inne słodkości z truskawkami w roli głównej: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką Czas przygotowania: 60 minut(...)delikatnie mieszamy drewnianą bądź silikonowa łyżką, tylko do połączenia składników. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, wyrównujemy. Truskawki kroimy na ćwiartki i układamy na cieście. Wszystko posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy około 45 minut bez termoobiegu, aż do suchego patyczka
Kulinarne przygody GatitySezon na truskawki już się powoli zaczyna ,wiec dzisiaj ciasto z truskawkami. Pyszne,lekkie,idealne do kawki w słoneczny dzień.Do tego proste do zrobienia i bez pieczenia. Pięknie wygląda i bez problemu kroi się na porcje-polecam i zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkoPrzepis na truskawkowy sernik na zimno z serków homogenizowanych jest bardzo prosty i pozwala szybko przygotować deser z tych sezonowych owoców. Podczas mojego wyjazdu na Podlasie
niecodziennikparyNadszedł czas wysypu truskawek i z pierwszej zakupionej łubianki zrobiliśmy lekki i orzeźwiający truskawkowy jogurtowiec , do którego użyliśmy domowej roboty jogurtu oraz dobrej jakości galaretek truskawkowych
niecodziennikparyukładałam je w niedużych odstępach na przygotowanej blaszce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z podanych proporcji wyszła mi jedna blacha ciastek widoczna na zdjęciach. Ciastka piekłam ok. 20 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez wcześniejszego nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu ciasta przełożyłam na metalową kratkę, na której stygły. Gdy ciastka wystygły, przygotowałam polewę. W tym celu podgrzałam śmietanę(...)masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeBrzoskwiniowa Nutka Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa. Tortownica 24 cm x 24 cm Składniki: · 2 żółte galaretki · 2 brzoskwiniowe galaretki · 3 śmietany
Kulinarna ChwilaKto sięgnie po jeden kawałek zaraz będzie sięgał po następny, jest tak pyszna że nie można jej się oprzeć – kusi swoim delikatny smak składniki
Moje Wyrobyskładniki spód 1 paczka ciastek herbatników ,przepis na małą blaszkę masa 4 kopiate łyżki żelatyny 730 dag jogurtu greckiego 3 łyżki nasion chia 50 dag serka
Moje WyrobyPrzepis mam od mojej mamy, jest on bardzo stary można powiedzieć bo z lat 70 jak go mama otrzymała. A oto składniki 3 galaretki różne smaki
Moje Wyrobyskladniki 1 paczka krakersów 2 galaretki pomarańczowe 2 opakowania serka włoskiego capreggio po 250 g 1 opakowanie śmietany 30 % 330g 2 opakowania śnieżki 2 kopiate łyżki
Moje Wyrobyskładniki na spód ciasta: 100 g daktyli suszonych 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao 50 g orzechów np. włoskich, drobno posiekanych gorąca woda do namoczenia
Domowy Smak Jedzeniagładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno obu tortownic (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasta na przemiennie łyżkami aby stworzyć łaty i piec przez około 30 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika
Candy Pandaskardamon, proszek do pieczenia, sodę i grubo pokrojoną czekoladę. Wszystkie suche składniki przemieszaj. W drugiej misce wymieszaj jajka z zsiadłym mlekiem, roztopionym masłem i dyniowym puree. Dodaj teraz suche składniki i dokładnie wymieszaj. Ciasto na racuchy jest gęste ale takie ma być. Nakładaj ciasto na rozgrzaną patelnię. Możesz użyć patelnię, na której można piec bez dodatkowego tłuszczu(...)piekłam na maśle. Smaż w odstępach, bo racuchy wyrastają jak puch. Podaj gorące placki polane miodem lub z dżemem z żurawiny. Spara Spara Spara Spara The post Dyniowe racuchy na proszku appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaProdukty na pieczeń Przygotowana masa na pieczeń Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego Bez pieca przy tej potrawie ani rusz, chcesz go kupić lub wymienić? Sprawdź tutaj. Artykuł Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plMieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy o 15 cm średnicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt
Candy PandasNie potrzeba dużo by znaleźć się w kulinarnym niebie. Kremówka, mascarpone i maliny. Nic więcej nie potrzeba,no może dołóżmy jeszcze biszkopty, a stworzymy deser
Z Majeczką w kuchnimasy jajecznej. Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika
Candy Pandasłyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasto i piec przez około 25 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu
Candy Pandasmasy jajecznej. Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika
Candy Pandasuzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno małych tortownic (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać po połowie ciasta i piec przez około 30 minut w temperaturze 150’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć
Candy Pandaskompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser(...)proszkiem. Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą bądź silikonowa łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, wyrównujemy. Truskawki i rabarbar układamy na cieście, lekko wciskając w ciasto. Posypujemy płatkami. Ciasto pieczemy około 45 minut, bez termoobiegu
Kulinarne przygody GatityProdukty na pieczeń Przygotowana masa na pieczeń Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego Bez pieca przy tej potrawie ani rusz, chcesz go kupić lub wymienić? Sprawdź tutaj. Artykuł Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plszczyptą soli. Dodawać cukier po troszkę. Pod koniec ubijania wlać łyżkę soku z cytryny. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe bezy na papierze do pieczenia. Piec bezy a właściwie suszyć około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni. Wystudzić. Kremówkę ubić razem z cukrem pudrem. Ułożyć bezy na spodzie patery tworząc okrąg, wyłożyć połowę kremu
Magiczne Życie MartyTo jeden z tych pomysłów, które przychodzą mi do głowy zupełnie nieplanowane i które smakują obłędnie ( a zresztą u mnie wszystko smakuje obłędnie, ot co! :D
Ostra na SłodkoLekkie ciasta z owocami i galaretką, w dodatku takie bez pieczenia... Nie wyobrażam sobie bez nich lata ! Jako, że rozpoczynamy sezon jeżynowy, a i jagody jeszcze gdzieniegdzie sa - wykorzystajcie je i przygotujcie jogurtowiec "Forest Fruit". Jogurtowiec możecie przygotować na samych jogurtach z bitą śmietanką. Jeśli jednak zależy Wam na mocny smaku owocowym, dodajcie
kolorowotorcikowoskładniki * 1 opakowanie podłużnych biszkoptów(jak do tiramisu) masa serowa * 750 g serka homogenizowanego brzoskwiniowego * 150 ml mleka skondensowanego niesłodzonego * 2 łyżki żelatyny masa brzoskwiniowa * 1
Mix smakużurawinowy Żurawina ze słoika (u mnie domowa, wcześniej przygotowana) Odrobina soku z pomarańczy Kawałki skóry po upieczeniu piersi (u mnie 2-3 małe kawałeczki) 2 kawałki jabłka z pieczenia Wykonanie Wszystkie składniki wrzucamy do misy blendera i miksujemy na gładki sos. Pozostałe 1 duże jabłko pół pomarańczy 1 średnia cebula Zamarynowaną pierś wyjmujemy z naczynia i zdejmujemy z niej(...)podziurkowaną widelcem (aby para miałą ujście) i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 25 minut pod przykryciem, następnie kolejne 10 (do 15) pieczemy bez przykrycia. W czasie pieczenia temperaturę możemy zwiększać do 200 stopni. Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika i czekamy 5 minut z pokrojeniem jej. Na talerzu układamy puree, pierś, owoce z pieczenia
Symfonia Smakówmasła orzechowego (lub gotowe masło 100%) Herbatniki połamać na mniejsze kawałki, rozdrobnić w blenderze. Dodać masło orzechowe i mieszać do uzyskania konsystencji "mokrego piasku". Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przesypać herbatniki z masłem orzechowym, ubić i wyrównać za pomocą łyżki Masa serowa: 3 jajka 75g miodu 500g twarogu mielonego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 350ml mleka(...)dodać kilka kropel aromatu waniliowego. Całość ostrożnie wylać na przygotowany wcześniej spód i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec jeszcze godzinę*. Piec bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia *W trakcie pieczenia warto skontrolować ciasto, bo może być
peanutbuttermonsterlitra mleka 2 łyżki cukru Beza: 4 białka szczypta soli 200g cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Owoce: około 800g śliwek węgierek 3 łyżki mąki ziemniaczanej *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem na jednolitą masę *** *** Ciastem wylepiamy dno blaszki (moja ma wymiary 25×35 centymetrów ) wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem(...)pieczemy przez 25 minut . Następnie zmniejszamy temperaturę do 60’C , włączamy termoobieg i pieczemy przez kolejne 25 minut *** *** Ciasto kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS
Blog z Apetyteminnych owoców) Instrukcja bezy Białka ubij na sztywną pianę. Następnie dodawaj do nich stopniowo cukier puder i nadal ubijaj (około 5 minut, do całkowitego rozpuszczenia cukru). Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i wymieszaj. Gotową masę przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką lub pomiń ten punkt, jeśli będziesz nakładać masę łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj(...)nakładaj łyżką. Gotową blachę z bezami włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 5 minut w temperaturze 120 stopni C z termoobiegiem. Następnie zmniejsz temperaturę do 90 stopni C i piecz bezy przez 2,5 godziny z termoobiegiem). Jeśli masz dwie blachy, włóż jedną pod drugą. Po tym czasie wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki i pozostaw bezy do wystudzenia (możesz zostawić
Przepisy na widelcumascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Gotową masę wykładamy na galaretkę. Od dna formy odrysować prostokąt, który będzie potrzebny do pieczenia bezy. Składniki bezy: 4 białka 200 g cukru pudru lub drobnego do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 50 g płatków migdałowych Helio 20 g wiórków(...)łyżce dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt, posypujemy płatkami migdałowymi i kokoskami. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce. Smacznego
Podróż w kulinariacałe jajko, jeśli do bezy zostały nam białka z innego wypieku) 2 szklanki mąki + 3 łyżki (320 g) 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 2 białka jaj 1/2 szklanki cukru pudru kolorowa posypka cukrowa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na kruche ciasteczka wkładamy do malaksera (lub pojemnika blendera(...)koniec pieczenia ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli. Powoli stopniowo dosypujemy cukier puder. Miksujemy jeszcze dwie minuty. Wyjmujemy blachę z gorącymi ciasteczkami i nakładamy na każde ciastko łyżeczkę piany z białek. Wszystkie ciastka posypujemy po wierzchu kolorową posypką cukrową. Zmniejszamy temperaturę do 140°C i pieczemy jeszcze około 10 min. Wyłączamy i zostawiamy kruche ciasteczka z bezą
Poezja smakuworka. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Można przykleić go używając odrobiny piany na bezy. Wyciskamy bezy na blaszkę zostawiając między nimi nieco miejsca – jeszcze urosną podczas pieczenia/suszenia. Bezy pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 120 stopni przez około godzinę (w zależności od ich wielkości czas może się nieco różnić). Gotowe wystudzone bezy można przechowywać w słoiku. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyPrzyznaję się bez bicia, że jeszcze dwa lata temu piekłam mało albo prawie wcale. Zamiast pysznych ciast wychodziły mi zakalce na dwa palce. Wolałam szybkie desery bez pieczenia, chociażby serniki na zimno. Odkąd kupiłam wagę – wiele się zmieniło. Wszelkie wypieki, czy to słodkie czy wytrawne, to jedyna z tych dziedzin sztuki kulinarnej gdzie nie za bardzo(...)mierze zależy od dokładności w zachowaniu proporcji składników potrzebnych w danym przepisie. Jeśli wiecie, że będziecie często piec – kupcie małą, elektroniczną wagę. Nie jest to duży wydatek – koszt najprostszej to około 35zł. Ze swojej strony polecałabym Wam wybór wagi płaskiej, bez miseczki – ma najczęściej format zeszytu i gładki szklany blat, który jest łatwy do czyszczenia. Jej wymiary pozwalają
Karo in the Kitchendodaję stopniowo łyżka po łyżce cukier ale dopiero wtedy jak poprzedni się rozpuści. Na końcu dodaję ocet winny, mąkę ziemniaczaną i chwile jeszcze miksuję. Beza musi być lśniąca i bardzo sztywna. Na papierze do pieczenia rysuję okrą o średnicy(...)wylewam na nim bezę formując na środku kopiec. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 120 stopni na 20 minut, po czym zmniejszam temp pieczenia góra dól na 110 stopni i piekę bezę jeszcze około godzinę. Beza nie ma ściemnieć, ma być chrupiąca z wierzchu a w środku miękka. Po tym czasie wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam w nim pavlovą
wesoła kuchniaśrodku. Słodziutkie. Niewielkie. Idealne. Bezy piekę zawsze opierając się na podstawowej zasadzie: 125 gram cukru na dwa białka. A później dodatki - cukier lub ekstrakt waniliowy, sok czy skórka z cytryny, czasem ocet, czasem łyżeczka mąki ziemniaczanej. Kawa, pomarańcza, kakao - co tylko dusza zapragnie. Wszystko zależy, jaki efekt smakowy chcę osiągnąć. Ważne jest, żeby bezy były chrupiące z zewnątrz(...)Bezy waniliowe Składniki: (na 25-30 sztuk) 2 białka 125 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami dodając cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Wlać sok z cytryny, zmiksować. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżeczką wykładać porcje masy, zachowując odstępy. Piec w 120 st. C. bez
Pożeraczka, czyli raz adobrzemelasy w mojej kuchni. Maka żytnia oczywiście z młyna, sprawdzona i po wielokroć testowana. Dla osób na diecie bezglutenowej też polecam, wystarczy tylko dodać odpowiedni proszek do pieczenia, bez mąki pszennej w składzie. Moim dodatkiem są daktyle, papaja i skórka pomarańczowa, ale bakalie możecie dowolnie komponować wg. dostępności i upodobania. Składniki na ok. 40-50 sztuk(...)mąki żytniej, dodałam typ 720 1/2 łyżeczki cynamonu 1 jajo 6 łyżek melasy 3 łyżki cukru brązowego 3/4 szk pokrojonych bakalii 1 łyżeczka proszku do pieczenia, przy diecie bezglutenowej użyć specjalnego bez dodatku mąki pszennej Po składniki na ciasteczka warto zajrzeć na stronę www.Skworcu.com.pl 1. Wszystkie składniki wymieszać. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego
Apetyczna babeczkaschłodzone. Składniki przełożyć do miski, zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 60 minut. Blachę o wymiarach 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wylepić dno formy, wyrównać. Piec przez ok 20 minut w 190 stopniach. Wystudzić. Galaretka z malinami: 600 g malin 3 malinowe galaretki 4 szklanki wrzącej wody Galaretki rozpuścić(...)łyżka po łyżce cukier, miksując ciągle na małych obrotach miksera. Pod koniec ubijania dodać mąkę, wymieszać. Formę o wymiarach 25x40 cm, odwrócić do góry dnem, wyłożyć papierem do pieczenia. Bezę rozsmarować na papierze na wielkość blachy, posypać płatkami migdałowymi. Pieczemy w 140 stopniach przez 60 minut. Wystudzić. Zimną bezę przełożyć na masę śmietanową. Ciasto przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiPieczenie Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C, opcja termooobiegu. Mocno schłodzone ciasto wyjąć z zamrażalnika, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, blachę (23x34 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, starte ciasto rozsypać na spód przygotowanej formy, lekko ucisnąć ale niezbyt mocno. Wstawić do piekarnika, podpiec przez 15 minut., spód powinien zacząć robić się lekko złoty. Przygotowanie bezy(...)ciasta wyłożyć wcześniej przygotowana jabłka , rozsmarować równo. Na jabłka rozłożyć bezę kokosową, najlepiej wyłożyć ją łyżka po łyżce i delikatnie ale równo rozsmarować na całej powierzchni. Beza będzie sztywna i troszkę trudno się to robi, ale rozłożenie bezy w wielu punktach ułatwia sprawę 🙂 Ciasto wstawić ponownie do piekarnika, piec jeszcze przez około 35 maksymalnie do 40 minut z opcją grzałki
SprawdzonaKuchnia.plSkładniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru 3 żółtka 100 g masła 1 płaska łyżka ciemnego kakao 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka 3 łyżki cukru pudru 100 g mieszanki bakaliowej - w tym orzechy włoskie Piątnica Ciasto czekoladowe: 5 jajek 1.5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Białka jaj ubić na sztywno wsypując pod koniec stopniowo cukier puder, pianę wyłożyć na ciasto, posypać rozdrobnioną mieszanką bakalii, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180*c, piec 30-35 minut-do zrumienienia bezy. Studzić przy otwartym piekarniku. Ciasto czekoladowe: Olej, wodę, szklankę cukru oraz kakao umieścić w rondlu i zagotować, mieszając do rozpuszczenia się cukru, wystudzić. Białka
Wanilia i Kardamonbezy będą miały ładniejszy kształt. (Jeśli nie masz rękawa ani szprycy, możesz wykładać masę małymi porcjami przy pomocy dwóch łyżeczek). Wyciskaj małe porcje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Bezy trochę urosną, więc zachowaj odstępy. Piecz w 150°C przez około 30 minut, jeśli chcesz, żeby były chrupiące z wierzchu i mokre, ciągnące w środku lub około 45 minut
w mojej kuchni