bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2080/3453)

Cynamonki, szybkie bułeczki z cynamonem 163

Cynamonki ułożone z odstępem na blaszce do pieczenia. Krok 6. Pieczenie bułeczek cynamonowych Po tym czasie wkładam je na środek nagrzanego do 180 stopni piekarnika (góra dól) i piekę do 20 minut, aż staną się rumiane. Cynamonki przed pieczeniem możesz oczywiście posmarować żółtkiem jaja lub mlekiem. Cynamonowe bułeczki piekę najpierw 1 blachę, a po ich upieczeniu drugą(...)trzymam je na kratce od piekarnika, aż ostygną. Możesz oczywiście udekorować ostygnięte, cynamonowe bułeczki lukrem lub cukrem pudrem. Z racji, że liczę kalorie, staram się nie dekorować. 1 Cynamonka bez dekoracji ma około 160 kalorii. Gorąco polecam. Cynamonki rozpływają się w ustach! Artykuł Cynamonki, szybkie bułeczki z cynamonem pochodzi z serwisu Blog kulinarny Ania gotuje

Ania gotuje
Orzechowiec/ Miodownik z orzechami 186

miodowe: 500g mąki pszennej 2 jajka+żółtko 200 g cukru 2 łyżki miodu 200g margaryny 2 płaskie łyżeczki sody 2 łyżki mleka Krem budyniowy: kostka masła 1 budyń waniliowy bez cukru 4 łyżki cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego Polewa orzechowa: 300 g posiekanych orzechów włoskich 100 g cukru 2 łyżki miodu 100 g margaryny słoik powideł śliwkowych Ciasto miodowe(...)rozpuszczoną w mleku oraz pozostałe składniki i zagnieść gładkie ciasto, schłodzić przez godzinę w lodówce.. Ciasto podzielić na 3 części i  rozwałkować na wielkość formy 20x30 cm. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok 10 minut, do zarumienienia. Jedno ciasto upiec z orzechami. Polewa orzechowa: Margarynę, miód i cukier rozpuścić w garnuszku. Dodać orzechy

Smakołyki Asi
Krem z pieczonej dyni z curry 117

czwórkę, z czego jegomość D oczywiście marudził, bo nie dość, że zupa była bez mięsa, to na dodatek była z curry. No co kto lubi. Dla reszty była w dechę. Składniki: 750 ml bulionu warzywnego 500 g dyni hokkaido (waga bez pestek) 1 cebula 1 mała główka czosnku 1 czubata łyżeczka curry spora szczypta mielonej chili (lub więcej(...)sól olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Dynię myjemy, kroimy w grube plastry (dyni hokkaido nie trzeba obierać), nieobraną główkę czosnku kroimy na pół w poprzek, wszystko skrapiamy olejem, pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. W międzyczasie chleb kroimy w kostkę i smażymy do zrumienienia, pod koniec dodajemy pestki słonecznika, które również rumienimy. W garnku rozgrzewamy 1 łyżeczkę

Kardamonovy
PIECZARKI W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM 115

malutkie pieczarki. Składniki: 50 dag małych pieczarek 1 szklanka mąki  1/2 szklanki mleka 1 jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz chilli 2-3 ząbki czosnku Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, jajko, proszek do pieczenia - doprawić solą, pieprzem, chilli oraz  wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego(...)zanurzamy w cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku. Możemy podać z sosem czosnkowym, ale osobiście uwielbiam je bez dodatków

Niespełnione zdolności kulinarne
Mandarynkowe ciasto świąteczne 143

Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 160°C (grzałka góra-dół) . Dno okrągłej formy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować odrobiną masła i lekko oprószyć mąką (nadmiar strzepnąć). Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać ser ricotta, 5 żółtek, startą skórkę oraz sok wyciśnięty(...)mąki i białek i znów delikatnie połączyć. To samo zrobić z pozostałą częścią mąki i białka. Ciasto wyłożyć do formy i wstawić do pieca. Piec 50-60 minut to tzw. suchego patyczka. 10 minut przed końcem pieczenia przygotować karmelizowane owoce: Mandarynki obrać (najlepiej ściąć nożem przeciwległe końcówki, położyć na ściętej części i nożem obierać skórkę, krojąc od góry

Moja Delicja
Ciasto serowo-daktylowe 148

własnej woli sobie ukroił ;) Słaba reklama? Bardzo możliwe, ale stwierdziłam, że skoro mam już tutaj swój kawałek internetu, to wrzucę, może komuś się przyda :) To był kolejny eksperyment, czyli ciasto bez cukru. Ciasto słodko-słone, które swą słodycz czerpie z miodu i daktyli, a słony posmak z solonych orzeszków i masła orzechowego. Ciasto serowo-daktylowe Składniki: na formę o średnicy(...)masła 4)       jajko 5)       2 łyżki kakao 6)       1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1)       250 g twarogu półtłustego 2)       60 g mleka w proszku

Na kulinarnym poligonie
Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego 144

zawsze się udaje, a jak wiadomo serniki bywają kapryśne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego Składniki 5 jajek 2 budynie śmietankowe 2×35 g bez cukru 1 kg sera z wiaderka lub 3-krotnie mielonego 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego) 530 g opcjonalnie garść rodzynek lub suszonej żurawiny Instrukcje W misce miksujemy żółtka, budynie, mleko(...)osobnej misce ubijamy pianę z białek. Pianę przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do okrągłej formy 25 cm, lub prostokątnej 23X36 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy 40 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 140 C pieczemy kolejne 40 minut

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z kremem czekoladowym, truskawkami i jagodami! 175

używać do tarty, jako krem lub właśnie jako deser, przelać do szklaneczki, dodać na wierzch owoce i gotowe. Jak chcecie grzeszyć bardziej to można dodać bitą śmietanę czy bezę. Tarta z truskawkami i jagodami wyszła przepysznie! Trochę zmodyfikowałam kruche ciasto, wykorzystałam zamrożone jagody z ubiegłego roku i kilka ostatnich truskawek z lodówki. Pyszne i proste ciasto! Idealna tarta z truskawkami(...)TARTĘ Z TRUSKAWKAMI I JAGODAMI: CIASTO KRUCHE: -100 g zimnego masła - 3 żółtka - 200 g mąki pszennej typ 480 lub krupczatki - 2 łyżki śmietany - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 płaskie łyżki cukru Z w/w składników zagnieć szybko ciasto, owiń folią i schłodź w lodówce przez kwadrans. W tym czasie nagrzej piekarnik, grzanie dół + termoobieg temp. 170°C Ciastem

SMYKWKUCHNI
Keto ciasto z rabarbarem i truskawkami (Paleo, LowCarb) 277

masła klarowanego 15 kropli stewii w płynie (jeśli masa jest za mało słodka) 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody Galaretka truskawkowa 1 galaretka truskawkowa bez cukru 350 g truskawek odszypułkowanych 20 kropli stewii w płynie Sposób przygotowania Biszkopt Masło roztopić i ostudzić. Mąkę kokosową wymieszać z cream of tartar. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną(...)łyżce erytrytolu i dalej ubijać aż masa stanie się gładka i błyszcząca. Dodawać po trochu masła i suchych składników i delikatnie mieszać. Przełożyć do tortownicy o średnicy 18 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 30 minut (aż lekko się przyrumieni). Rhubarb curd Rabarbar zasypać dwoma łyżkami erytrytolu i gotować aż całość zmięknie

Modern Cave Girl
Pieczony łosoś na 2 sposoby 136

pamięci. Niezwykle proste i szybkie w wykonaniu, do tego zdrowe i bardzo sycące. Większość z listy produktów każdy z nas ma w domu, a jak nie ma to bez problemu kupi w każdym markecie. Nie musicie znać się na obróbce i przygotowaniu ryby. Wystarczy, że pokroicie je w podłużne filety, włożycie do piekarnika i voilà, po 20 minutach mamy(...)SEZAMEM Składniki: – 200g filetu z łososia – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka sezamu – sól, pieprz Łososia kroimy w podłużne pasy i umieszczamy w formie do pieczenia, obsypujemy solą i pieprzem. Następnie smarujemy miodem, obsypujemy sezamem i pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Smacznego! 2. ŁOSOŚ Z PESTO PIETRUSZKOWYM Składniki: – 200g filetu z łososia Pesto

Be Fit Be Strong
Chlebek bananowy z gorzką czekoladą (bez cukru) 150

zalegają Wam bardzo dojrzałe banany to zachęcam do upieczenia poniższego ciasta. Do jego przygotowania nie będziecie potrzebować miksera. Chlebek bananowy nadziany posiekaną, gorzką czekoladą to kolejny pomysł na ciasto bez dodatku cukru. Chlebek jest idealny w smaku - nie za słodki, miękki z wilgotnym miąższem i chrupiącym wierzchem. Polecam :) Pamiętajcie - do ciasta należy dodać dojrzałe banany, ponieważ dzięki nim chlebek(...)długości do 30 cm: 4 bardzo dojrzałe banany 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej (225 g) 1/2 miękkiej kostki masła (100 g) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g) ewentualnie 1 łyżeczka cukru wanilinowego lub kilka kropelek aromatu waniliowego szczypta soli Banany obrać. Jeden pozostawić do dekoracji. Trzy pozostałe pokroić w grube plasterki

Ugotować
Ciasto francuskie z jabłkami 252

blaszce do pieczenia na której rozłożono papier do pieczenia. Ciastek wychodzi na kilka blaszek, jednak należy piec jedną po drugiej, ponieważ włożenie kilku na raz do piekarnika spowoduje, że gorzej wypiecze się góra bądź dół ciastek. Ciastka posmarować roztrzepanym widelcem jajkiem i zrobić po 3 ukośne nacięcia. Piec w dobrze nagrzanym do 220 stopni C piekarniku przez około(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto francuskie z jabłkami Placki ziemniaczane – chrupiące i najsmaczniejsze! Herbata odchudzająca – pij ją codziennie i schudnij 5 kg! Czy węglowodany tuczą? Sprawdź jak je jeść bez ograniczeń! Sałatka grecka Sałatka grecka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto francuskie z jabłkami pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Domowe bułeczki 168

ładnej powierzchni wierzchniej oraz dobrze zalepionej podstawy. Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, następnie każdą z bułek delikatnie nacinamy nożem (podczas rośnięcia będą one pękać, a dzięki nacięciu miejsce pęknięcia będzie kontrolowane). Jeśli chcemy, skrapiamy bułki odrobiną mleka – ładniej się wtedy zarumienią. Pieczemy bułki w temperaturze ok. 220°C przez mniej więcej 12 minut, do lekkiego zarumienienia(...)uniwersalnego ciasta drożdżowego. Jeden przepis, wiele zastosowań! Po drugie: bułeczki to podstawa. Każdy lubi bułki. A świeże, domowe, pachnące… No poezja. Idealne na przyjazd gości. Po trzecie: jest przejrzysty. Bez spulchniaczy i polepszaczy – mamy dokładnie to, co mieć chcemy, czyli same naturalne składniki

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania