boczek - 14002 przepisów (strona:267/934)

Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową 69

Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową – propozycja na bardzo pyszne, ale też nie najlżejsze śniadanie. Doskonały smak i solidna dawka energii zapewniona :) Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową - propozycja na bardzo pyszne, ale też nie najlżejsze śniadanie. Doskonały smak i solidna dawka energii zapewniona :) Artykuł Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową pochodzi

Pogotujmy.pl
Łazanki z boczkiem i białą kapustą 77

Łazanki z boczkiem i kapustą – po prostu, pyszne danie kuchni polskiej, które musiało znaleźć swoje miejsce na blogu. Niezawodny przepis na łazanki idealne! Łazanki z boczkiem i kapustą - po prostu, pyszne danie kuchni polskiej, które musiało znaleźć swoje miejsce na blogu. Niezawodny przepis na łazanki idealne! Artykuł Łazanki z boczkiem i białą kapustą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Sałatka z kurczakiem, boczkiem i awokado 63

Sałatka z kurczakiem, boczkiem i awokado doskonale sprawdzi się zarówno jako szybki obiad, jak i prosta kolacja. Pyszne połączenie smaków! Sałatka z kurczakiem, boczkiem i awokado doskonale sprawdzi się zarówno jako szybki obiad, jak i prosta kolacja. Pyszne połączenie smaków!   Artykuł Sałatka z kurczakiem, boczkiem i awokado pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Fabada Asturiana gulasz z fasoli chorizo kaszanki 77

jest teraz dumnie prezentowana na stołach restauracji w całej Hiszpanii. Pochodzenie Fabady Asturiana: Fabada asturiana to potrawa, która rozwijała się przez wiele lat. Składa się z białej fasoli, boczku wędzonego, kiełbas chorizo i morcilla (hiszpańskiej kaszanki). Ta mieszanka składników nadaje jej niepowtarzalny smak. Fasola jest gotowana do miękkości, a składniki mięsne nadają jej wyjątkowy aromat i smak. Tradycyjnie fabada jest(...)czas na przygotowanie swojej własnej wersji tego pysznego dania. Przepis na Fabadę Asturiana: Składniki: – 250 g białej fasoli (gotowej, której ja użyłem, lub ugotowanej wcześniej) – 100 g boczku wędzonego – 2 kiełbasy chorizo – 2 kiełbasy morcilla (hiszpańska kaszanka) – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 2 liście laurowe – Sól do smaku – Świeżo zmielony kolorowy

RafalCook
Ślimaczki z szynką parmeńską boczkiem i serem lazur 73

oglądania, na imprezkę, a nawet do przekąszenia w pracy, szkole Pyszne na ciepło i na zimno Co nam trzeba? Ciasto francuskie 6 plastrów szynki parmeńskiej 6 plastrów wędzonego parzonego boczku majonez Oliwa z oliwek- 2 łyżki 1 łyżka miodu ser lazur- 200g Robimy! Ciasto rozwijamy. Smarujemy oliwą wymieszaną z miodem Układamy plastry szynki i boczku- naprzemiennie, smarujemy majonezem, posypujemy pokruszonym(...)Układamy w odstępach na blaszce. Zapiekamy 15 minut w 210 stopniach Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Ślimaczki z szynką parmeńską boczkiem i serem lazur first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Placki ziemniaczane – tradycyjny smak i nowoczesne dodatki 82

prosty i sprawdzony, ale można go modyfikować według własnego gustu i upodobań. Można np. dodać do masy startą marchewkę, cukinię, jabłko, ser żółty lub biały, mięso mielone, kiełbasę lub boczek. Można też zmienić rodzaj mąki na gryczaną, kukurydzianą lub bezglutenową. Można też piec placki w piekarniku, zamiast smażyć na patelni, co jest zdrowsze i mniej kaloryczne. Różne sposoby podania placków(...)posypać je startym serem żółtym lub białym, np. bryndzą, oscypkiem czy fetą. Do tego pasują zioła, np. koper, szczypiorek czy pietruszka. Można też podać je z wędlinami, np. szynką, boczkiem czy kiełbasą. Jak widać, placki ziemniaczane są bardzo wszechstronne i można je dopasować do każdego smaku i okazji. Są idealne na śniadanie, obiad lub kolację. Są też świetnym pomysłem

Ugotowane pozamiatane
Zapiekany brokuł z serem, boczkiem i pieczarkami 69

Brokuł zapiekany z dodatkiem pieczarek, boczku oraz sera typu śródziemnomorskiego. Idealny dodatek do mięsnego obiadu, sprawdzi się też jako kolacja. Składniki: pół dużego brokuła, 5-6 pieczarek, plastry boczny wędzonego parzonego - 50 g, pół opakowania sera typu śródziemnomorskiego a'la feta - u mnie z czosnkiem i pietruszką, ale może być naturalny (pokrojony w kostkę) sól, grubomielony pieprz, łyżeczka oliwy Przygotowanie(...)solimy - doprowadzamy do wrzenia. Zmieszamy ogień, wrzucamy brokuł na 5 minut. Po tym czasie go odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, podsmażamy przez 2-3 minuty na oliwie. Boczek kroimy w paski. Do naczynia żaroodpornego przekładamy brokuł, pieczarki, boczek oraz ser, posypujemy pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarka na 10 minut na termoobieg

Lena Gotuje
Zupa zacierkowa 84

pietruszka: 1szt. kawałek selera masło: 1 łyżka liść laurowy: 2 szt. ziele angielskie: 3 – 4 ziarna koperek: mały pęczek sól i pieprz do smaku kawałek surowego boczku lub słoniny do wytopienia skwarek Zacierki: mąka pszenna uniwersalna BIO: 1 szklanka ciepła woda: 3 łyżki jajko od kur z wolnego wybiegu: 1 szt. Zupa zacierkowa – przepis Przygotowanie: Do przygotowania przepisu(...)potrzebne będą: garnek o pojemności ok. 3 – 4 litrów, deska do krojenia, ostry nóż oraz obieraczka do warzyw. Jeśli do zupy chcesz dodać też nieco przesmażonej słoniny lub boczku, potrzebna będzie też mała patelnia. Jeśli nie lubisz któregokolwiek z proponowanych warzyw, po prostu je pomiń lub zastąp innym, które Ci odpowiada. W taki sposób można na przykład świetnie cebulę

Kuchnia Na Wypasie
Zupa koperkowa 78

dodatek do zupy koperkowej.  Świeża bułka : do zupy koperkowej świetnie pasuje świeża bułka lub bagietka, którą można maczać w zupie. Można ją także podać z masłem czosnkowym. Zrumieniony boczek : pokrojony w kostkę i zrumieniony na patelni boczek dodaje zupie tekstury, smaku i jeszcze więcej aromatu. Zupa koperkowa z ziemniakami       Uwielbiam zupę koperkową ugotowaną z ziemniakami. Bardzo(...)pierwsze danie lub kolację.   Oto kilka innych przepisów na zupy, które mogą Ci się spodobać: Tom Kha Gai (Tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Przepis na pomidorową Zupa ogórkowa na rosole Barszcz czerwony z ziemniakami Zupa z soczewicy Zupa z botwiny z ziemniakami Zupa krem z soczewicy czerwonej Zupa krem z dyni z zieloną

Moja Książka Kucharska
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO OWINIĘTE W BOCZKU + FILMIK 57

Bardzo smaczne roladki z mięsa mielonego, nadziewane suszonymi śliwkami i oliwkami, dodatkowo owinięte w boczku. Idealne na obiad lub przyjęcie, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  800 g mięsa mielonego  1 cebula  1 duża pszenna bułka namoczona w mleku  3 ząbki czosnku  1 jajko sóp, pieprz do smaku  1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku(...)cienkie plastry boczku  śliwki suszone, oliwki  PRZYGOTOWANIE :  Mięso mielone przyprawiamy, dodajemy tartą cebulę, przeciśnięty czosnek, namoczoną bułkę i jajko. Mięso wyrabiamy.  Formujemy małe, owalne kotlety, nadziemy je śliwką lub oliwkę, owijamy boczkiem i układamy na blaszce z piekarnika.  Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 % C.  Kiedy będą ładnie wypieczone można je wyciągać

Kulinarne Fantazje Marioli
Smalec pieczony w słoikach 71

sposób na jego przygotowanie. Bardzo bardzo. Czy na zdrowie to nie wiem, ale na pewno smacznego. Składniki: 500 g zmielonej lub pokrojonej w drobną kostkę słoniny 400 g wędzonego boczku 1 cebula 6-7 małych ząbków czosnku 6-7 małych liści laurowych 6-7 małych ziaren ziela angielskiego suszony majeranek sól (przepis na 3 słoiki, każdy po 300 ml) Zacznę(...)Składniki zajmują na początku więcej miejsca, potem większość z nich się wytopi, więc finalnie wszystkiego wychodzi mniej więcej połowę mniej. Do miski wrzucamy zmieloną słoninę, pokrojony w małą kostkę boczek i w drobną kostkę cebulę. Wszystko mieszamy. Na dno każdego słoika układamy liście laurowe, ziele angielskie i obrany zmiażdżony czosnek. Następnie wkładamy do każdego z nich smalec z boczkiem

Kardamonovy
SAŁATKA SIEDMIOSKŁADNIKOWA + FILMIK 63

Pyszna sałatka expresowa w wykonaniu, polana sosem majonezowo - parmezanowym świetnie smakuje. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1/2 główka sałaty lodowej 1 czerwona cebula 1 opakowanie plastrów boczku 100 g  groszek mrożony 200 g  pomidorki koktajlowe 7 jajek ugotowanych na twardo 200 g sera żółtego SOS :   4 ząbki czosnku  4 łyżki majonezu  3 łyżki jogurtu(...)PRZYGOTOWANIE :  Jajka i groszek ugotować. odcedzić i ostudzić. Jajka pokroić w dużą kostkę. Boczek podsmażamy na złoto na patelni. Po ostudzeniu kroimy na kawałki.  Pomidorku kroimy na pół, cebulę w kostkę, sałatę lodową na kawałki a ser ścieramy na tarce jarzynowej. Sos- majonez, jogurt, parmezan i przeciśnięty czosnek mieszamy aż składniki się połączą.  Sałatkę układamy warstwowo

Kulinarne Fantazje Marioli
Fasolka szparagowa po bretońsku 71

przypadku danie będzie smakowało tak samo. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Fasolkę szparagową po bretońsku: 800 g fasolki szparagowej 400 g kiełbasy (śląska, podwawelska lub toruńska) 150 g surowego boczku wędzonego 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 1 słoiczek (190 g) koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka cukru(...)liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wrzątkiem w takiej ilości, aby fasolka była przykryta. Garnek przykryć, wstawić na gaz i gotować około 5-10 minut, aby fasolka była półtwarda. Boczek pokroić w paski lub kostkę. Kiełbasę pokroić w większą kostkę lub półplasterki. Cebulę obrać, pokroić w niedużą kostkę. Boczek włożyć na suchą, rozgrzaną patelnię. Smażyć do lekkiego zrumienienia i wytopienia

Danka Pichci
Leczo z cukinią kiełbasą i papryką 82

przed obraniem. 2 kg cukinii 800 g pomidorów świeżych (lub zimą z puszki) 600 g papryki (u mnie 2 czerwone i 1 żółta) 500 g kiełbasy (lub kiełbasy i boczku) 300 g cebuli (2 średnie lub 3 mniejsze) 4 ząbki czosnku 250 ml wody (1 szklanka) 7 łyżek (około 100 ml) oliwy z oliwek lub oleju roślinnego (np z pestek(...)plastry kiełbasy . Wszystko mieszam ze sobą i podsmażam na średnim ogniu przez 3 minuty . Moja wskazówka. Zamiast samej kiełbasy możesz użyć pół na pół kiełbasy i pokrojonego w kostkę boczku. Jeśli lubisz mocniej podsmażoną kiełbasę i boczek, to najpierw podsmaż mięso, a dopiero później dodaj czosnek i cebulkę. Niektórzy zamiast kiełbasy dodają pokrojone w plastry parówki. Taka wersja często smakuje

Ania gotuje