bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:223/3453)

Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 531

cukier, następnie dodawać kolejno po jednym żółtku, zmiksować. Mąkę wymieszać z kakao i dodawać do masy małymi porcjami, teraz mieszając już delikatnie łyżką. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia (bez ścianek) i przelać do niej masę. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka ok.20-25 minut. Po tym czasie "rzucić biszkopt" z tortownicą na podłogę

Malinowo w kuchni
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 531

cukier, następnie dodawać kolejno po jednym żółtku, zmiksować. Mąkę wymieszać z kakao i dodawać do masy małymi porcjami, teraz mieszając już delikatnie łyżką. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia (bez ścianek) i przelać do niej masę. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka ok.20-25 minut. Po tym czasie "rzucić biszkopt" z tortownicą na podłogę

Malinowo w kuchni
Biszkopt z masą śmietanową i truskawkami 195

jednym żółtku, wlać olej, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy małymi porcjami, teraz mieszając już delikatnie łyżką. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia (bez ścianek) i przelać do niej masę. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka ok.20-25 minut. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić we wrzątku i lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić

Malinowo w kuchni
Galette ze śliwkami. 180

mojej kuchni :) Ot tyle :) Tartę rustykalną ze śliwkami piekłam po raz pierwszy. Obecność śmietany w cieście sprawia, że jest ono mniej kruche. Śliwki puszczają sporo soku, dlatego przed końcem pieczenia należy ustawić w piekarniku tylko dolne grzanie. Ciasto jest pyszne, chociaż dosyć kwaśne. Dla wielbicieli takich deserów. Na pewno wypróbuję przepis także z innymi owocami. Składniki: Ciasto(...)brzeg. Następnie posypać cukrem i cynamonem. Brzeg ciasta założyć do środka. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 40 minut. Piec bez formy, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Około 10 minut przed końcem pieczenia włączyć tylko grzanie dolne, a blachę umieścić jak najbliżej dolnej grzałki

zadanie-gotowanie
Kaczka pieczona 174

boczku, na to układamy odsączone z oleju pomidory. Wstawiamy do piekarnika na 180 st na 1,5 godziny, przez pierwszą godzinę pieczemy pod przykryciem, następnie pokrywkę zabieramy i pieczemy bez przykrycia. Podawać natychmiast na przykład z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl

moj przepis na
Chałka 130

wyrobić ciasto. Podzielić na 6 części i zapleść warkocz. Formę do pieczenia (keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć chałkę. Można też ją piec bez użycia keksówki bezpośrednio na papierze do pieczenia. Wtedy wyjdzie trochę inny kształt. Odstawić do podrośnięcia na kolejną godzinę. Po wyrośnięciu przygotować kruszonkę. Kruszonka: 1 łyżeczka masła 1 łyżka mąki 1 łyżka

Moja Galeria Smaku
Szaszłyki z polędwicy i boczku 211

soli. Szaszłyki podsmażamy na patelni (najlepiej grillowej) po 1 minucie na każdą z 4 stron. Następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) i pieczemy bez przykrycia przez 20 minut. W trakcie pieczenia warto raz odwrócić szaszłyki na drugą stronę. W międzyczasie gotujemy ryż i ewentualnie również soczewicę. Soczewicę gotujemy na małym ogniu, w lekko osolonej wodzie

Kulinarna Pokusa
,,Tarta z makiem, marakują i chrupiącą bezą’’ 162

średnicy 23 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. Ciasto rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 20 minut. Wyjmujemy, całkowicie wystudzamy. Beza: W tym czasie białka ubijamy z cukrem(...)szczyptą soli na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet. Na podpieczony kruchy spód wykładamy Naturalnie owocowe brzoskwinie z marakują i gotową masę makową. Na górę wykładamy bezę. Pieczemy w temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę do momentu aż wierzch bezy będzie chrupiący i lekko popękany

Podróż w kulinaria
Ekspresowa pizza – ciasto bez wyrastania 222

Ekspresowa pizza – ciasto bez wyrastania Dziś mam dla Was ekspresowy przepis na pizze. Ciasto przygotowuje się w kilka chwil, pomijamy tu etap wyrastania, dlatego całość zajmie Wam dosłownie kilka minut. Zagniatamy ciasto na pizze na świeżych drożdżach, układamy ulubione dodatki i do piekarnika. Kilka minut i pyszna pizza gotowa. Korzystam z tego przepisu, gdy nie mam za wiele(...)suszone pomidory. Całość posypujemy startym serem i ziołami. Blaszkę z pizzą wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do ładnego zarumienienia. U mnie około 7-8 minut (ustawiłam termoobieg, bez piecze się dłużej). Pamiętajcie, że każdy piekarnik piecze inaczej, obserwujemy wygląd ciasta. Przed podaniem na pizzy układamy listki świeżej bazylii. Smacznego

Słodkie okruszki
Biszkoptowy omlet z owocami 123

Sezon na maliny i borówki się u mnie nie kończy. Tym razem propozycja na śniadanie, deser lub podwieczorek, czyli puszysty omlet pieczony. Bez białego cukru oraz glutenu, banalny w przygotowaniu. Takie trochę ciasto, które można potraktować jako pożywny posiłek. Składniki: 2 jajka  2 łyżki mąki ryżowej szczypta soli 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC(...)chwilę ubijać. Dodawać po żółtko, za każdym razem miksując. Dodać 2 łyżki mąki i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wylać do formy, wyrównać. Na wierzch ułożyć owoce. Piec przez około 15 minut

Healthy food explorer
Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) 184

przekona Sernik jest oczywiście bez cukru, a dodatkowo na bazie twarogu, serka wiejskiego i mleka bez laktozy, więc myślę, że spodoba się również osobom mającym nietolerancję laktozy. Jestem bardzo ciekawa, czy próbowaliście połączyć sernik z brownie i jak wam smakowało – chętnie poczytam Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) tortownica 26 cm Spód daktylowy(...)łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki karobu Masa serowa: 230 g twarogu półtłustego bez laktozy Mlekovita 360 g serka Wiejskiego Polskiego bez laktozy Mlekovita 0,5 szklanki mleka bez laktozy Mlekovita 1/2 szklanki ksylitolu 4 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego dodatkowo: około 250 g świeżych lub mrożonych malin Daktyle umieścić

Fitkot
CIASTO MALAKOFF BEZ PIECZENIA 473

weselnym stole! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) KREM : * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * masło – 200 g * żółtko – 2 szt * napój Alpro Soya bez cukru ( można zastąpić mlekiem np. 3,2% ) – 1,5 szkl * śmietana kremówka 30% – 0,5 szkl * cukier – 4 łyżki * cukier wanilinowy – 1 op * sok cytrynowy(...)zagotowania, odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucierany, stopniowo dodając łyżka po łyżce wystudzony budyń. Na koniec wlewamy sok cytrynowy i rum – mieszamy. CAŁOŚĆ: Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy biszkopty. Skrapiamy je rumem wymieszanym z wodą. „Szczeliny” wypełniamy kleksami z marmolady, przykrywamy połową masy. Układamy drugą warstwę biszkoptów, skrapiamy rumem , szczeliny ponownie wypełniamy kleksami

Ostra na Słodko
Miodownik z orzechami i masą grysikową 742

pieczenia dużej blaszce od piekarnika podwajając wymiar (60x40cm), a po upieczeniu przecięłam ciasto na pół i uzyskałam dwa blaty *** *** Następnie przygotowujemy masę orzechową: w garnuszku rozpuszczamy margarynę z cukrem i miodem, dodajemy orzechy i chwilę gotujemy do momentu rozpuszczenia się cukru. Całość odstawiamy do przestudzenia a następnie wykładamy na jeden blat ciasta *** ** Dwa blaty bez orzechów (u mnie(...)plackiem z orzechami *** *** Ciasto wkładamy na całą noc do lodówki aby wszystkie smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Miodownik z orzechami i masą grysikową pochodzi

Blog z Apetytem
Serniczek na zimno z truskawkową galaretką chia 166

Serniki na zimno robię rzadko - jednak zdecydowanie wolę te pieczone, albo w wersji mini fit serniczków. Latem oczywiście warto jednak przygotować coś orzeźwiającego, owocowego i bez konieczności włączania piekarnika ;). Serniki czy desery na zimno nie zawsze mi też wychodzą, pewnie z powodu tego, że nigdy do końca nie wiem ile dodać żelatyny ;) Zwykle więc eksperymentuje(...)wszystko są to eksperymentu udane. Ten serniczek jest właśnie przykładem takiego kombinowania w kuchni. Spód zrobiłam z tego co było pod ręką i oczywiście, żeby było szybciej w wersji niepieczonej - wyszedł odrobinę za twardy, więc będę musiała jeszcze poeksperymentować (pewnie lepiej jest dodać troszkę więcej daktyli, ja miałam akurat w domu resztkę, ale lepiej, żeby spód był jednak bardziej lepiący

Healthy food explorer