bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:225/3453)

Mizeria – tradycyjny przepis (keto) 89

Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słodko? Chałwa domowa bez cukru Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Gofry orzechowe, bez mąki Pudding chia orzechowy Trufle kokosowe (keto) Orzechowy deser śmietankowy Gofry białkowe Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasteczka orzechowe Ciastka z fasoli(...)Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème brûlée Pudding chia bananowy

WegePrzepis
Keto pad thai z tofu (wegański) 70

niewiele kalorii, to praktycznie nie posiada węglowodanów, przez co idealny jest dla osób na diecie niskowęglowodanowej jak keto , low carb lub dieta cukrzycowa . Dodatkowo jest również bez glutenu , bez nabiału i bez jajek , praktycznie idealny dla każdego Możecie go czasami znaleźć w dużych dyskontach, w sklepach ze zdrową żywnością albo zamówić przez internet. Przepis na keto(...)Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słodko? Chałwa domowa bez cukru Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Gofry orzechowe, bez mąki Pudding chia orzechowy Trufle kokosowe (keto) Orzechowy deser śmietankowy Gofry białkowe Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasteczka orzechowe Ciastka z fasoli

WegePrzepis
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 110

Nieco zmodyfikowany przepis ze strony kwestiasmaku.com Kruche ciasto: 250 g mąki + ok. 1 łyżka do podsypywania 50 g cukru 4 żółtka 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 4 białka 150 g cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: budyń waniliowy (40 g) przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu (500 ml mleka, 2 łyżki cukru) 900 g śliwek(...)wymiarach ok. 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować (podsypując mąką) i wyłożyć nim dno formy. Dopasować do kształtu formy ugniatając palcami. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 20 minut. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotować budyń (zgodnie z przepisem na opakowaniu), śliwki oraz bezę. Beza: Białka ubić dodając po łyżce cukru. Na koniec

Bullio
Bezowy wianuszek z jeżynami i granatem. 123

mąkę ziemniaczaną i ocet jabłkowy. Masę białkową przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką.  Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować 2 okręgi. Papier oprószyć skrobią ziemniaczaną, dzięki czemu beza nie będzie przywierała do papieru. Wyciskać z masy białkowej kule, tak aby stykały(...)się brzegami i nie powinny być większe niż ograniczające je okręgi. Nagrzać piekarnik do 170 stopni, wstawić blachę z bezą i od razu zmniejszyć temperaturę do 110 stopni.  Bezę piec 30 minut, gdy wierzch jest już suchy (sprawdzić drewnianym patyczkiem) wyłączyć piekarnik i pozostawić lekko uchylone drzwi piekarnika, aby beza wystygła. Schłodzoną śmietanę, serek mascarpone i cukier puder ubić

Codziennik Kuchenny
MINI SZARLOTKI Z MALINAMI 93

końcu zdecydowałam się na deser. A konkretnie na babeczki. Przepis ten znalazłam na jednym z popularnych blogów o pieczeniu i trochę go zmodyfikowałam. Powód był prosty – osobiście nie przepadam za bardzo słodkimi deserami a w tych babeczkach prócz słodkiej bezy, cukier był także w nadzieniu oraz cieście. Liczę na to, że wam zasmakują. Mnie kupiły w całości, zwłaszcza(...)babeczek nakładamy nadzienie jabłkowe (ważne żeby było ciepłe). Na wierzchu każdej babeczki kładziemy 2-3 maliny. Masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy na każdą babeczkę dość dużą porcję bezy. Pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 30 minut lub do momentu kiedy nasza beza będzie krucha. Smacznego:) Artykuł MINI SZARLOTKI Z MALINAMI pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Bezy z ksylitolem 146

Zastanawiało mnie czy wyjdą bezy z ksylitolem,więc zabrałam się do roboty i stwierdziłam jak wyjdą to wam pokaże.Wyszły więc zobaczcie jak to wygląda. Obawiałam się , że będą brązowe jednak mimo moich obaw wyszły całkiem całkiem. Fakt piekłam je w 110 stopniach jakieś 20 minut, a potem zmniejszyłam do 90 i suszyłam jakieś ze dwie godzinki.Takie beziki maja jakby(...)kremem.( Najlepiej foremkę od ciasta które piekliśmy na odwrocie gdzie kładziemy papier do pieczenia). Jeśli mają być do dekoracji to wyciskajcie w małych odstępach bo jeszcze urosną bezy. Piekłam je w 110 stopniach jakieś 20 minut, a potem zmniejszyłam do 90 i suszyłam jakieś ze dwie godzinki. Ciekawostka: Ksylitol mniej zwiera bezy dlatego dłużej się je suszy, czasem nawet

Różowa kuchnia
Migdałowa Księżniczka Bezowa.. 139

był delikatny i puszysty. Uwydatniający smak pokruszonych mlecznych wafelków Lusette. Deser wyglądał i co najważniejsze smakował obłędnie! Jestem nim zauroczona! Przez chwilę można przenieść się do kulinarnego raju ;-))) SKŁADNIKI BEZA: - 6 białek z jaj kurzych rozmiar L - 2 szczypty soli - 8 czubatych łyżek cukru pudru - 5 łyżek płatków migdałowych - 2 płaskie łyżeczki skrobi ziemniaczanej - 2 łyżki mąki migdałowej Białka(...)suszenia bezy w piekarniku. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia, rysujemy na nim okrąg, wielkości bezy jaką chcemy uzyskać, rozmiar patery. Najlepiej przyłożyć paterę i obrysować jej kształt ołówkiem. Wykładamy bezę łyżką, i formujemy jej kształt d dołu ku górze.  Proces pieczenia (suszenia) bezy jest dość długotrwały, ale wart każdej minuty i sekundy! ;-) Pierwsze 10 minut bezę

SMYKWKUCHNI
Babka z czekoladą – szybkie ciasto 180

równomiernego nagrzewania, funkcji samoczyszczenia i dodatku pary. To dzięki niej moje ciasta są jeszcze lepsze Pięknie wyrastają i są takie delikatne w środku. Prezentowaną babkę z czekoladą piekłam zarówno bez pary, jak i z tą funkcją. I muszę przyznać, że dodatek pary spowodował, że wyszła jeszcze lepsza. Urosła wspaniale. Dlatego mogę Wam polecić z czystym sercem ten piekarnik. Testuję(...)kaszą manną; w zależności od wielkości formy ciasto wyjdzie wyższe lub niższe). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka około 40 minut (czas pieczenia będzie różny w zależności od piekarnika i użytej formy). Po wystudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Szarpana wieprzowina 71

sporo czasu i pozwolić się piec przez kilka dobrych godzin. Najczęściej włączam ją rano, tak aby piekła się cały dzień i była gotowa na popołudniowy obiad. Możesz też zostawić ją piekarniku na całą noc. Pamiętaj, że im większy kawałek mięsa, tym dłużej powinien się piec. Zanim skończysz, koniecznie sprawdź, czy mięso można już bez wysiłki porwać na cienkie paski(...)sposób mięso nie będzie się wysuszać w trakcie pieczenia. Najbardziej lubię przygotowywać wieprzowinę w żeliwnym garnku, który świetnie nadaje się do pieczenia. Możesz też sięgnąć po naczynie żaroodporne. Ważnym jest, aby garnek, którego użyjesz dobrze znosił wysoką temperaturę i nie miał żadnych elementów, które mogłyby się stopić w trakcie pieczenia. Szarpana wieprzowina – jak podać? Sposobów

okolicepalnika.pl
Makowiec Z Bezą Na Kruchym Cieście 4221

Jest to ciasto bez którego nie mogą odbyć się żadne święta. Uwielbia je moja cała rodzinka, a przepis pochodzi od mojej mamy która co roku stara się go piec w ten sam sposób :) Składniki na średnią prostokątną blaszkę: Ciasto : 3 niepełne  szklanki mąki tortowej 2 żółtka i 1 całe jajko 1/2 szkl cukru 3-4 łyżki śmietany(...)białka. 4. Aby nie tworzył się zakalec, smarujemy spód ciasta białkiem, następnie wykładamy masę makową. Na gorę wykładamy kupkami lub rozsmarowujemy bezę. Pieczemy w temp. 180-190 stop przez około 1 h. na środkowej półce bez termoobiegu

Gotowanie...to proste !
Kaczka pieczona 72

mojprzepisna.pl | Kaczka pieczona Dziś mam dla Was przepis na kaczkę pieczoną z jabłkiem, papryką, pomidorami suszonymi i żurawiną z chrupiącym boczkiem. Danie przygotowane przez mojego męża, zjedzone przez moją rodzinkę, sfotografowane przeze mnie, rzecz jasna :) [:Listonic] Składniki: 4 udka kaczki (u mnie jeszcze było miejsce więc dołożyłam 2 udka z kurczaka) 1 papryka 2 jabłka (u mnie szara reneta(...)Kładziemy na to plastry boczku, na to układamy odsączone z oleju pomidory. Wstawiamy do piekarnika na 180 st na 1,5 godziny, przez pierwszą godzinę pieczemy pod przykryciem, następnie pokrywkę zabieramy i pieczemy bez przykrycia. Podawać natychmiast na przykład z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl

moj przepis na
Kaczka pieczona 69

mojprzepisna.pl | Kaczka pieczona Dziś mam dla Was przepis na kaczkę pieczoną z jabłkiem, papryką, pomidorami suszonymi i żurawiną z chrupiącym boczkiem. Danie przygotowane przez mojego męża, zjedzone przez moją rodzinkę, sfotografowane przeze mnie, rzecz jasna :) [:Listonic] Składniki: 4 udka kaczki (u mnie jeszcze było miejsce więc dołożyłam 2 udka z kurczaka) 1 papryka 2 jabłka (u mnie szara reneta(...)Kładziemy na to plastry boczku, na to układamy odsączone z oleju pomidory. Wstawiamy do piekarnika na 180 st na 1,5 godziny, przez pierwszą godzinę pieczemy pod przykryciem, następnie pokrywkę zabieramy i pieczemy bez przykrycia. Podawać natychmiast na przykład z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Pieczony udziec jagnięcy 63

wkładamy warzywa, polewamy je jeszcze odrobiną oleju, kładziemy na nie udziec, podlewamy połową szklanki wody, dodajemy liście laurowe i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Przez 30 min pieczemy bez przykrycia. Potem nakrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 2 godzin w 180 stopniach. Pod koniec znowu można pozbyć się folii, żeby wszystko ładnie się przyrumieniło. W razie potrzeby

Kardamonovy
Kaczka pieczona 90

boczku, na to układamy odsączone z oleju pomidory. Wstawiamy do piekarnika na 180 st na 1,5 godziny, przez pierwszą godzinę pieczemy pod przykryciem, następnie pokrywkę zabieramy i pieczemy bez przykrycia. Podawać natychmiast na przykład z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl

moj przepis na
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 104

kurczaka faszerowanego nietypowym nadzieniem, które świetnie prezentuje się po rozkrojeniu upieczonej tuszki i doskonale smakuje. Naszym zdaniem to jeden z najlepszych farszy do drobiu. Czas przygotowania: 25 minut Czas pieczenia: 1,5 godziny Poziom trudności: Średni Liczba porcji: 4 Najlepszy farsz do kurczaka Faszerowany kurczak to najlepszy pomysł na duży niedzielny, świąteczny, rodzinny obiad, kiedy pieczystym trzeba obdzielić kilka(...)urczaka faszerowanego chlebem – klasyk amerykańskiej kuchni, prosty, a naprawdę niesamowity. Jak pieczemy kurczaka Dzisiejszy przepis wzięliśmy od Karola Okrasy . Zmieniliśmy w nim tylko jedno: kurczaka pieczemy bez przykrycia. Za to obracamy go podczas pieczenia. Kupujemy też małe kurczaki (polecamy francuskie kurczaki perigold, dostępne w jednym z hipermarketów, są naprawdę dobrej jakości) o wadze do 1,8 kg. Czas

Niedzielny kucharz
Krucha tarta z rabarbarem 153

nikogo nie dziwi. Nareszcie pojawił się w sklepach. Bardziej zielony niż różowo-czerwony, ale co tam narzekać. Grunt, że jest i można piec. Na pierwszy ogień poszło ciasto z bezą. Piekę je co roku, można powiedzieć, na rozpoczęcie sezonu rabarbarowego przepis. Przepyszne

dolcevitainmykitchen
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 106

kurczaka faszerowanego nietypowym nadzieniem, które świetnie prezentuje się po rozkrojeniu upieczonej tuszki i doskonale smakuje. Naszym zdaniem to jeden z najlepszych farszy do drobiu. Czas przygotowania: 25 minut Czas pieczenia: 1,5 godziny Poziom trudności: Średni Liczba porcji: 4 Najlepszy farsz do kurczaka Faszerowany kurczak to najlepszy pomysł na duży niedzielny, świąteczny, rodzinny obiad, kiedy pieczystym trzeba obdzielić kilka(...)urczaka faszerowanego chlebem – klasyk amerykańskiej kuchni, prosty, a naprawdę niesamowity. Jak pieczemy kurczaka Dzisiejszy przepis wzięliśmy od Karola Okrasy . Zmieniliśmy w nim tylko jedno: kurczaka pieczemy bez przykrycia. Za to obracamy go podczas pieczenia. Kupujemy też małe kurczaki (polecamy francuskie kurczaki perigold, dostępne w jednym z hipermarketów, są naprawdę dobrej jakości) o wadze do 1,8 kg. Czas

Niedzielny kucharz
Pieczona ryba 139

wierzchu cebulę, plasterek cytryny oraz plasterki czosnku. Wszystko razem zapakować w folię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok. 40 minut (ostatnie 10 minut można piec bez przykrycia). Podawać na ciepło np. z pieczonymi ziemniaczkami

Simply Food
Ryż z jabłkami (bezglutenowy + wersja wegańska) 145

jabłka wykładamy pozostały ryż i polewamy go pozostałą śmietanką. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wersja wegańska: polewamy ryż pozostałością mleka kokosowego. 6. Wkładamy naczynie do nagrzanego piekarnika i pieczemy bez przykrycia około 40 minut. Bywa, że piekę z pokrywką, wtedy danie jest miękkie. 7. I gotowe! Można zajadać. Smacznego :-) Danie w wersji wegańskiej

Kawa z mlekiem
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 500

cukier, następnie dodawać kolejno po jednym żółtku, zmiksować. Mąkę wymieszać z kakao i dodawać do masy małymi porcjami, teraz mieszając już delikatnie łyżką. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia (bez ścianek) i przelać do niej masę. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka ok.20-25 minut. Po tym czasie "rzucić biszkopt" z tortownicą na podłogę

Malinowo w kuchni
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 500

cukier, następnie dodawać kolejno po jednym żółtku, zmiksować. Mąkę wymieszać z kakao i dodawać do masy małymi porcjami, teraz mieszając już delikatnie łyżką. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia (bez ścianek) i przelać do niej masę. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka ok.20-25 minut. Po tym czasie "rzucić biszkopt" z tortownicą na podłogę

Malinowo w kuchni
Biszkopt z masą śmietanową i truskawkami 165

jednym żółtku, wlać olej, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy małymi porcjami, teraz mieszając już delikatnie łyżką. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia (bez ścianek) i przelać do niej masę. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka ok.20-25 minut. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić we wrzątku i lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić

Malinowo w kuchni