słodki dodatek np. do kremu śmietankowego. Polecam zrobić zapas jeżyn na zimę! Uwaga! Żelkę jeżynową do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka nie może wystawać poza blat biszkoptu, ponieważ krem do tynkowania nie ‘przyklei’ się do żelki. Postępujemy tak samo jak w przypadku frużeliny, czyli robimy wokoło żelki ramkę z kremu. Na filmie widać jak to powinno
Słodki PomysłCałkiem inny od tych zwyczajnych na biszkopcie torcików. Wilgotne ciasto a’la brownie i krem na bazie lekko słonego serka philadelphia z dodatkiem świeżych malin. Ciasto nie wymaga żadnego nasączania i upieczemy go bez użycia miksera. Dla amatorów treściwych ciast. Mały kawałek skutecznie zaspokoi głód na słodkie. Bardzo podzielne i ładnie równo się kroi. Polecam pyszne
Wanilia i KardamonPyszne ciasto z kremem.Dwa kakaowe biszkopty przedzielone pysznym kremem z mleka w proszku.Smakuje podobnie jak mleczna kanapka :). Dobrze że szybko zrobiłam zdjęcia bo to ciasto znika w szybkim tempie. Zapraszam po przepis ;). SKŁADNIKI Ciasto 5 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 8 łyżek wody 8 łyżek
Mała w garnku mieszaKiedy przychodzi sezon na maliny piekę to ciasto praktycznie co tydzień. Moja rodzina je uwielbia.
Prosty przepis naPyszne ciacho,wprost rozpływa się w ustach. Mięciutkie biszkopty i delikatny krem cappuccino z bitej śmietany i mascarpone. Idealne na domowe przyjęcie, na deser lub po prostu do popołudniowej kawy.Zrobicie je w 20 min a po 2- 3 godzinach w lodówce można wcinać .Polecam
Swojskie jedzonkośmietanki to podgrzewamy ją. Dodajemy czekoladę i roztapiamy całość dokładnie mieszając. W razie potrzeby regulujemy konsystencję polewy dodając więcej czekolady lub masła czy śmietanki. 6. Na stężałym serniku układamy biszkopty, a następnie całość polewamy białą czekoladą. Smacznego
Gotowanie...to proste !Składniki: 1 kg sera na sernik 1 szklanka tłustej śmietany 2 łyżki cukru pudru 1 kg borówki amerykańskiej 4 łyżki żelatyny 1 galaretka 1 opakowanie biszkoptów Przygotowanie: Borówki umyć. 1/2 … Czytaj dalej Sernik borówkowy
czarrna od kuchniciekawsze kształty czekoladowych wiórków. Nasze łatwe ciasto Rubin bez pieczenia z wiśniami, galaretką i kremem smakuje świetnie prosto z lodówki, jest lekkie i orzeźwiające. Można tez przygotować je na biszkopcie, a poza sezonem wiśniowym, wykorzystać do niego inne czerwone owoce (sprawdzą się truskawki, maliny, poziomki i porzeczki). Bardzo polecam, smacznego:) Przepis na ciasto Rubin - ciasto z wiśniami bez pieczenia
Lekcje w kuchniCo roku staram się wykorzystać sezon owocowy maksymalnie. Teraz jest pora na wiśnie i maliny więc piekę pyszne ciasta z dodatkiem tych właśnie owoców. To jest
Prosty przepis nadługich podróży, doszłam do wniosku, że prawdopodobnie bylibyśmy bardzo chorzy, gdybyśmy odtworzyli to samo jedzenie. Piraci pili dużo piwa i rumu, bo dłużej zachowuje świeżość. Był też typowo morski biszkopt lub tak zwany hardtack, który był twardym ciastkiem bez smaku, który trzeba było namoczyć w wodzie (albo rumie), aby go przegryźć. Znaleźliśmy jednak przepis na tradycyjną potrawę, która była typowo
ProstePesto.pldzięki któremu ciasto udaje się i jestem niezmiernie zadowolona z otrzymanego efektu. Tym składnikiem są mielone migdały, tak zwana mąka migdałowa. Dodaję je w niewielkiej ilości do wypieków zarówno biszkoptu, jak i ciasta ucieranego. Dzięki temu ciasto zachowuje idealną wilgotność. Ciasto jogurtowe z dużą zawartością jogurtu greckiego i oczywiście odrobiną mąki migdałowej, które zawsze wychodzi. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe
ProstePesto.plPolecam zrobić zapasy czerwonej porzeczki na zimę! Żelka porzeczkowa jest przepyszna. Uwaga! Żelkę z czerwonej porzeczki do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka nie może wystawać poza blat biszkoptu, ponieważ krem do tynkowania nie ‘przyklei’ się do żelki. Postępujemy tak samo jak w przypadku frużeliny, czyli robimy wokoło żelki ramkę z kremu. Na filmie widać
Słodki PomysłZainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) • WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) • MONODESERY • LODY NA CIEPŁO • LODY MOLEKULARNE • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE
Ostra na SłodkoWiśniowy curd to pyszny krem wiśniowy do tortów, ciast i deserów. Curd z wiśni ma konsystencję budyniu, dlatego można nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z wiśni do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki
Słodki Pomysł