czasie, kurczaka wrzucamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy do niego kawałki ananasa z zalewą i wodę. Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach, około godziny, do miękkości mięsa. W międzyczasie można potrawę jeszcze dosolić, jeżeli jest dla Was za mało doprawiona. Ostatnie 15 minut pieczemy bez pokrywki. Artykuł Udka z kurczaka pieczone z ananasem pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyDziś mam dla was coś słodkiego, ale nie jest to tradycyjne ciasto pieczone. Nie jest to też ciasto bez pieczenia. Nie mniej jest to coś równie pysznego i super wyglądającego, coś co przypadnie do gustu zwłaszcza dzieciom. A mowa o deserze na zimno z dwóch składników: galaretek i śmietanki, przypominającego wyglądem pokrojonego na kawałki arbuza. Pomysł
Waniliowe Improwizacjepapieru do pieczenia). Do rozgrzanej patelni lub formy wlewam około 300 ml wrzącej wody. Piekę ciabatty przez 5 minut w temperaturze 250 stopni. Po 5 minutach otwieram piekarnik, wyjmuję naczynie z wodą, wypuszczam parę i obniżam temperaturę do 220 stopni. Piekę kolejne 18 do 20 minut, aż ciabatta nabierze złotego koloru. Pieczenie z parą wodną sprawia, że ciabatta(...)pieczenia, przykrywam ściereczką i pozostawiam do ponownego wyrośnięcia na około 90 do 120 minut. 6. Na około 30 minut przed pieczeniem nagrzewam piekarnik do 250 stopni, grzałka góra - dół. Na 10 minut przed pieczeniem wstawiam na dno piekarnika żeliwną patelnię albo pustą formę do pieczenia. 7. Chlebki oprószam mąką, przekładam na rozgrzaną w piekarniku blachę (pieczemy
Cztery Fajeryciasto przeznaczone na blaszkę 24 na 24 Wystarczy tylko mieć 2 paczki Delicji 2 paczki podłużnych biszkoptów 2 galaretki czerwone 1 opakowanie mascarpone 250 g 1
Moje WyrobyŚmietankowy sernik na zimno z kawałkami czekolady i owocami. Pychotka. Idealny na letnie dni, by nie trzeba było uruchamiać piekarnika. U mnie w wersji
Smaczne Zdroweskładniki 2 paczki herbatniki kakaowe 1 l mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki kopiate cukru kryształu 200 g masła 1/2 puszka ananasów maliny ok 1
Moje Wyrobyskładniki ok 1kg truskawek occzyszczonych 1 dojrzały banan 1 puszka mango 390 g jogurtu naturalnego 4 dkopiate lyzeczki zelatyny cukier zwykły lub stewia, ja dałam 3
Moje WyrobyNie wiem czy wiecie, ale deser tiramisu tradycyjnie podaje się w upalne dni na drugie śniadanie, w akompaniamencie mocnej kawy espresso. Istnieje kilkadziesiąt przepisów na tiramisu
Rusty ForkCudowna, jesienna tarta z ciasteczkowym spodem, pachnącym, cynamonowym kremem, dopieszczona uroczymi, słodkimi figami. Błyskawiczna, prosta i nie wymagająca pieczenia, a przy tym bardzo efektowna, bez wątpienia uraduje oko niejednego estety i zadowoli podniebienia wielbicieli fig i nie tylko. Składniki (forma o średnicy 26 cm najlepiej z wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka(...)kremie ułożyć pokrojone w ósemki figi i odłożyć do lodówki na kilka godzin, do stężenia. 5) Przed podaniem można polać miodem. Artykuł Tarta z cynamonowym kremem i figami (bez pieczenia) pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meCudowna, jesienna tarta z ciasteczkowym spodem, pachnącym, cynamonowym kremem, dopieszczona uroczymi, słodkimi figami. Błyskawiczna, prosta i nie wymagająca pieczenia, a przy tym bardzo efektowna, bez wątpienia uraduje oko niejednego estety i zadowoli podniebienia wielbicieli fig i nie tylko. Składniki (forma o średnicy 26 cm najlepiej z wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka(...)kremie ułożyć pokrojone w ósemki figi i odłożyć do lodówki na kilka godzin, do stężenia. 5) Przed podaniem można polać miodem. Artykuł Tarta z cynamonowym kremem i figami (bez pieczenia) pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meRustykalna tarta, bardzo krucha, delikatna, smaczna. Pieczona bez użycia formy do tarty. Można piec ją z różnymi sezonowymi owocami np. śliwkami czy gruszkami. Warta wypróbowania 😊. Składniki na ciasto: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 125 g zimnego masła, pokrojonego w kawałki 3 łyżki zimnej wody szczypta soli Składniki na nadzienie: 4 duże(...)Posiekać nożem do otrzymania kruszonki, następnie szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30-60 minut. Na blat wyłożyć papier do pieczenia tak, aby zmieścił się 30 cm krążek. Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze na kształt krążka o średnicy około 30 cm. Następnie położyć ciasto odwrotnie na blaszce i usunąć papier
Słodka StrefaPyszny, lekki i bardzo wakacyjny deser. Idealny na upały. Na szczęście to nie wszystko;) Deser jest całoroczny, a to za sprawą brzoskwiń, które poza sezonem z
Smaki Na TalerzuTo nie prawda, że dobre i fenomenalne tiramisu można zjeść tylko w dobrej restauracji. Pokażę Wam jak przygotować domową wersję tego pysznego tiramisu – szybko i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!