Garam masala to bardzo wyraziste zestawienie kilku sproszkowanych przypraw, które razem stanowią niezwykle aromatyczną i smakowitą kompozycję. Mieszankę tę powszechnie stosuje się w Indiach. Jeśli tylko
Smakowity Blog KulinarnyWprawdzie sama rzadko jadam desery, ale czasem przygotowuję coś dla córki czy gości i oczywiście dla Was bo wiem, że lubicie i wyczekujecie keto „słodkości
Ola la LCHFSos teriyaki – wspaniały, japoński dodatek o wielu zastosowaniach. Bazą sosu teriyaki jest sos sojowy z dodatkiem miodu, czosnku i … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Domowy <
My Blueberry CornerPrzygotowanie samemu sushi daje mnóstwo satysfakcji i nie jest trudne. Przygotowanie sushi pierwszy raz zajęło nam dwie godziny. Warto było. Cudowne doświadczenie. Kolejne sushi poszło
AZgotuj!Pisałam Wam ostatnio, że wymyśliłam omlet, ale mi nie wyszedł i zrobiłam jajecznicę LINK ( jak się okazało też smaczną ) Teraz wróciłam do pomysłu i zmieniłam patelnie
Apetyt na ZielonePyszny i orzeźwiający deser sernikowy z nutą cytryny i sorbetem truskawkowym. Idealny na zbliżającą się majówkę! Składniki na ok. 4 porcje: Krem sernikowy: 500 g sera
CzarnawisienkaBiałkowe śniadanie to wartościowy posiłek na początek dnia. Omlet według dietetyków to najprostszy i najzdrowszy posiłek, który przygotujesz w bardzo krótkim czasie. A ty
AZgotuj!Gdy już wiosna zagości się na dobre, na moim stole królują koktajle i soki . Niemalże każdego dnia moja rodzina raczy się tą pysznością . Koktajle można tworzyć
Kawa z mlekiemPotrzeba matką wynalazków... Tak, popełniłam dziś ten przepis bo chodziło za mną coś czekoladowego. Eksperyment przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, śmiem nawet twierdzić, że jest to najlepsze
Domowa Cookierenka AgiPrzepyszny, mrożony koktajl jagodowy (shake jagodowy) , który podawany od razu po przygotowaniu ma idealną, lekko mrożoną, kremową, gęstą konsystencję, przypominającą roztapiające się lody jagodowe, które można
Moja DelicjaWiosną warto wprowadzić do swojego jadłospisu choć jedną "małą" dobrą zmianę;) Fantastycznie jeśli będzie ona zielonego koloru. Bo wiadomo, chlorofil, błonnik, witaminy= energia. Najłatwiejszym sposobem na
Smakowity Blog Kulinarnyjogurt naturalny bez laktozy 350 ml mango dojrzałe 1 szt. wiórki kokosowe 2 łyżki kurkuma 1 łyżeczka kardamon mielony 1/2 łyżeczki Wszystkie
AZgotuj!Nie dodaję tutaj zbyt często wytrawnych dań i pomysłów na obiad , bo wydaje mi się, że nie tworzę niczego nowatorskiego, jednak podobno proste rozwiązania są najlepsze
FitkotFasolka po bretońsku to pyszne, sycące i rozgrzewające danie, rodem z PRL. Fasolkę po bretońsku warto jeść, bo w ogóle … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerWczoraj ugotowałam za dużo fasoli mung. Gotowałam kitchari z fasola mung, sypnęłam jej za dużo. Nie bardzo wiedziałam co zrobić z resztą fasoli. Upiekłam więc pasztet
AZgotuj!