boczek w sosie - 1472 przepisów (strona:80/99)

Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. 251

schab I właśnie znów schab jest dzisiaj na tapecie, znaczy się w kuchni Schab faszerowany grzybami to kolejna propozycja na nacinanie schabu wzdłuż i faszerowane go. Ostatnio farszem był boczek , teraz proponuję wykorzystać jako farsz grzyby, które jeszcze są w lasach- duszone podgrzybki z cebulą, świeże grzyby można zastąpić suszonymi. Polecam też dwa inne przepisy na schab pieczony w niskiej(...)naczynia, usuwamy wykałaczki i zawijamy ciasno folią aluminiową, odstawiamy aż przestygnie i wstawiamy do lodówki. Tak upieczony schab wieprzowy wykorzystujemy do obiadu krojąc go w dość grube plastry. Sos z pieczenia dopełnia smaku mięsa i zostanie wykorzystany jako dodatek do ziemniaków i surówki. Smacznego! The post Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab ze śliwką 226

przepis na schab ze śliwką, którego zdjęcie pojawiło się na FB i naszym profilu na Instagramie. Nadrabiamy więc zaległości. W tym roku na naszym Wielkanocnym stole obok faszerowanego boczku znalazł się schab ze śliwką . Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami. Schab przygotowany według naszego przepisu jest bardzo soczysty i kruchy(...)garnku aż płyn ostygnie. Wyjmujemy mięso, osuszamy je ręcznikiem papierowym i wstawiamy do lodówki. Taka domowa wędlina jest idealna na kanapki, podana jako zimna przekąska samodzielnie lub z zimnymi sosami (np. sosem tatarskim ), chrzanem, czy konfiturą z czerwonych borówek będzie królową imprezy.   The post Schab ze śliwką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab ze śliwką 150

przepis na schab ze śliwką, którego zdjęcie pojawiło się na FB i naszym profilu na Instagramie. Nadrabiamy więc zaległości. W tym roku na naszym Wielkanocnym stole obok faszerowanego boczku znalazł się schab ze śliwką . Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami. Schab przygotowany według naszego przepisu jest bardzo soczysty i kruchy(...)garnku aż płyn ostygnie. Wyjmujemy mięso, osuszamy je ręcznikiem papierowym i wstawiamy do lodówki. Taka domowa wędlina jest idealna na kanapki, podana jako zimna przekąska samodzielnie lub z zimnymi sosami (np. sosem tatarskim ), chrzanem, czy konfiturą z czerwonych borówek będzie królową imprezy.   The post Schab ze śliwką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowany kurczak z frytkami z batatów 201

Pyszne i zdrowe danie, które nasyci na długo, będzie dobrze smakowało i nie wejdzie w boczki - zestaw idealny! :)   Grillowany kurczak to chyba jedno z najprostszych, najszybszych i najsmaczniejszych dań, jakie nie wzbudza wyrzutów sumienia. Bez zbędnych dodatków, za to z ulubionymi przyprawami w marynacie zawsze sprawdzi się jako szybki i smaczny posiłek. Postanowiłam dodać do niego frytki z ukochanych(...)pieczenia. Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - ok. 25-30 minut, do czasu, gdy ładnie się przyrumienią Danie jest pyszne, zdrowe i naprawdę nieskomplikowane. Możecie użyć do niego dowolnych dodatków warzywnych, sosów, ketchupu. Ja podałam swoje z szybką sałatką z ulubionego miksu sałat, pomidora i ogórka polaną winegretem. Prosto i szybko - smacznego

Cooking Monster
Mięsko z patelni grillowej 145

Sezon grillowy w sumie już niedługo...ale mi zachciało się już mięska takiego z grilla..tak więc przyszykowałam mięsko [ mięso wedle własnego gustu]..tzn,namacerowałam przy

Moje domowe kucharzenie
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 209

grzybów nie wylewamy – jeśli nie macie akurat pomysłu jak go zużyć, zamroźcie go, np. w woreczkach na kostki lodu. Można go w takiej postaci dodawać jako smak do sosów mięsnych, zup (rewelacyjnie pasuje do kartoflanki, żuru czy grochówki!), zrobić z tym wywarem wytrawny czerwony barszcz czy czystą zupę grzybową. Ugotowane i ostudzone grzyby drobno siekamy. Obieramy marchew i pietruszkę, ścieramy(...)totalnie wegańskiej podajcie je np. ze skarmelizowaną w oleju cebulką. Jeśli należycie do mięsożerców, tak jak do pierogów z mięsem, tak i do tych możecie wytopić również skwarki z boczku. Pierogi są lekko zapychające, więc świetnie pasuje do nich mocno wilgotna surówka – ja podałam je z malinowymi pomidorami z posiekaną bazylią, szalotką, grubym szczypiorem, łyżeczką octu balsamicznego i ketchupem

Karo in the Kitchen
Co Wam mogę podarować? Słone krople i fenkuł. Rustic fennel pizza. 175

wycieraniem. Łzy. Wzruszenia. Radości.  I odruch, którego nie da się powstrzymać, bo przebiegła cebula jest bezlitośnie nieugięta. Cebula.  Od niej niemal wszystko się zaczyna. Zupa. Potrawka. Sos. Całe kuchenne przedstawienie. Taki rytuał - ostry nóż i strumień łez.  Jak inicjacja, początek. Potem wszystko się zmieni.  Cebula złagodnieje. Łzy obeschną.  I przyjdzie pora niewidzialnego. Subtelnie rosnącego(...)bulwy kopru włoskiego 2-4 cebula (w zależności od wielkości) oliwa z oliwek sporo świeżo mielonego pierzu sól do smaku 1 kubek gęstej śmietany opcjonalnie drobno posiekany boczek  Fenkuł posiekać w piórka. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić koper i trzymając na średnim ogniu karmelizować przez ok. 20-25 minut, do momentu aż nabierze lekko złotego koloru, stanie się miękki

KUCHARNIA
Hańdyk po prowansalsku (Indyk po prowansalsku) 136

  [1] abo przynajmni joł go tak nazwoł i po prołwdzie, to mo łōn [2] wiyncy wspōlnego ze prowansjōm, niż fandzołle po bretōńsku z Bretaniōm, bo

Chop w kuchni

Proponowane wyszukiwania