Tego dżemu w planach nie miałam, ale nadmiar białych winogron z gratisowym ogromem pestek trochę mnie zmusił do wypełnienia kolejnych kilku słoików O ile ciemne winogrona przerabiałam na domową galaretkę już kilka razy to nie miałam okazji spróbować jasnej wersji. Nikt nie chciał jeść wyjątkowo bogatych w pestki owoców, a szkoda było je zmarnować. Jak zwykle najprostszym rozwiązaniem okazał się dżemor Wystarczy “przepuścić” owoce przez sokowirówkę i z powstałego soku (najlepiej usunąć nadmiar pian...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...