bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1606/3453)

Jabłecznik z budyniem 877

przepisy. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 130 g cukru pudru 200 g masła 2 łyżki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki soli 5 żółtek Składniki na pianę: 5 białek 100 g drobnego cukru do wypieków 2 op budyniu waniliowego bez cukru (2×40 g) dodatkowo: 1500 g obranych i pokrojonych(...)folię i dajemy do zamrażalnika na min. 1 godzinę. Ciasto zamrażamy ponieważ łatwiej będzie nam je zetrzeć na tarce. Na blachę o wymiarach 33cm x 23cm dajemy papier do pieczenia. Blachę wykładamy większą częścią ciasta. Ja rozprowadziłam ciasto palcami. Blache z ciastem wsadzamy do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie obieramy i kroimy jabłka. Połowę jabłek dajemy

Themo przepisy
Chleb pełen ziaren, bezglutenowy 149

Najzdrowszy, bezglutenowy i z samych ziaren. Przepis na niego dostałam od swojej trenerki i piekę go dla siebie prawie co weekend. Jest pyszny i mega sycący

CookYourself
Czipsy z cukinii 105

Cukinia to niezwykle wdzięczne warzywo, któremu można nadać dowolnie wybraną formę. Cudownie smakuje duszona, smażona, nadziewana, piecze się z niej wytrawne i słodkie ciasta. Warzywo idealne! Chyba nie przesadzam, ja po prostu uwielbiam cukinię i chyba za długo nie mogłabym bez niej wytrzymać. Można ją jeść na surowo, ale ja najczęściej poddaję ją choćby krótkiej obróbce cieplnej. Sama

Pichceniomania
Buraczane mini burgery z dipem z ricotty 167

niej wszystkie składniki poza ricottą. Wymieszać dokładnie, formować małe kotleciki i układać je na papierze do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez ok 25 min. Podawać z ricottą wymieszana z kilkoma kroplami soku z cytryny, solą i pieprzem. Gotowe! Jedna porcja bez ricotty ma ok 300 kcal. Smacznego

Gawron w rosole
Ciasto ucierane z mascarpone 174

Wczoraj był Światowy Dzień Pieczenia (18 maja), więc nie trudno się domyśleć, że właśnie ciasto będzie tematem dzisiejszego wpisu Z wyglądu ciasto przypomina trochę słynną W-Z, ale prócz wyglądu to nic ich nie łączy. Ciasto bez masy, może stanowić doskonałą bazę do tortów. Jest łatwe i szybkie do przygotowania. Dodatkowo nie potrzeba do niego wyszukanych składników, wiec(...)szklanki cukru (około 270 g) 2 łyżki kakao 1/2 szklanki wody (125 ml) 7 jajek 2 i 1/2 szklanki mąki (około 370 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 750 ml mascarpone łyżka cukru pudru W garnku z grubym dnem rozpuszczamy margarynę. Dodajemy do niej wodę, kakao i cukier. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, w tym czasie cukier powinien

PatiGotuje
Najlepsza rolada bezowa z kremem kawowym 301

Moja Mama nie za bardzo umiała, ani nie lubiła, gotować i piec. Popisowym numerem był sernik wiedeński pieczony w prodiżu, tak delikatny, że nie dało się go wyjąć i trzeba było wyjadać łyżeczkami prosto z prodiża. Pamiętam też, że Mama lubiła bezy. Czasami chodziłyśmy razem do cukierni na sokoły - to były takie trójkątne, dość duże bezy przekładane kremem kawowym

Smaczna Pyza
Żurawina do mięsa na zimę 110

Uwielbiam żurawinę w konfiguracji z mięsem. Doskonale smakuje jako dodatek do wszelkich pieczeni i wędlin oraz jako baza do sosów. Jej zrobienie zajmuje bardzo niewiele czasu

Ze smakiem bez glutenu
Pizzerinki cebulowe z mąki pełnoziarnistej. 149

odstawiamy aż zaczną szumieć czyli puszczać bańki. Wtedy dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Bez wyrabiania, bez napowietrzania, wystarczy dobrze wymiesza i odstawić do wyrośnięcia. Blaszkę wykładamy papierem, formujemy cztery placki, wstawiamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy na 170 stopni i pieczemy około 25 - 30 minut. Piekarnik będzie się nagrzewał, a ciasto dostanie temperatury co mu pozwoli lepiej wyrosnąć

Dieta moja pasja
Ciastka francuskie z budyniem i marmoladą 357

płaty, każdy o wymiarach 25 x 42 cm); 400 g śmietanki 30 %; 1 budyń waniliowy bez cukru (40 g); 1/3 szklanki białego cukru; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 1 jajo; 300 g marmolady (u mnie różana). Dodatkowo: Papier do pieczenia. Sposób przygotowania: Jajo wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Połowę śmietanki (200 g) wlać do garnka. Dodać cukier

Gospodyni Miejska
Daktylowe brownie z orzechami - bez cukru i glutenu 153

wtedy, kiedy zagryza się je do gorącej kawy przy pogaduszkach z przyjaciółką. ;) Daktylowe brownie z orzechami - bez cukru i glutenu Potrzebujesz: 150g namoczonych daktyli  100g miękkiego masła 50g mąki kukurydzianej 30g mąki ryżowej 50g gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 50g orzechów (u mnie: migdały i laskowe) Sposób przyrządzenia: 1. Daktyle umieść w blenderze

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Blondie z fasoli z masłem orzechowym, bez glutenu i bez mąki 216

składników. U mnie w wersji z masłem orzechowym. Pyszności. Do tego standardowo, bez glutenu i bez mąki. Składniki (na małą keksówkę): - 1 puszka białej fasoli - 1 duży dojrzały banan - 2 jajka - 2 łyżki masła orzechowego - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować blenderem na gładką masę (ważne jest

CookYourself
Chleb razowy z ziarnami 233

połowy głębokości. Smarujemy wierzch letnią wodą, obsypujemy sezamem. Przykrywamy foremkę ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości. Pieczemy w temperaturze 230st przez około 30 minut. Studzimy na kratce. Jeśli chlebek postukany od spodu nie wyda głuchego dźwięku, możemy chwilkę go dopiec bez foremki

Gotowanie moimi oczami
Groszek z marchewką i dynią 202

marchwi. Celowo dałam więcej groszku, by ten dodatek do obiadu nie był za słodki. Polecam do pieczonych, duszonych czy smażonych mięs lub ryby. Składniki: 1 opakowanie mrożonego groszku po pół opakowania mrożonej marchewki i dyni 1 łyżka mąki przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu - ok. 1 płaskiej łyżeczki ok. 1 łyżki kopiatej mąki 1 łyżka masła Mrożony groszek umieścić

Czerwień i błękit
Tort z wiśniami i serkiem mascarpone 112

stopniowo dodaję żółtka, następnie cukier, wymieszane mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko dodaję drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane, piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki  góra/dół ). Biszkopt jasny oraz dwa blaty ciemnego biszkoptu nasączam syropem z kwiatów czarnego bzu. Przygotowuję masę: - 1 opakowanie serka mascarpone - 1 opakowanie śmietanki

Wielopokoleniowo
Pancake 127

mąki 1 jajko 1 i 1/4 szklanki maślanki 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/4 szklanki oliwy szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania masy o konsystencji śmietany. Na patelni (bez oleju, najlepsza jest patelnia naleśnikowa) rozlewamy łyżką placek, lekko go rozsmarowujemy. Smażymy z obydwu stron na średnim

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania