boczek - 14002 przepisów (strona:618/934)

Makaron z wędzonym łososiem 271

podaj go z pomidorkami koktajlowymi. Polecam Ci moje najlepsze przepisy na makarony: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z kurczakiem – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami – makaron z szynką i pieczarkami – makaron z szynką makaron

nietylkopasta.pl
Pizza z ziemniakami i winogronem 167

prostotę i dostępność produktów. Pokusiłam się też by zmienić wersję mięsną na wege, ale oczywiście żadna ujma dołożyć na wierzch kilka plasterków szynki parmeńskiej czy nawet cieniutkich plasterków boczku. W mojej wersji znajdziecie oprócz podstawy czyli ziemniaków, także serek wiejski i winogrona – ciekawy dodatek, bardzo interesujący smakowo i zmysłowo zwłaszcza po upieczeniu – te małe soczyste bomby rozpadające się

Smaczna Strona
Jak wykorzystać resztki jedzenia w kuchni 125

mięsem, sosem i żółtym serem. Jeśli chodzi o makaron z obiadu można go podsmażyć, dodać jajko i zjeść na kolację. Podsmażony makaron będzie również idealny do białego sera i boczku czy cebuli. Sprawdzi się również jako dodatek do zapiekanek. Pozostały z obiadu ryż sprawdzi się w zapiekance, ale również jako nadzienie do warzyw np. faszerowanej papryki czy cukinii. Ryż można

ProstePesto.pl
Najlepsze kotlety mielone 116

pełna dowolność, wolna amerykanka. Cebula, czosnek, kajzerka, bułka tarta, jajka, bez jajek, kapusta nawet, ryż, kasza, otręby, majeranek, lubczyk, tarta marchewka, cukinia, papryka w kosteczkę pokrojona, kmin rzymski, boczek wędzony, śmietana, keczup, majonez, musztarda, czubryca, kozieradka, ziarna słonecznika, ser żółty, rosół zamiast wody, sam już nie pamiętam co jeszcze. Pełna dowolność. Wariacji na temat zwykłego tradycyjnego mielonego jest tyle

Marder&Marder Manufacture
Omlet ze szpinakiem – zielone jajka 140

można dać go dzieciom do szkoły zamiast chleba albo wziąć ze sobą jako przekąskę na rodzinną wycieczkę. W domu możesz oczywiście rozwinąć to danie i podać je np. z boczkiem i grillowanymi czy duszonymi warzywami. PaleoSMAK Szpinak jako cudowne źródło żelaza to bajki, ale te zielone liście warto jadać od czasu do czasu – to potężna dawka witaminy K , sporo

PaleoSMAK
Pikantna zupa dyniowa 99

cukinii z nachos –  krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna  zupa krem z białej cebuli –  krem z pieczonych pomidorów i papryki –  krem z zielonego groszku z boczkiem –  krem z białych szparagów –  zupa krem z fenkuła –  krem z papryki z tequilą –  krem z pieczonej papryki – góralska  kwaśnica –  bruschetta z dynią –  pasta

nietylkopasta.pl
Modra kapusta 123

dwie szkoły robienia modrej kapusty: śląska i wielkopolska. W wersji śląskiej do kapusty dodawany jest podsmażony boczek a w wersji wielkopolskiej jabłka. Ja lubię obie wersje tejże kapusty i robię je u siebie w domu naprzemiennie. Kapustę modrą podaję jako dodatek do pieczonych mięs (kaczki, karkówki, rolad) oraz do mięs w sosie. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz

MeCooks
Smalczyk wegański z cebulą 114

Tradycyjny smalczyk robiony jest na słoninie lub boczku połączonych z cebulą. Taki smalczyk oczywiście nie jest odpowiedni dla osób, które nie jedzą mięsa. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby zrobić smalczyk tylko i wyłącznie z warzyw. Do przygotowania wegańskiego smalczyku użyłam kaszy jaglanej, ciecierzycy i cebuli. Smak tego smalczyku różni się oczywiście zdecydowanie od smalczyku robionego na słoninie, jest

MeCooks
Chłopski garnek 275

szykuję przepis na chłopski garnek , to u mnie musi być kiełbasa i boczek. Do tego ziemniaki oraz cebula i marchewka i oczywiście jeszcze kila innych składników. Zapraszam do szykowania i smacznego!  - super danie jednogarnkowe - szybko, prosto i niesamowicie pysznie - dużo porad oraz zdjęcia wykonania krok po kroku

AniaGotuje.pl
ZUPA Z DYNI 113

warzywa będą miękkie. Krok 2. Zupę z dyni zblendować na gładki krem i doprawić do smaku. Zupę można zaprawić śmietanką. Gotową zupę dyniową podawać z grzankami, śmietanką, podsmażonym boczkiem lub ulubionymi ziarnami np. sezamu, dyni czy słonecznika (najlepiej uprażyć je wcześniej na patelni bez tłuszczu). Miłego gotowania! Zupa z dyni

Moja Książka Kucharska
Zrazy z łopatki w sosie pieczeniowo-pieczarkowym, danie na wyjazdy 143

łopatki, chudej i nie poszarpanej 3 cebule średniej wielkości 8-10 pieczarek 4 ząbki czosnku musztarda chrzanowa kawałek wędzonej słoniny – około 0,2 kg (możesz zastąpić boczkiem) sól, pieprz czarny do smaku 100 ml słodkiej śmietany kremówki 30% (słoiki z nią dłużej się trzymają) 2 l rosołu na kościach lub bulion z kostki np. cielęcy czy drobiowy mąka pszenna

Ogrodnik w podróży
Pierogi ruskie 162

Pierogi ruskie – jedne z moich ulubionych, tuż po pierogach z kapustą i grzybami. Mięciutkie ciasto i wyrazisty farsz, to przepis na idealnie pierogi ruskie, które

Kulinarne Przeboje
Ruskie pierogi z grzybami 114

pierogi tak jak lubi). Wrzucać do wrzącej osolonej wody z odrobiną oleju, zamieszać, przykryć pokrywką. Gdy pierogi się zagotują należy je wyjąć. Podawać z wody, podsmażone ze skwarkami z boczku, lub panierowane smażone. Ugotowane pierogi zamoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu, na rumiano z obu stron

królestwo garów
Zwykły bigos 157

bigos świetnie się zamraża. BIGOS Składniki: - 5 kg kapusty kiszonej - 1 mała główka kapusty białej - 4 przeciery pomidorowe małe - ok. 2 kg różnego rodzaju mięsa : łopatka, kiełbasa, schab, boczek. - 5 dużych cebul - pieprz, wędzona papryka słodka, sól do smaku. - smalec do smażenia Na początek kroję kapustę kiszoną. Nie odsączam jej z soku bo to dodaje smaczku. Białą kapustę szatkuję

Kuchnia Pełna Emocji
Polędwiczki z rydzami w winnym sosie 146

dodaj! Wino w połączeniu z masłem (musi być zimne, prosto z lodówki) tworzy aksamitny sos otulający grzyby. Składniki: 6 polędwiczek z kurczaka 4-6 rydzy 2 plastry wędzonej szynki, boczku 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki białego wina 1 łyżka oleju 4 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku ½ szklanki kaszy Siekana natka pietruszki Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Wsyp kaszę

Niedzielny kucharz