ideą było wyczyszczenie lodówki, dlatego zamiast kiełbasy spokojnie możecie dodać resztkę jakiś warzyw np. ciecierzycy, a może zalega wam trochę mielonego? Możecie też dodać boczek czy jakiś kawałek innej wędliny. Z dodatkami w postaci warzyw też możecie szaleć. Czerwona fasola, kawałek pora, selera czy co tam macie? Why not! Jedynie jeśli dodajecie twardsze warzywa, wydłuży

Mieszam w Garnku
KLUSKI Z TARTYCH ZIEMNIAKÓW + FILMIK 131

SKŁADNIKI :  1 kg ziemniaków, zważonych po obraniu ( ziemniaki skrobiowe )  2 jajka 4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej + mąka z soku ziemniaków 100 g boczku wędzonego 1 duża cebula

Kulinarne Fantazje Marioli
Polska - Wegańskie szare kluski z kapustą kiszoną i tofu-skwarkami 137

kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych  (również w wegańskiej wersji). Dzisiaj przyszedł czas na kolejny klasyk, czyli szare kluski z zasmażaną kiszoną kapustą i tofu-boczkiem.  Składniki (3 porcje): - 0.5 kg ziemniaków  - 1 łyżka mielonego siemienia lnianego - 0.5 szklanki mąki pszennej - 3/4 łyżeczki soli - szczypta pieprzu  - 3-4 łyżki oleju - 1 cebula

Roślinożerni urlopowicze
Kurczak pieczony na młodej kapuście 116

młodej kapuście[/caption]   Zobacz inne przepisy na dania obiadowe z młodą kapustą: Młoda Kapusta Z Pomidorami I Kurczakiem Młoda Kapusta Po Chłopsku – Przepis Na Obiad Młoda Kapusta Z Boczkiem W Śmietanie Makaron Z Młodą Kapustą A’la Łazanki (378 Kcal) Garnek Chłopski Z Młodą Kapustą (274 Kcal) Gołąbki Z Młodej Kapusty Mojej Mamy

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety ruskie – przepis na tani obiad 107

zrobienia. Kotlety można podać jako dodatek do jakiegoś mięsa, z surówką, albo same z sosem pieczarkowym, koperkowym czy śmietanowym. Ja lubię je zajadać polane śmietaną i posypane skwarkami z boczku.   Składniki na kotlety ruskie (około 10 sztuk): 1 kg ziemniaków 250 g twarogu 3 spore cebule jajko sól, pieprz Do obtoczenia: 2 jajka, bułka tarta   Przygotowanie Ziemniaki obieramy

e-PrzepisyKulinarne
Szparagi w cieście francuskim 130

cieście francuskim.   Kocham szparagi, zielone szparagi to pyszna sprawa. Tym razem zrobiłam je inaczej niż zwykle . Teraz zapytasz jak to jest zwykle, a zwykle to zawinięte w boczek i ugrilowane lub upieczone w piekarniku. Dzisiaj wpadłam na pomysł żeby je zawinąć w ciasto francuskie i takie na blasze upiec na grillu gazowym. Ostatnio wykorzystujemy go częściej niż piekarnik. Dlaczego

Kuchnia na wzgórzu
Łopatka faszerowana grzybami, kotlety 116

grzybów leśnych-opcjonalnie (w moim przypadku, obsmażane grzyby ze słoika z jesiennych zbiorów ale mogą być mrożone lub inne świeże takie jak pieczarki). kawałek wędzonej słoniny lub boczku, najlepiej domowego wyrobu ( taki wielkości pudełka zapałek ) 2 mniejsze cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu 1/2 płaskiej, łyżeczki otartego tymianku sól, pieprz do smaku dodatkowo: 2 jajka bułka tarta do obtaczania

Ogrodnik w podróży
Dziesięć produktów wspierających odporność 125

wielkości owocu o 150% zapewnia dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę. To warzywo jest dobre jako dodatek do produktów mięsnych, aby poprawić wchłanianie żelaza z nich. Zobacz: Paprykowe leczo z boczkiem i swojską kiełbasą Dynia Zaletą tego warzywa jest połączenie wysokiej zawartości witamin i minerałów oraz niskiej kaloryczności. Dynia zawiera dużą ilość beta-karotenu, który jest źródłem witaminy A, która jest

ProstePesto.pl
Maślany bigos z młodej kapusty 127

ilością świeżego koperku i obowiązkowym dodatkiem, jakim jest masło (duuużo masła), które cudownie podbija smak i nadaje tej fantastycznej maślanej nuty- to mój przepis na smaczny bigos. Z dodatkiem boczku, kiełbaski czy chudej szynki też wyśmienicie smakuje, jednak ja, akurat tę wersję preferuję bez. Do ziemniaków, do klusek, do pajdy chleba, albo jako dodatek do kotletów... około 4-6 porcji

Kraina Miodem Płynąca
Tarta z grzybami leśnymi 107

lekko zagnieść i zlepić w płaski placuszek. Włożyć ciasto do woreczka i do lodówki na 30 minut reszta jak wyżej Przygotowanie nadzienia – na patelni rozgrzać masło i obsmażyć boczek na chrupiąco. Dodać cebulkę pokrojoną w piórka i smażyć aż zmięknie. Grzyby odmrozić i przelać wodą. Odcedzić. Na patelnię wrzucić grzyby, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć aż grzyby

Kuchnia Pokoleń
Sos z fetą (dip) 113

zioła, np. bazylię, zioła prowansalskie.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Jajka faszerowane pieczarkami Muffiny śniadaniowe Pasta twarożkowo-czosnkowa Tosty z opiekacza Omlet z cebulą i boczkiem

Kulinarny S.O.S.
Maślane kluseczki, miód malinowy i kwiaty jabłoni 110

naturalna maślanka, kefir albo jogurt zawsze mam na stanie, bo bardzo je lubimy). Z tych trzech produktów przygotowałam maślane kluseczki. Czasem takie kluski jemy na słono, ze skwarkami boczku czy zezłoconą cebulką. Lubimy tez kluski na słodko np z cynamonem. Tym razem prawdziwa rozpusta i dogadzanie sobie w tych trudnych czasach. Kluski podałam z masłem klarowanym, nieziemskim miodem malinowym

Dorota Smakuje
Gnocchi w kurkowym sosie / Gnocchi with chanterelle sauce 92

pół godziny, ale niewiele więcej czasu będzie Ci na to potrzebne. Tym razem danie w wersji wegetariańskiej, ale z powodzeniem możesz do tego dodać mięso – kurczaka, boczek, na co masz ochotę. Ziemniaki na ciasto warto ugotować dzień wcześniej, żeby były bardziej suche – lepsze do robienia ciasta. Składników jest dosłownie pięć, najprawdopodobniej większość masz w domu – miłego gotowania

Martyna Cooks
Wegańska carbonara 168

roślinne . Wegańska carbonara to przepis, którego wcześniej nigdy nie przyrządzałam. Stanowi zupełną nowość w moim menu. Tradycyjną carbonare uwielbiam, jednak to danie, które jest koszmarem dla wegan – jajko, boczek, ewentualnie śmietana… W sumie tylko makaron jest tutaj akceptowalny. Wydawało mi się, że przygotowanie wersji wegańskiej tego dania to nie lada wyzwanie i co więcej, smaku

365 dni dookoła kuchni