biszkopt - 17572 przepisów (strona:67/1172)

Biszkopt Genueński 28

Biszkopt Genueński , dzięki zawartości masła jest bardziej wilgotny niż biszkopt tradycyjny. Jak dla mnie, jest dużo łatwiejszy w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga oddzielania białek od żółtek. Białka wraz z żółtkami ubijają się nadspodziewanie dobrze. Mówią, że piana z białek nie ubije się, gdy dostanie się do niej żółtko. Prawda jest taka, że żółtka ubijają się tak samo dobrze jak białka(...)się i łączą z innymi substancjami. W naszym przypadku z białkami jaj. Więcej o ubijaniu piany dowiesz się w dziele Porady – Jak ubijać piany? . Podsumowując, aby przygotować wspaniały biszkopt genueński potrzebujemy: – bardzo ciepłych jajek ubijanych w całości, – stabilizatora piany, czyli cukru, dodawanego powoli do piany. – masło musi być rozpuszczone, ale ostudzone (poniżej 35*C). -mąka musi

SmartBake.pl
Tort z dripem na bazie wody. 32

Biszkopt Genueński Pierwszym krokiem do zrobienia jakiegokolwiek tortu jest wykonanie ciasta. W naszym przypadku jest to biszkopt genueński , który jest miękki, pulchny i łatwy w przygotowaniu. Kliknij na obrazek , aby poznać przepis . Biszkopt odwracamy oczywiście do góry nogami , tak że je go wierzch stanie się naszym spodem. Kroimy go na 3 równe blaty. Warstwy tortu: Pierwszy blat biszkoptu. Pierwszy blat(...)naturalnych owoców jest to mocno malinowy krem. Zachwyca nie tylko głębią smaku, ale również stabilnością. Uwaga: przygotowując ten krem, zrób trochę więcej pasty malinowej, będzie potrzebna potem. Środkowy blat biszkoptu i pasta malinowa. Na krem malinowy kładziemy środkowy blat biszkoptu. Nasączamy go przygotowanym wcześniej sokiem z cytryny. Następnie smarujemy odłożoną pastą z malin. Masa śmietanowa z serkiem maskarpone Następną warstwą

SmartBake.pl
Biszkopt z kremem budyniowym i galaretką z owocami 43

pyszne warstwy ciasta, składające się z delikatnego biszkoptu, kremowego budyniu i słodkiej galaretki z owocami, stanowiły kwintesencję lata w moim rodzinnym domu. Gdy tylko przychodzi czerwiec, ten wypiek wciąż wraca do mnie w myślach. Biszkopt z kremem budyniowym i galaretką z owocami – klasyk naszych babć, teraz nieco zapomniany. A jednak, zajadając się kolejnym kawałkiem przekonuje się ponownie, że nasze(...)lody. Możemy bawić się kolorami i smakami galaretki – dać niebieską, jagodową i same borówki, przezroczystą z kawałkami malin lub tak jak ja wymieszać różne owoce z czerwoną galaretką. Biszkopt: 5 jajek M/L w temp. pokojowej 125 g drobnego cukru (½ szklanki) 2 łyżki oleju 150 g mąki pszennej tortowej (¾ szklanki) 40 g mąki ziemniaczanej (ciut mniej niż ¼ szklanki) szczypta soli

Poezja smaku
Śmietankowa rolada bez pieczenia z truskawkami szybka i delikatna +FILM 42

truskawkami. Tą roladą chcę zakończyć sezon truskawkowy na blogu. Roladę zrobicie w kilka chwil, jest bardzo delikatna, rozpływa się w ustach. mamy tu klasyczne smaki jak krem śmietankowy, biszkopty, truskawki.  zapraszam też na film z jej przygotowaniem krok po kroku  SKŁADNIKI * z tych proporcji wychodzi jedna duża rolada 4x8 biszkoptów lub dwie mniejsze  -500ml śmietanki(...)serka mascarpone -5 kopiastych łyżek cukru pudru -kilkanaście truskawek -ok 32szt biszkoptów podłużnych  -mleko do namoczenia biszkoptów -czekolada do dekoracji Dodatkowo będzie potrzebna folia  Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, gdy zacznie gęstnieć ale jeszcze nie będzie w pełni ubita dodajemy serek mascarpone i wszystko ubijamy do uzyskania gęstego kremu. Na ściereczkę dajemy folię, na folii układamy namoczone

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszny kremowy przekładaniec z bezą i jabłkami-rewelacyjne ciasto +FILM 46

rewelacyjne ciasto, które jest dość czasochłonne ale zachwyca zarówno smakiem jak i wyglądem. Idealnie sprawdzi się na wszelkie okazje :) Jest to pyszny przekładaniec z masa budyniową na gorąco, jabłkami, biszkoptami (można je pominąć, ja je dodałam, bo chciałam wykorzystać zalegającą mi paczkę biszkoptów),pianką śmietankową oraz chrupiąca bezą. Polecam serdecznie, ciasto jest wspaniałe  Zapraszam na film z jego przygotowaniem(...)krok po kroku   SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm BISZKOPT  -4 jajka -0,5 szkl cukru -1,5 łyżki kakao -3/4szkl mąki -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia JABŁKA -2 kg obranych jabłek -galaretka cytrynowa -łyżeczka żelatyny MASA BUDYNIOWA -1000ml mleka -200g masła -3/4 szkl cukru -1 cukier waniliowy -4 żółtka (białka do bezy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną 71

orzechami laskowymi Kremówka bez pieczenia na paluszkach ptysiowych Kopiec kreta bez pieczenia Ebook znajdziesz tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/ciasta-i-desery/ciasta-bez-pieczenia-15-przepisow/ Składniki – gotowany sernik z brzoskwiniami sernik z brzoskwiniami biszkopty twaróg masło cukier jajka budyń waniliowy mleko brzoskwinie z syropu galaretki brzoskwiniowe śmietanka 30% lub 36% cukier puder żelatyna Czas przygotowania – 1 godz. 20 min. Na spodzie formy(...)ułóż okrągłe biszkopty. Następnie przejdź do zrobienia warstwy serowej. Twaróg zmiel lub zblenduj. Mikserem lub robotem utrzyj masło na jasną, puszystą masę. Następnie dodaj zmielony […] TU ZNAJDZIESZ DOKŁADNY PRZEPIS ZOBACZ EBOOK sernik z brzoskwiniami – przepis bez pieczenia Oto kilka innych pomysłów na desery na zimno z wykorzystaniem brzoskwiń z puszki: Brzoskwiniowy sernik bez pieczenia: Przygotuj spód z pokruszonych

Via Gusto
Biszkopt śmietanowo-truskawkowy 29

Dzień Dziecka delektowaliśmy się takim oto biszkoptem z masą śmietanowo-galaretkową i dużą ilością truskawek. Ciasto najbardziej smakowało 5-letniemu Szymonowi, najmłodszemu uczestnikowi wczorajszej grillowej imprezy. Aż miło było patrzeć, jak pałaszował kolejne porcje, a to chyba najlepsza rekomendacja. Składniki: Biszkopt ? 6 jajek ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 szklanka cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? sok z 1 cytryny(...)szklanki wody do nasączenia biszkoptu Krem truskawkowy ? 1 galaretka truskawkowa / 250 ml wody ? 250 ml śmietany 18% Krem cytrynowy ? 2 galaretki cytrynowe / 500 ml wody ? 450 ml śmietany 18% ? ok. 1 kg truskawek pokrojonych Wierzch biszkoptu – 1 galaretka cytrynowa / 250 ml Wykonanie: ? Ubić białka na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając. ? Wsypać przesianą

To co kocham
Ciasto Cappuccino 36

Najbardziej ulubione ciasto w naszej rodzinie. Przygotowuję je już od kilkunastu lat i nadal wszyscy proszą o cappuccino. Krem bardzo aksamitny i kawowe biszkopty pachnące amaretto to kwintesencja tego ciasta. Składniki: Biszkopt – 3 jajka – 3 czubate łyżki cukru – 3 czubate łyżki mąki pszennej – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – biszkopty podłużne ok. 20 sztuk(...)szklanki cukru – 250 g masła – 3 serki waniliowe po 200 g – 2 szklanki mleka w proszku – 3 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody   Wykonanie: Biszkopt – Ubić białka na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. – Wbijać po jednym żółtku i mieszać do wchłonięcia. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. – Tortownicę

To co kocham
Sernik tiramisu 165

oddzielne desery, ale kiedy połączy się je w jednej pyszności, powstaje prawdziwe cudo. Ten wspaniały sernik tiramisu to rewelacyjne połączenie puszyste i kremowej masy na bazie mascarpone lekkim biszkoptem oraz kawowym smakiem tiramisu. Ten deser jest tak pyszny, że powinien mieć klauzulę „jedz na własne ryzyko” – kiedy go spróbujecie, będziecie chcieli zjeść całą blachę! Ale bez obaw(...)najszybciej po przygotowaniu. Przed przechowywaniem warto także zabezpieczyć sernik przed wysychaniem, przykrywając go folią spożywczą lub szczelnie zamkniętą pokrywką. sernik tiramisu Przepis na sernik tiramisu Składniki na sernik tiramisu Biszkopt: 6 jajek 60 g mąki pszennej 4 łyżki kakao płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 g drobnego cukru Masa serowa: 750 g twarogu na sernik 250 g mascarpone

okolicepalnika.pl
Tort orzechowo-porzeczkowy 52

Tort z masłem orzechowym przełamany kwaskowymi porzeczkami. Biszkopt jak najbardziej polski, bez dodatku, spulchniaczy i tłuszczów. Spokojnie mogą zjeść go dzieci. Składniki Biszkopt mąka pszenna 170 g 5 jajek cukier drobny 200 g kakao ok. 1 łyżeczka Poncz-nasączenie wrząca woda ok. 200 ml herbata Earl Grey 1 saszetka lub łyżeczka cukier, sok z cytryny do smaku Krem serek mascarpone(...)masło orzechowe 250 g cukier puder 30 g czerwone porzeczki i dżem porzeczkowy Przygotowanie 1 2 tortownice 22 cm, spody wyłożone papierem do pieczenia. Biszkopt. Jajka i cukier miksujemy na pulchną , gęstą i dość sztywną masę. Trwa to ok. 10 minut. Potem dodajemy po 2-3 łyżki przesianej mąki i delikatnie mieszamy łyżką. 2/3 gotowego ciasta przekładamy do jednej tortownicy

Smaczne moje
ciasto czekoladowo-kawowe, które rozpływa się w ustach 184

składniki na biszkopt: 140 g mąki 35 g kakao 190 g cukru 7 jajek (białka oddzielone od żółtek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane suche składniki i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto(...)przekładamy do foremki (ok.22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 40 min. w ok. 175 st. C. Upieczony biszkopt i wystudzony biszkopt przecinamy na dwa blaty. składniki na krem: 750 ml mleka 4 żółtka 4 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 40 -50 g kawy cappuccino o smaku czekoladowym

Domowy Smak Jedzenia
Kostka kawowa 43

bazie mleka w proszku i serka homogenizowanego, a całości dopełnia kawowy poncz. Jest leciutko i pysznie, a przy tym ciasto wygląda dość elegancko i dobrze się kroi.  Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek, a następnie białka z solą ubijamy na sztywna pianę(...)równe placki   M asa: 500 g serka homogenizowanego waniliowego 1 kostka (200 g) masła 2 łyżki cukru pudru 2 szklanki mleka w proszku 1 1/2 paczki biszkoptów okrągłych  Poncz: 3  łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w 1/2 litra gorącej wody   Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło ucieramy na najwyższych obrotach

Cynamonowe szczęście
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną 52

Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną, to pyszny klasyk, który zawsze się sprawdzi. Połączenie czekoladowego biszkoptu z galaretką z brzoskwiniami i śmietaną tworzy pyszne i zarazem proste ciasto. Przepis wrzucam na prośbę koleżanek z pracy ;-) Cieszę się, że smakowało. Co prawda ja piekłam dwie blaszki ciasta, a raczej upiekłam jeden biszkopt z 8 jajek i go przekroiłam. Dzięki temu zaoszczędziłam(...)tylu litrów wody i soku strasznie długo mi tężała. Trochę się naczekałam. Na formę 25 x 40 cm lub 25 x 30 cm (u mnie ta większa). SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 130 g cukru 75 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki wody Nasączenie i galaretka z brzoskwiniami: 1 duża

Passions hobbies life
Ciasto cappuccino z orzechami 54

Pyszne ciasto na dwóch rodzajach biszkoptów - jeden z cappuccino, a drugi z orzechami. I do tego masa cappuccino. Efekt końcowy bardzo zadowalający. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Składniki:  Biszkopt cappuccino: 4 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżki oleju 1 łyżeczka octu 4 łyżki wody 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki dowolnego proszku cappuccino(...)łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt orzechowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1/2 szklanka mielonych orzechów 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pianka cappuccino: 1 duży kubek śmietany 18% 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody 1,5 szklanki mleka 2 opakowania śnieżki  2 łyżki dowolnego cappuccino (proszku)  + czekolada mleczna do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt cappuccino

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Espresso 1024

Ponadto ciasto nie jest trudne w przygotowaniu, więc każdy bez problemu poradzi sobie z jego wykonaniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Espresso wyróżnia się interesującym smakiem i wyglądem. Delikatny, kakaowy biszkopt przełożony puszystym kremem śmietankowym, warstwą biszkoptów zanurzonych w espresso oraz warstwą kwaśnego dżemu dla przełamania słodyczy to kombinacja, która oczaruje każdego wielbiciela słodkości, a szczególnie miłośników mocnej kawy. CIASTO ESPRESSO(...)PRZEPIS Składniki Biszkopt 120 g mąki pszennej 5 jajek (rozmiar L) 30 g kakao 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Bita śmietana 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo 1 duże opakowanie okrągłych biszkoptów

Przepiski.pl