bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1612/3453)

Karpatka :) 383

proszek do pieczenia. Wymieszac do polaczenia skladnikow. Gdy ,masa ostygnie dodac jajka I ubic robotem lub blenderem. Wylozyc na forme, do nagrzanego piekarnika - 180 C, I piec ok 30-35 min Przekroic na pol I przelozyc masa budyniowa. Przygotowac mase budyniowa: 2 budynie (  smietankowe) rozpuscic w szklance mleka.Jezeli budyn jest bez cukru - dodac wedlug przepisu

Smaki Edyty
Babka cytrynowa 710

jednak boicie się goryczy, która może być nieco wyczuwalna po dodaniu białej skórki, bezpieczniejsza jest opcja bez niej. Babka cytrynowa Składniki: 25dag mąki pszennej 4 jajka 25dag masła lub margaryny 20dag cukru pudru 1 duża cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: - wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową - masło, oddzielone od białek żółtka i cukier utrzeć

Smakołyki Bereniki
Czekoladowe ciasto fasolowe (light) 204

świetny przepis na zaspokojenie głodu na czekoladę bez wyrzutów sumienia (które mogą pojawić się np. po Tłustym Czwartku). ;) Ciasto nie zawiera mąki. Bazą ciasta jest fasola (użyłam czerwonej fasoli z puszki). Piekłam to ciasto już kilkukrotnie. Krótsze pieczenie pozwoli uzyskać ciasto w stylu brownie. Zależy na co mamy akurat ochotę (ja piekłam dłużej). Dodatek suszonej moreli i śliwki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Zapiekany królik z rozmarynem i boczniakami 154

lekką zupkę ,żeby odpokutować Składniki : 1 tuszka królika 0,5 kg boczniaków 400 ml śmietanki 30 % ( tak , dietetycznie to do końca nie jest , ale ta śmietana tworzy sos już bez zagęszczania mąką inie warzy się ..no a smak , nie da się go uzyskać chudą ) kawałek wędzonego boczku , najlepiej swojskiego – około 0,3 kg 2 cebule małe(...)wkładamy na dobę do lodówki , żeby mięso nabrało smaku i aromatu . Następnie , podsmażamy kawałki królika z obu stron na patelni , tak żeby się skarmelizowały . Przekładamy do formy do pieczenia . Boczniaki , tniemy w cienkie paski , smażymy małymi porcjami na bardzo rozgrzanej patelni , nie mieszając , tak żeby przysmażyły się z jednej strony , ale nie puściły soku . Przekładamy na królika . Boczek siekamy

Ogrodnik w podróży
Lody z pieczonych truskawek na jogurcie 148

znać, tak więc dzisiaj chcę wam przedstawić przepis na lody z pieczonych truskawek. W smaku bardzo wyraziste i mocno owocowe, w porównaniu do tych poprzednich nie co mniej puszyste. Wciąż testuję nowe połączenia smakowe, tak więc przepis ten będzie zupełnie inny niż ten poprzedni.  Tym razem bez jajek, za to bazą jest jogurt naturalny oraz śmietanka kremówka. Mojej

vaniliowoczekoladowa
Mini Szarlotki 113

żółtka 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE: 1 kg jabłek 2 płaskie łyżeczki cynamonu cukier do smaku WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski(...)minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około 20 minut

Dziś Ja gotuje
Mini Szarlotki 93

żółtka 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE: 1 kg jabłek 2 płaskie łyżeczki cynamonu cukier do smaku WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski(...)minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około 20 minut

Dziś Ja gotuje
Mini Szarlotki 185

żółtka 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE: 1 kg jabłek 2 płaskie łyżeczki cynamonu cukier do smaku WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski(...)minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około 20 minut

Dziś Ja gotuje
Mini Szarlotki 89

żółtka 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE: 1 kg jabłek 2 płaskie łyżeczki cynamonu cukier do smaku WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski(...)minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około 20 minut

Dziś Ja gotuje
ROLADA SEROWA Z MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, bez glutenu) 678

świeżo mielony 10 g smalcu (u mnie gęsi) Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.dodać całe jajka i majonez. Masę wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 20 minut w temperaturze 180 °C. Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę a następnie udusić z cebulą na rozgrzanym tłuszczu(...)roladę. Piec ok 30-40 minut w temperaturze 180 °C. Pieczoną roladę serową z mięsem mielonym polecam podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno z sosami lub surówkami. Chcąc podawać roladę na ciepło należy kroić ją na grubsze plastry po lekkim przestudzeniu, natomiast jeśli ma być przystawką na zimno to polecam kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu. Pieczona rolada serowa

Ola la LCHF
Makowiec biszkoptowy 112

ulubionych – na urodziny zawsze chciałam tort makowy, jedne z pierwszych pieczonych przeze mnie ciast to piegus, w szkole kupowałam drożdżówki z makiem, a na Święta u babci zawsze zajadałam się makowcem biszkoptowym. Makowiec biszkoptowy zawsze uwodził mnie tym, że gotowana masa makowa była “gładka” – bez orzechów, rodzynków czy skórki pomarańczowej. Szczególnie rodzynki namiętnie wydłubywałam(...)odwracany, właśnie z bakaliami. Makowiec biszkoptowy – biszkopt: 6 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Makowiec biszkoptowy – masa: 400 g niebieskiego maku (zmielonego lub w całości) 200 g masła 4 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru ½ szklanki płynnego miodu ½ szklanki

Poezja smaku
Ciasto kakaowe z kremem z masłem orzechowym i malinami 112

włożyć do bardzo ciepłej wody aby je ogrzać. Mąkę i kakao przesiać. Masło roztopić i wystudzić do temperatury pokojowej. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie forma 29 cm x 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Do misy miksera wbić ogrzane jajka, wsypać cukier, dodać ekstrakt waniliowy i całość ubić na puszystą i jasną masę. Całość powinna być(...)każdorazowo delikatnie mieszając szpatułką do połączenia, już bez użycia miksera. Przy trzeciej turze dodawania mąki do rozpuszczonego masła dodać łyżkę masy jajecznej, wymieszać i całość dodać do reszty ubitej masy, delikatnie wymieszać całość. Masę wylać do przygotowanej formy, wyrównać szpatułką. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 0 C i piec około 35-40 minut do suchego patyczka

Kocham..lubię..gotuję..

Proponowane wyszukiwania