Sezon na szparagi w pełni, dlatego będę zachęcać Was, by po nie sięgać. Ku mojemu zdziwieniu na moim blogu możecie znaleźć tylko 3 przepisy z ich
Be Fit Be StrongKolejny prosty przepis na pyszne ciastka, które zrobicie niemal błyskawicznie i które z pewnością przypadną do smaku wszystkim miłośnikom orzeszków ziemnych. Spróbujcie Składniki: – 130ml kefiru
Smaki ArmineDziś chcę polecić prosty przepis na pyszne ciastka miodowe z cynamonem. Robią się ekspresowo, a znikają jeszcze szybciej. Moje dzieci bardzo je lubią. Spróbujcie koniecznie Składniki
Smaki ArmineMoje śniadanko, pyszne. Wszystkie składniki razem zmiksować na gładką masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć ciasto za pomocą dużej łyżki
Kuchnia PokoleńOdkrywanie nowych, ciekawych smaków to największa przyjemność w kuchni. Okazję do tego często dają sklepy takie jak Dubai Food , które przybliżają nam smaki innych kultur oraz
Via GustoJak dla mnie ten omlet wygląda mega apetycznie i na prawdę jest bardzo dobry! Pulchny, mięciutki, bardzo subtelnie słodki z nutką kwaśności pochodzącej od żurawiny. Cudowny
Zdrowie na języku :PPleśniak, mimo mało zachęcającej nazwy, jest pysznym i bardzo efektownym ciastem. Do jego przyrządzenia możemy wykorzystać domowe powidła śliwkowe. Samo ciasto nie jest słodkie, dlatego świetnie
Dieta bez mlekaPrzeglądając mojego bloga w poszukiwaniu inspiracji na zupę brokułową (tak, ja również korzystam ze swoich przepisów, i to bardzo często, bo nie pamiętam dokładnych receptur 😂 A
Zdrowie na języku :PMuffiny pączkowe z konfiturą malinową Tak na ostatnią chwilę. Dla was wszystkich, którzy pączków nie możecie usmażyć bo nie macie warunków, nie lubicie, nie macie czasu
RelaxtimeGdy szybko chcemy przyrządzić proste mini tarty, ciasto francuskie jest do tego idealne. Pyszna, wegetariańska przekąska, którą można przygotować wcześniej, a podgrzać dopiero przed podaniem. Składniki
wyzwania kuchennelekko słodki. Ten gatunek charakteryzuje się też głęboką, intensywną barwą. Bardzo dużą zaletą jest także to, że dynia hokkaido ma jadalną skórkę, której nie trzeba obierać przed gotowaniem czy pieczeniem. Eliminujemy więc najmniej przyjemny element przy obróbce dyni Reszta jest już czystą przyjemnością. Krem z dyni najbardziej lubię w połączeniu z mleczkiem kokosowym i doprawiony ostrymi, aromatycznymi przyprawami. Imbir(...)/IMG-20201005-WA0075-500x375.jpg","https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/11\/IMG-20201005-WA0075-480x270.jpg"],"description":"","keywords":[],"author":{"@type":"Person","name":"Healthycreations"},"datePublished":"2020-11-04T16:55:09+01:00","prepTime":"PT40M","cookTime":"","totalTime":"","recipeCategory":["Bez mi\u0119sa","Obiady","Przepisy","Warzywne","Wega\u0144skie","Wegetaria\u0144skie","Zupy"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["3-4","3-4 Porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient":["Ma\u0142a dynia hokkaido","2 marchewki","2 ziemniaki
Healthycreations.pldociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem. Na wierzch ciasta układamy folię aluminiową lub papier do pieczenia, wysypujemy kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy obciążenie i papier, pieczemy jeszcze 15 minut - aż spód stanie się złocisty. KREM CYTRYNOWY: * sok z 3 cytryn * sok z 1/2 pomarańczy(...)masy cytrynowej - dokładnie mieszamy. Krem studzimy, wcześniej przykrywając go folią spożywczą. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha. Zimny krem chwilę miksujemy i wykładamy na upieczony, wystudzony spód. BEZA WŁOSKA: * 150 g cukru * 75 g białek * woda Białka lekko podbić z odrobiną cukru. Pozostały cukier zalać wodą, tak by płyn zakrył cukier. Gotować na małym ogniu
kolorowotorcikowoKoniecznie spróbujcie. Naprawdę polecam! A gdzie kupić dobrej jakości miód? Zajrzyjcie do Pasieki Miodowe Wzgórze Pasieka Miodowe Wzgórze powstała w 2015 roku. Znajdziecie tutaj pyszny miód prosto od pszczelarza BEZ CUKRU I LEKÓW! Pasieka Miodowe Wzgórze mieści się w czystym regionie Warmii i Mazur. To mała, przydomowa pasieka prowadzona z pasją i sercem. A miody… Po prostu musicie(...)mnie miód lipowy z Pasieki Miodowe Wzgórze Przygotowanie: Banany obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy dwa jajka, łyżeczkę miodu i maślankę. Mieszamy składniki. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko mieszamy. Placuszki smażymy z obu stron na oleju na małym ogniu. Placuszki podajemy polane miodem. Miód wystarczy podgrzać w kąpieli wodnej (tak jak rozpuszcza się czekoladę
Słodkie okruszkidużą ilością masła, a masa makowa jest wilgotna i aromatyczna. Nadzienie przygotowane jest z białego maku, bakali, miodu. Rogale przed pieczeniem posypujemy obficie migdałami, które ładnie się uprażą podczas pieczenia. Przepis na Rogale Marcińskie jest czasochłonny i wymaga sporo pracy, ale uważam, że warto! To najsmaczniejsze rogale jakie jadłam. Przepis i zdjęcia są autorstwa Moniki Szeffler „Przez Ogródek(...)zaczynając od 1/3 części ciasta bez masła ( patrz FILM ). Złożone ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. 4. Schłodzone ciasto znów rozwałkować na prostokąt i na 2/3 ciasta wyłożyć w kawałeczkach 100g masła. Znów ciasto złożyć do środka na 3, zaczynając od 1/3 części ciasta bez masła ( patrz FILM ). Złożone ciasto
Mała Cukierenka