Dzisiaj mam prosty pomysł na obiad, czyli ciecierzyca, a właściwie bakłażany z ciecierzycą. Bakłażany, przekrojone na 3 równoległe paseczki, uprzednio upieczone w piekarniku. Doprawiłam je do
MODA NA BIOOto pyszny przepis na fit ciasto marchewkowe przełożone rozpływającą się w ustach masą kokosową i posypane prażonymi migdałami. Wilgotne, mięsiste, szybkie do wykonania… no, po
A to pestkaKiedy zobaczyłam przepis to masło kokosowe z nerkowcami i kakao na blogu „My new roots” od razu wiedziałam, że bardzo szybko muszę go wypróbować
Cooking for EmilyKotlety w tradycyjnej panierce z bułki tartej są smaczne, lecz wolę ich zdrowszą wersję, która w pewien sposób przemyca co poniektóre składniki odżywcze. Jako że mam
Di gotujeKrem z zielonych warzyw – zupa przygotowana zgodnie z regułami postu owocowo – warzywnego dr Dąbrowskiej. Smaczna, zielona, lekkostrawna, bez tłuszczu, bez glutenu, wegańska, zawierająca dużo
Dorota SmakujeBrokuł na parze z kolendrą – prosta sałatka przygotowana zgodnie z regułami postu dr Dąbrowskiej – postu Daniela Gotowanie warzyw na parze to jeden z najzdrowszych
Dorota SmakujeZłociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiem z doświadczenia, jak łatwo popaść w monotonię i rutynę, pójść po linii najmniejszego oporu, czyli sięgać po łatwiznę, w wersji chleb z serem: zapchać się
MODA NA BIOZapraszam po przepis na koktajl ze szpinakiem przygotowany wedle zasad postu warzywo-owocowego Daniela – dr Ewy Dąbrowskiej. Po inne przepisy w poście warzywno
Dorota SmakujeOd dawna za mną chodził pudding chia. Próbowałam już kilka razy uwiecznić na fotografii, ale nie wychodziło ;) Tym razem uwzięłam się i powiedziałam, że musi się
Gotowanie z pasjąOd dawna za mną chodził pudding chia. Próbowałam już kilka razy uwiecznić na fotografii, ale nie wychodziło ;) Tym razem uwzięłam się i powiedziałam, że musi się
Gotowanie z pasjąWarzywa strączkowe są bardzo ważne w naszej diecie. Pasztet z zielonego grochu jest zdrowy, smaczny i ma piękny kolor. W wersji dla wegan można użyć odpowiednie
AZgotuj!Znacie ghee? Używacie? Masło klarowane inaczej zwane jest ghee lub ghi. To rodzaj tłuszczu wytwarzany z masła, poprzez jego długie, spokojne gotowanie i zbieranie osadów białka
Dorota SmakujeCzasami ciężko mi sobie wyobrazić śniadania bez jajek. Nie mówię tu tylko o jajecznicy, ale też omletach, jajkach sadzonych z warzywami, kanapki z jajkiem i
Gotowanie z pasjąCzasami ciężko mi sobie wyobrazić śniadania bez jajek. Nie mówię tu tylko o jajecznicy, ale też omletach, jajkach sadzonych z warzywami, kanapki z jajkiem i
Gotowanie z pasją