Chrupiące i zakręcone ziemniaki na patyku z rozmarynową solą. ziemniaki do pieczenia tej samej wielkości oliwa pół łyżeczki soli kilka igiełek rozmarynu Ziemniaki myjemy i
AZgotuj!Ostatnie dwa weekendy spędzałam na Powiślu na kursie. W przerwach chodziłam na obiady. Jadłam przepyszną szakszukę ze "skwarkami" z bakłażana. Dziś moja wersja szakszuki z
AZgotuj!Przyjęcie dla dzieci (ang. kinder party) kojarzy się zwykle z mnóstwem (niezdrowych) słodyczy, po których rozszalałe zabawą i pobudzone podniesionym poziomem cukru dzieci nie mogą sobie
Lamarida.plCurrrrrrrrrrrry me :) Lubicie kuchnię azjatycką? Jeżeli tak - ten przepis pokochacie! Idealnie kremowe curry, wyraziste i mega zdrowe. W ten zimowy wieczór przenieśmy się do gorrrącej
CzarnawisienkaOstatnio słabomi idzie pisanie tutaj. Przyznam, że dopadło mnie jakieś zniechęcenie. Po statystykach widzę,że zaglądacie tutaj, ale brak interakcji z waszej strany sprawia, że mam
Polska ZupaButter chicken w oryginale nazywany jest Murgh Makhani, czyli kurczak w maśle – Murgh to kurczak, Makhani to masło. To … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry CornerSKŁADNIKI ( ok. 6 porcji) · ok.800 g mięsa mielonego wołowo—wieprzowego · 8 średnich ziemniaków ·
Calzonella.comKlasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Brownie z ciecierzycy to chyba jedno z najszybszych ciast jakie kiedykolwiek zrobiłam. Nie dość, że naprawdę nie ma przy nim wiele pracy, dla wielbicieli czekolady jest
Karo in the KitchenChili con carne (hiszp. chili z mięsem) to wbrew pozorom nie danie meksykańskie, a amerykańskie (kuchnia teksańska, tzw. Tex-Mex), chociaż nie można odmówić nawiązań do
A to pestka3 składnikowe PEANUT BUTTER COOKIES. Czy jest ktoś kto jeszcze ich nie robił? :) Mega popularne, mega proste i mega dobre ciasteczka z masła orzechowego
CzarnawisienkaOrzechy nerkowca uwielbia cała nasza rodzinka. Są miękkie, delikatne, lekko słodkie. Podjadamy je między posiłkami, dodajemy do granoli na śniadanie, używamy do pesto (zobacz przepis na
Moja Delicja1-3 lutego znów poprowadziłam kolejny kurs cukierniczy. Tym razem z stricte babskim gronie – cudownych dziewczyn pełnych pasji i miłości do tego, co robią! Mam
Ostra na Słodko