biszkopt - 18139 przepisów (strona:842/1210)

Rolada biszkoptowa z dżemem porzeczkowym 117

pieczenia. Dokładnie rozsmarowujemy po całej powierzchni blachy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut do suchego patyczka. Po wyciągnięciu delikatnie odciągamy papier do pieczenia, biszkopt wykładamy na czystą ścierkę i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę przelewamy do miski. Dodajemy cukier puder, wymieszamy wcześniej ze śmietan-fixem. Całość ubijamy

Przepiski.pl
Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom! 100

bezą To proste, ale eleganckie ciasto to prawdziwy hit na każdą okazję. Wystarczy pokruszyć bezę, dodać śmietanę kremówkę, cukier puder, kakao i wymieszać. Na spód foremki układamy herbatniki lub biszkopty, następnie dodać połowę masy. Na masę układamy pokrojone truskawki, a na nie połowę pozostałej masy. Wierzch ciasta możemy ozdobić dodając owoce lub posypując kakao. Sernik czekoladowy z musem malinowym

Via Gusto
Ciasta na Wielkanoc – 20 przepisów na pyszne ciasta wielkanocne! 104

Walewska składa się z kruchego ciasta, dżemu z czarnej porzeczki, bezy posypanej płatkami migdałowymi i kremu budyniowego. ZOBACZ PRZEPIS Ciasto przekładane z czekoladową chrupką i masą budyniową To dwukolorowy biszkopt przełożony masą budyniową oraz czekoladową chrupką, polane białą czekoladą. ZOBACZ PRZEPIS Sernik pieczony w kąpieli wodnej Kremowy i puszysty sernik pieczony w kąpieli wodnej! Dzięki temu nie opada i jest

Via Gusto
Biszkopt z rabarbarem 62

Mokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru i uzyskałam lekko kwaskowy smak. Wyśmienite do kawy na podwieczorek

To co kocham
Szarlotka z bezą 72

dokładnie wymieszać. ? Masę jabłkową wyłożyć na podpieczony spód posypany bułką tartą. ? Jabłka posypać również 2 łyżkami tartej bułki. ? Białka ubić z cukrem, wyłozyć łyżką na jabłka. ? Posypać nawierzchu pokruszonymi biszkoptami lub orzechami, albo jednym i drugim. ? Piec jeszcze przez 20 minut

To co kocham
Herbaciany piernik z masą serową 77

wymieszać, aż się połączą, a miód rozpuści się w gorącej herbacie. Wystudzić tę mieszankę. ? Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i po jednym żółtku (ubić jak na biszkopt). ? Wsypywać na przemian suche składniki – mąkę, sodę i przyprawę do pierników, oraz rozpuszczone składniki – mód, olej i herbatę, mieszając na wolnych obrotach miksera. ? Ciasto wlać do tortownicy

To co kocham
Jabłka pod kruszonką 78

wiórki kokosowe i czekoladowe płatki do posypania ? 2 biszkopciki ? masło do smarowania formy Wykonanie: ? Jabłka obrać i pokroić w grubą kostkę. ? Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać pokruszonymi biszkoptami. ? Wrzucić do formy jabłka, posypać cynamonem, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. ? Masło rozpuścić, dodać mąkę, otręby, cukier i wymieszać, po czym jabłka posypać kruszonką. ? Piec w piekarniku nagrzanym

To co kocham
Sernik na zimno na kukurydzianym spodzie 61

sernik został przeze mnie własnoręcznie uwarzony, a przepis pochodzi oczywiście z mojego starego zeszytu. Odkąd sięgam pamięcią, moja mama często na niedzielę przygotowywała taki sernik na biszkopcie, z sezonowymi owocami i galaretką, ale wtedy nie doceniałam jego smaku. Oczywiście można kupić gotowy ser, ale to nie to samo, nie ten smak i nie ta idea. Taki świeżo uwarzony ser pachnie

To co kocham
Jak można używać Yerba Mate w kuchni? 68

która nigdy nie próbowała tej herbaty, jak również wytrawnego mateistę, który z pewnością chętnie skusi się na taką odmianę. Możesz też spróbować zabarwić suszem klasyczną babkę  piaskową lub biszkopt. Mrożony deser lub pudding w kolorze yerby Jeśli umiesz i lubisz kręcić domowe lody, sprawdź, jak domownicy zareagują na nowy, yerbowy smak. Do ulubionych lodów śmietankowych dodaj łyżkę jak najdrobniej

Moja smaczna kuchnia
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZĘŚĆ 2 W AKADEMII SWEET DECOR ( 06-07.03 ) 79

moich szkoleń – zapraszam TUTAJ! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ . . W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: * CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) * WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) * MONODESERY * DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie * NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Czekoladowa krówka z herbatnikami 504

Pyszne i kremowe ciasto. mięciutki biszkopt, czekoladowy krem z herbatnikami ,do tego bita śmietana i krówkowa polewa....mniam.... pychotka idealne ciasto do kawy. Polecam... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Bezglutenowe brownie 121

piekarnika i zostawiamy do przestygnięcia. Teraz trzeba ciasto przeciąć na pół wzdłuż, tak aby uzyskać dwa płaty ciasta. Możecie to zrobić wykorzystując długi nóż, specjalne urządzenie do przecinania biszkoptów, albo można też wykorzystać nitkę. Trzymając ją naprężoną w obu rękach przecinamy ciasto przez środek. Dolny płat ciasta smarujemy powidłami śliwkowymi. Możecie też użyć powideł z czarnej porzeczki. Ważne, aby powidła

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto pijana śliwka 357

Pyszne ciasto, mego czekoladowe i z dużą ilością śliwek suszonych zamoczonych w rumie. Pyszny nasączony kawą biszkopt i masa dopełnią całości. Jest przy nim trochę pracy ale zdecydowanie warto. Polecam na specjalne okazje czy święta. Jest rewelacyjne.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Ciasto bez pieczenia czekoladowo owocowe 66

mnie mango z pomarańczą) 1 galaretka cytrynowa + 70 ml wrzątku Bita śmietana: 60 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyża cukru podru Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty. Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę. Czekamy 2 minuty, po czym mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady i połączenia składników w gładki sos. Dodajemy orzechy. Mieszamy i przelewamy do foremki

Relaxtime
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZĘŚĆ 2 W AKADEMII SWEET DECOR ( 25-26.02 ) 88

warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ . . W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: * CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) * WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) * MONODESERY * DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie * NOWOCZESNE

Ostra na Słodko