biszkopt - 18139 przepisów (strona:853/1210)

Zaczynam dzień od kawy 118

podstawowa zaleta posiadania automatycznego ekspresu do kawy. Często używam kawy do deserów jak tiramisu i wypieków, zwłaszcza czekoladowych. Całkiem niedawno piekłam tort cappuccino . Użyłam wtedy zaparzonej kawy do nawilżenia biszkoptu oraz fusy kawy do kremu. Fusy kawowe do ciasta być może brzmią ekstremalnie, ale wierzcie mi tort cappuccino to tort, który docenią nie tylko smakosze kawy. Dodatek espresso do ciasta

codojedzenia
Fit sernik z brzoskwiniami 195

Składniki: 500 g chudego twarogu 4 jajka 3/4 szklanki śmietany 100 g orzechów włoskich 1 budyń waniliowy bez cukru 4 łyżeczki stewii z erytrytolem NaturAvena 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 300 … Czytaj dalej Fit sernik z brzoskwiniami

czarrna od kuchni
Tort potrójnie czekoladowy (bez pieczenia) 120

roku Olek zaskoczył mnie swoją decyzją i już od dłuższego czasu przed urodzinami mówił że nie chce tradycyjnego pieczonego tortu z biszkoptem tylko taki bez pieczenia. Proponowałam sernik ale nijak mu nie przypadł do gustu. W końcu wyszukaliśmy taki potrójnie czekoladowy deser, który postanowiłam przygotować mu w tortownicy. Spód przygotowałam z herbatników, a kolejne warstwy składają się z deserowej, mlecznej

Kuchnia w czekoladzie
Krem z mascarpone do tortu 141

śmietany do dekoracji tortu. To szybka i łatwa w przygotowaniu masa do tynkowania tortu na bazie mascarpone i śmietany. Idealna także jako dekoracja innych ciast oraz jako krem do biszkoptu, babeczek i naleśników. Świetnie sprawdzi się również w klasycznym deserze z owocami. Najlepszy krem do tortów, to również krem bezpieczny, dlatego w naszym przepisie nie ma jajek. Jak zrobić krem

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 132

Instagramie u Sylwii "Obiad dla taty".  Przepis w sumie taki jak wszystkie. Składniki podstawowe.  Zainteresował mnie sposób wykonania. Ciasto zaczynamy od ubicia białek,  tak jak na biszkopt.  Takie zwykłe ciasta zawsze są pyszne. Nie ważne czy zaczniemy od ubicia piany,  czy od utarcia masła z cukrem. Jeśli jeszcze dorzucimy kruszonkę  ummm........pycha

Agusiowe smakołyki
Winogrona. Właściwości, zastosowanie, ciekawostki 154

skarbnica witamin, makro i mikroelementów. Zawierają witaminy: A, D, E, C, B1, B2, B3, B6, B9, B12. Makroelementy: fosfor, wapń, magnez, potas, sód. Mikroelementy: jod, żelazo, miedź, cynk, mangan. Biszkopt z kremem budyniowym i lazurową galaretką Torcik owocowy zatopiony w przezroczystej galaretce Beza Pavlova z kremem z białą czekoladą i mini kiwi Piegusek z musem borówkowym w galaretce Amerykański poncz

ProstePesto.pl
Krówka bananowa bez pieczenia 130

pewnością zachwyci gości. Wygląda i smakuje rewelacyjnie, dlatego idealnie sprawdzi się na wszelkie przyjęcia: chrzciny, komunie, urodziny, imieniny, wesela, święta, Sylwestra czy niedzielne popołudnie. Zobacz także: Malinowa chmurka na biszkopcie Artykuł Krówka bananowa bez pieczenia pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
ŻELKA BORÓWKOWA 470

kremu śmietankowego. Polecam zrobić zapas borówek na zimę! Polecam również żelkę z jagód. Uwaga! Żelkę borówkową do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka nie może wystawać poza blat biszkoptu, ponieważ krem do tynkowania nie ‘przyklei’ się do żelki. Postępujemy tak samo jak w przypadku frużeliny, czyli robimy wokoło żelki ramkę z kremu. Na filmie widać

Słodki Pomysł
Tokio. Kultowe przepisy. Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską 110

placki senbei, pierożki gyoza, wariacje makaronu soba i udon, marynowane warzywa czy pulpeciki z kurczaka tsukuné, Receptury na japońskie słodkości jak daifukumochi, czyli nadziewane ciastka ryżowe, ciasto z matchą, biszkopty, lody i sorbety. Poznamy składniki i podstawowe techniki gotowania, abyśmy mogli przygotować japońskie dania we własnej kuchni. Zawsze kiedy biorę do ręki nową książkę kulinarną, szukam przepisu, który mogłabym przygotować

Tajemnice Smaku
Ciasto z rabarbarem 107

szklanki cukru 3 budynie waniliowe Ciasto kruche 60 g cukru 4 żółtka 200 g miękkiego masła 400 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru wanilinowego Biszkopt 4 białka (które pozostały z ciasta) 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Rabarbar obieramy i kroimy w paski. Zasypujemy cukrem, mieszamy. Pozostawiamy na całą

Alle Dobre!
Sernik na zimno z truskawkami 110

właśnie sernik? – z galaretką pracuje się dużo łatwiej niż z żelatyną, nie trzeba obawiać się psujących efekt grudek, – spód z ciasteczek można dowolnie wymienić na przykład na biszkopt, – na wierzchu masy serowej świetnie sprawdzą się wszelkie owoce sezonowe, – zamieniając galaretkę cytrynową na wiśniową bądź malinową, można uzyskać ciekawy efekt wizualny kolorowej masy serowej. I przede wszystkim

Proste-przepisy.pl
Beauty dla moich bestii - sernik na zimno, delikatny jak marzenie 142

jest robiona zawsze tak samo. W zależności od owoców zmieniam tylko smak galaretek i ewentualnie kombinuje z ciasteczkowym spodem. Pamiętajcie, że najprostszym spodem mogą być różne ciastka. Sprawdzą się biszkopty, kruche, a nawet ciastka zbożowe. Nie trzeba też ich koniecznie kruszyć i łączyć z masłem. Mogą być po prostu ciasno wyłożone na dno.  Dzisiejszy mój pomysł na sernik wymaga

I tu będę miała takie te
Tarta ze śliwkami i kruszonką 106

cukrem pudrem. Pyszna jest również nasza szarlotka szwedzka z cynamonem , a także ciasto widelcem mieszane z owocami . Jeśli lubisz ciasta bez pieczenia, polecamy ciasto z malinami i mascarpone na biszkoptach oraz malinową chmurkę na herbatnikach. Życzymy smacznego! Artykuł Tarta ze śliwkami i kruszonką pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Szarlotka z borówkami na półkruchym cieście 118

wytęsknić. Nadrabiam zaległości.  W mieście, w którym jestem, to ciasto nosi miano placka. Placek półkruchy, który wilgotniejąc od warstwy jabłuszek,  z każdym kolejnym dniem bardziej przypomina ucierany biszkopt.  Garść borówek, dodana do cynamonowych jabłek, delikatnie urozmaica smak. Przepis niezwykle prosty i dający pewność udanego,  doskonałego na różne okoliczności wypieku. Składniki: na formę o wymiarach 20/30

Kronika Piekarnika
Dżem z rabarbaru 107

wanilią. Pomarańczę śmiało możesz zastąpić sokiem z cytryny. Kilka podstawowych składników i masz wspaniały w smaku domowy dżem z rabarbaru, który idealnie pasuje do domowych placków na maślance , biszkoptu lub naleśników . Do dżemu z rabarbaru możesz dodać śliwki, jabłka, morele, truskawki.. Znany jest także hiram skandynawski – dżem z rabarbaru z dodatkiem świeżego imbiru i skórki cytrynowej. Zapraszam

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania