bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1611/3453)

Bułeczki gryczane z dynią i czarną porzeczką z soku jagodowego. 177

dociskamy lekko do powierzchni bułek. Odstawiamy na kilka minut, by ciasto odpoczęło. Pieczemy na papierze do pieczenia w 190 stopniach przez 16-18 minut. Bułeczki wyśmienicie będą nadawały się do słodkich dodatków; dżem, czekolada, serek. Można zrobić je na wytrwano bez porzeczek

BaRepas
Kruche rogaliki migdałowe 126

przepyszne. W oryginalnym przepisie są posypane cukrem pudrem, ale moim zdaniem powinno się je zostawić bez żadnych dodatków, bo odbierze im to ten pyszny smak :-) Przepis znalazłam TUTAJ . Nieco go zmieniłam i dodałam parę pomocnych informacji (takich jak czas pieczenia). SKŁADNIKI 100 g masła 50 g cukru pudru 180 g mąki 50 g mielonych migdałów 1 żółtko

Passions hobbies life
Ciasteczka z patelni 139

łyżeczki cynamonu * 2 łyżki mleka * cukier puder do posypania Sposób wykonania Mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą przesiać na stolnicę, zrobić dołek, wybić jajko, dodać margarynę, smalec, cynamon, mleko, 35 g cukru (chociaż smaczne są też w wersji bez cukru w cieście, a jedynie posypane), zagnieść ciasto, pod koniec dodać rodzynki i żurawinę. Ciasto rozwałkować

Mix smaku
Szynka domowa 153

wstawiam na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 185°C. Na 10 minut przed końcem pieczenia, woreczek rozcinam, aby wierzch szynki się zrumienił. Po wyjęciu, przed krojeniem, należy odczekać 15-20 minut, aby soki się wchłonęły. Lubię mięso, ale bez przesady. Dlatego jeżeli mam coś zjeść, to wybieram dobre, albo wcale. I właśnie to zawsze mnie skłania

mojewypiekiinietylko
Makaron muszle ze szpinakiem, boczkiem i jajkiem 216

sokiem. Posolić , popieprzyć , można posypać ziołami. polać oliwą. Muszle wypełniać nadzieniem i układać obok siebie. Wstawić, bez przykrywania, do piekarnika nagrzanego do 200 st.C, na 40 - 50 minut, aż masa w muszlach się zetnie. Na ok 15 minut przed końcem pieczenia można całość posypać po wierzchu parmezanem. Smacznego

Stare Gary
Bułeczki ziemniaczane z pieczarkami 164

jajku, obtaczamy w bułce tartej i układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiem na ok. 25 minut.    Rumiane bułeczki wyjmujemy z piekarnika.    Bułeczki można zjeść bez dodatków, ale z surówką i sosem grzybowym smakują rewelacyjnie. Smacznego

Maminek kulinarny
Zupa chlebowo - pomidorowa 171

Zupa ta na pewno u mnie na długo zagości. SKŁADNIKI: 4-5 osób 300 g chleba pieczonego na zakwasie ( klik jak go zrobić ) 125 ml bulionu ( klik ) 5 łyżek oliwy  1 gałązkę rozmarynu  3 ząbki czosnku posiekanego 2 puszki pomidorów bez skórki  1 łyżeczka cukru 225 ml wody gorącej  sól, świeżo zmielony pieprz do smaku

Basia w kuchni
Pieczone piersi z gęsi. 167

lodówki. Piekarnik nagrzać do temp. 200 oC i wstawić piersi w naczyniu w którym się marynowały. Piec około 100 minut. Jabłka pokroić na plastry, posypać majerankiem, przesmażyć na patelni. Wszystkie składniki sosu wymieszać, zagotować, zagęścić mąką. Można również sos zredukować bez zaciągania mąką. Jabłka rozłożyć na półmisku, piersi pokroić w plastry, ułożyć na jabłkach i polać sosem

Kulinarny karnet Christophera
Tarta z kremem budyniowym i nektarynkami (bez glutenu, mleka i jajek) 271

proszkiem do pieczenia i kleik z siemienia. Wyrobić ciasto. Wykleić warstwą ciasta dno i ścianki foremki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia). Ostudzić. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, używając o pół szklanki mleka mniej niż w instrukcji - musi być gęsty. Jeśli mamy budyń bez cukru, to oczywiście dosłodzić

głodny alergik
Kijowski kotlet. 168

zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy jeszcze 2 razy, ale już bez obtaczania w mące.  Kotleta szwem do dołu smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron do lekkiego zrumienienia. Po tym przekładamy na blachę do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Entliczek pentliczek i oto serniczek 137

przepisu an serniki. A nie, skłamałabym przecież zamierzam jeszcze zrobić pączki na tłusty czwartek.Ulga. Do kolejnej walki z sernikiem przekonał mnie przyjazd gości w niedziele. Upiekłam tym sposobem dwie pieczenie na jednym ogniu, zaspokoiłam (chyba tylko chwilowo) moje sernikowe podniebienie i zaprezentowałam gościom, ( mam nadzieje) smaczne ciasto. Tak swoją drogą zastanawiam się  ile jeszcze mi starczy cierpliwości(...)Wracając jednak do przepisu, sernik może nie wygląda rewelacyjnie, raczej tradycyjnie bez specjalnych dekoracji czy dodatków ale jest, a w zasadzie to już był.  na prawdę bardzo bardzo pyszny.  Składniki: ciasto: 200 g mąki pszennej 75 g cukru 100 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% masa serowa: 1 kg twarogu

ciastkarnia na kruchym spodzie
Omlet na zimno na mleku kokosowym z prażonymi migdałami 118

minut). 2. Blachę do pieczenia (25x11) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem lub margaryną. Wlewamy naszą masę i pieczemy 20 -25 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyciągamy omlet na deskę i odstawiamy do ostygnięcia. 3. W tym czasie rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu!) i wrzucamy płatki migdałów. Prażymy kilka minut, uważając żeby nie przypalić

Tajskie smaki
Współpraca z firmą Skworcu 187

spożywanie BIAŁEGO MAKU wpływa kojąco na układ pokarmowy, ma działanie przeciwbólowe i przeciwkaszlow oraz przeciwgorączkowe.   Bez dodatku BIAŁEGO MAKU nie można upiec choćby słynnych rogali świętomarcińskich. Dodaje się go do słodkich bułeczek, chleba.   9. Ziele angielskie 10. Proszek do pieczenia 11. Kolendra stanowi składnik wielu mieszanek przyprawowych. Stosuje się ją przede wszystkim do wzmacniania smaku mięs

Słodkości i nie tylko
SOCZYSTY SCHAB Z PIEKARNIKA 223

przygotowania pysznego pasztetu, o którym w jednym następnych postów... Przepis znaleziony  tutaj . Składniki: - 1kg schabu bez kości - sól, świeżo mielony pieprz - suszony czosnek - rozmaryn, tymianek, zioła prowansalskie, majeranek itp. - olej kokosowy bezzapachowy lub oliwa do obsmażenia mięsa - papier do pieczenia - blaszka Umyty i wysuszony schab nacieramy solą, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, zawijamy w folię i odstawiamy

Smaczne Zdrowe
Szarlotka wyśmienita z bezą 198

szarlotki:) Zaraz po jabłeczniku z budyniem najbardziej lubimy szarlotkę z dużą ilością kruchego ciasta i chrupiącej bezy na wierzchu... Zresztą jak sama nazwa mówi, szarlotka jest po prostu wyśmienita... Ciasto: 5 żółtek,  3 szklanki mąki pszennej,  3 łyżeczki proszku do pieczenia,  1/2 szklanki cukru pudru,  250g masła lub margaryny,  kilka kropel aromatu śmietankowego

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania