Lato za nami, za oknem szara, paskudna jesień. Znalazłam idealne lekarstwo na taką pogodę, w kuchni przywołam smaki lata :) Do tego łatwo się robi, sposób podania
Kuchnia bezglutenowa LoliZauważyłam, że wzbudziłam w Was ogromną ciekawość dotyczącą sera wegańskiego. Niestety muszę Was zmartwić, że zrobiłam go o tak późnej porze, że nie zdołałam zrobić mu
Be Fit Be StrongPiątek, piąteczek, piątunio <3. Dzisiaj humor dopisuje mi ogromnie! W dodatku zrobiłam swój pierwszy ser z ziemniaka i z tego powodu jestem najszczęśliwsza na świecie
Be Fit Be StrongSKŁADNIKI: - 250 ml mleka - 250 ml śmietanki kremówki - 3 łyżeczki żelatyny - laska wanilii lub ekstrakt waniliowy - 50 g cukru - 2 gwiazdki anyżu - 1 kg jesiennych gruszek
Kuchnia bezglutenowa LoliSKŁADNIKI: - 100 g czekolady deserowej - 100 g czekolady mlecznej - 200 ml śmietany 30% - łyżeczka żelatyny (opcjonalnie) - 3 łyżki cukru trzcinowego W KĄPIELI WODNEJ ROZPUŚĆ CZEKOLADĘ , w
Kuchnia bezglutenowa LoliDzisiaj przeszłam samą siebie. Wczoraj poszłam spać bardzo późno, a musiałam wstać o 6, by zdążyć na poranny wykład.. Niestety wykład tak bardzo mnie zmulił
Be Fit Be StrongSKŁADNIKI: - 1,5 szklanki ryżu arborio - 1 cebula pokrojona w małą kostkę - bulion warzywny (około litra) - 100 ml białego wytrawnego wina - 200 g kasztanów - 200 g
Kuchnia bezglutenowa LoliSKŁADNIKI: - 40 brukselek równej wielkości - łyżeczka soli - 2 łyżki stołowe oleju o aromacie dymu - polędwiczka wieprzowa - łyżeczka soli peklowej - łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego - 2 łyżki naturalnego
Kuchnia bezglutenowa LoliSKŁADNIKI: - 100 g gorczycy białej - 120 ml wody - 80 ml octu GORCZYCĘ ZALEJ WODĄ I OCTEM , na około 48 godzin wstaw do lodówki. Po tym czasie
Kuchnia bezglutenowa LoliSKŁADNIKI: - 3 łyżki mąki gryczanej - 3 łyżki maki ryżowej - 40 ml przegotowanej wody - 5 liści laurowych - 10 ziaren ziela angielskiego - 2 łyżki kwasu z kapusty lub
Kuchnia bezglutenowa LoliChoróbsko mi nie odpuszcza... Zakatarzona musiałam dzisiaj pojechać na wykład z anatomii, ale całe szczęście udało mi się wrócić wcześniej. Jutro od rana mam zajęcia z
Be Fit Be StrongNie będę się już dzisiaj rozpisywać, gdyż natłok zadań do wykonania przekracza czas, który mam do wykorzystania. Trzeba spiąć tyłeczek i działać! Pewnie niektórzy z Was
Be Fit Be StrongW końcu długo wyczekiwany weekend! Naiwnie wierzyłam w to, że będzie wolny od nauki, by w spokoju pójść na cmentarz. Nawet nie wiedziałam w jak wielkim
Be Fit Be StrongChleb bezglutenowy z siemieniem i słonecznikiem na bazie mąki gryczanej, ryżowej i ziemniaczanej. Dobry dla osób uczulonych lub unikających glutenu, ale nie tylko! Polecam upiec taki każdemu, bo nie tylko jest wyjątkowo zdrowy, ale także wyjątkowo prosto się go robi – wystarczy wymieszać składniki łyżką. Nie ma potrzeby zagniatania. Jedyna niedogodność to czekanie na wyrośnięcie i upieczenie. A jaki jest(...)smaku? Bardzo dobry! Podejrzewam, że wiele osób nawet nie domyśli się, że jest bezglutenowy. Mąka gryczana nadaje mu charakterystyczny smak, ale mi przypadł on nawet do gustu – jeszcze bardziej spodobał się mojemu mężowi, który po nocy podjadał jeszcze ciepły bochenek. Chleb bezglutenowy z siemieniem i słonecznikiem: 2 i 1/2 szklanki mąki gryczanej 1 i 1/2 szklanki mąki ryżowej
Poezja smakuSKŁADNIKI: - 0,5 kg czerwonej cebuli posiekanej w piórka - 2 łyżeczki brązowego cukru - łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku - 2 łyżeczki musztardy francuskiej NA
Kuchnia bezglutenowa Loli