bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1241/3453)

Ciasto czekoladowe z chrupiącym karmelem (bez glutenu, wegańskie) 76

orzechowego Nutura -sól (u nas 1/2 łyżeczki himalajskiej, może być więcej) -ok 90-100g płatków kukurydzianych (polecamy te bez cukru) CIASTO KAKAOWE 1. Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut. 2. Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. Przesiać przez sito. 3. Olej i cukier kokosowy wymieszać w osobnej misce. 4. Do oleju

Candy Pandas
Jogurtowe gofry z twarożkiem koperkowym 107

Gofry, 4 porcje 130 g mąki (niepełna szklanka) 150 g jogurtu naturalnego 50 g masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Twarożek 400 g

Kucharzyca
Omlet piernikowy z jabłkiem i bananem 136

Święta tuż tuż, a więc trzeba wprowadzać się w świąteczny nastrój. Najlepiej od samego rana, dlatego dziś propozycja na świąteczny pieczony omlet piernikowy. Wygląda w sumie

Healthy food explorer
Klasyka indyka, czyli udziec pieczony wg Mamy Hani 130

powinny je jeść. Niektórzy nie wymieniając z imienia pochłaniają udziec w dużych ilościach ;) Z resztą dorośli też nie gardzą tym mięsiwem. Bez zbędnych ceregieli przedstawiam, więc prosty przepis na aromatyczne, soczyste i rozpływające się w ustach, pieczone mięsko indycze.   Składniki: Udziec indyczy z kością (do 2 kg) sól, pieprz majeranek 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie: Umyty udziec obsypujemy(...)chłodne miejsce na całą noc by mięso przeszło solą i przyprawami. Udziec najlepiej piec w prodiżu przez ok. 2 godz. po uprzednim podlaniu niewielką ilością wody. Co jakiś czas należy kontrolować miękkość mięsa i oblewać jego wierzch wytworzonym sosem. Jeśli nie mamy prodiża można piec w piekarniku, w rękawie w temperaturze ok. 180 stopni przez co najmniej dwie godziny

Kuchnia po mojemu
Kominki francuskie ;) 179

kółko. Kółka na blaszce smarujemy rozbełtanym jajkiem, następnie na każde układamy kółka z wyciętą dziurką (2 kółka z dziurką na 1 bez), smarując z każdej strony jajkiem. Małe kółeczka układamy również na blaszce i smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Upieczoną pierś kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli i pieczarek

Czerwona Porzeczka
Masło czosnkowo- ziołowe 82

Szukasz przepisu na aromatyczny dodatek do grzanek, pieczonych ziemniaków lub steków? Koniecznie sprawdź przepis na to masło czosnkowo-ziołowe, które jest wręcz idealne do zapiekania. Ja często przygotowuję to masło do zrobienia odrywanego chlebka , do posmarowania nim ryby z grilla albo jako pyszny dodatek do ziemniaków w mundurkach. Proste, świeże składniki i odpowiednia kolejność przygotowania dają efekt, jakiego się(...)jako jeden z wymienionych składników podaję czosnek, ale nie każdy go lubi. Dlatego jeśli go nie lubisz to spokojnie możesz ten składnik pominąć. W takim przypadku, reszta składników pozostaje bez zmian, a samo masło będzie smakowało delikatniej, ale równie pysznie!   Artykuł Masło czosnkowo- ziołowe z bloga Gotujemy w domu - blog kulinarny

Gotujemywdomu.pl
Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 158

sztuk kotletów z indyka z cukinią i marchewką 500 g udźca z indyka bez skóry 1 cukinia 1 marchew 1 mały por 1 łyżka oleju 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej lub kaszki manny Sól i pieprz do smaku Jak zrobić pieczone kotlety z indyka z cukinią i marchewką? Przepis krok po kroku. Cukinię myjemy i ścieramy(...)sól, pieprz i bułkę tartą, a na koniec dodajemy całe jajko i dobrze masę na kotlety wyrabiamy. Mokrymi dłońmi formujemy owalne kotlety, które układamy na blaszce wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy w 185 stopniach C ok. 30 minut. Podajemy kotlety z indyka z cukinią i marchewką z ulubionymi dodatkami 🙂 The post Kotlety z indyka z cukinią i marchewką appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczona kaczka z żurawiną i jabłkami 237

ziemniaków), a do formy wkładamy jabłka (nacięciami do góry), kaczkę posypujemy garścią suszonej żurawiny i wkładamy do piekarnika już bez przykrywania. Ziemniaki gotujemy do miękkości, po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy masło, śmietanę i wszystko razem ubijamy. Kaczkę podajemy z ziemniakami, pieczonym jabłkiem i żurawiną. Smacznego! Artykuł Pieczona kaczka z żurawiną i jabłkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kruszonka z malinową pianką budyniową 156

żółtek (białka zostawić) Składniki na masę piankową: 5 białek 3/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie malinowe bez cukru 1/2 szkl oleju Dodatkowo: borówki lub maliny cukier puder Wykonanie: Masło posiekać nożem, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, cukier puder, żółtka. Zagnieść porządnie ciasto podzielić na dwie części. Schłodzić w zamrażarce co najmniej

Trufelkowo
Karpatka 479

się kożuch. Budyń odstawiamy do ostudzenia. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i zagotowujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kiedy płyn już się gotuje jednym ruchem wsypujemy mąkę i podgrzewamy dalej ciągle mieszając. Powinniśmy otrzymać jednolitą „kluskę”, która bez trudu odkleja się od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do przestudzenia. Do chłodnego ciasta wbijamy po jednym jajku i miksujemy(...)każdym razem. Połowę ciasta rozsmarowujemy szpatułką na blaszce. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni (nie można go otwierać, żeby ciasto nie upadło). Powtarzamy z drugim spodem. Czas, kiedy ciasto jest w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń (jeśli budyń będzie ciepły, rozpuści masło

Ciastkozercy
Pieczone pierogi w kruchym cieście 83

Sprawdzony przepis na pieczone pierogi w kruchym cieście to propozycja na pyszną przekąskę . My do farszu użyliśmy warzyw i pieczarek. Bez wątpienia wyszły pyszne! Z zewnątrz kruchutkie, we wnętrzu soczyste i aromatyczne . Ci ,którzy wolą z mięsem, oczywiście mogą nieco urozmaicić farsz i dodać na przykład mięso z gotowanego kurczaka. Można również dodać kiełbasę, ser lub inny klasyczny dodatek(...)Pieczone pierogi zwane też pasztecikami z pewnością sprawdzą się jako klasyczna przystawka lub przekąska. W wersji z samymi warzywami i grzybami będą świetną propozycją na obiad wegetariański dla wszystkich, którzy nie jadają mięsa. Dla części z nas mogą być pomysłem na smaczne danie postne. Jeśli lubisz kruche ciasto i wszelkie domowe pierogi, to przepis na pieczoną ich wersję powinien Cię

Kuchnia Na Wypasie
Naleśnik dyniowo- owsiany (fit) 124

miałam dziś pomysłu na śniadanie, ale został mi mały kawałek pieczonej dyni, który chciałam wykorzystać i tak powstał pyszny i dietetyczny naleśnik dyniowo- owsiany. Jeden taki naleśnik bez dodatków ma 174kcal (B/T/W- 10.74/8.13/16.58). Swoją porcję zrobiłam z pomidorkami koktajlowymi, łososiem wędzonym, serem płatek i sałatą rzymską. Wyszło pysznie i pewnie jeszcze nie jeden raz wrócę do tego przepisu(...)Składniki na 1 porcje: – 1 jajko – 60g pieczonej dyni – 20g otrębów owsianych – 10ml mleka – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie czubryca żółta, kurkuma, sól i pieprz) Dodatki wg uznania: u mnie plasterek sera płatek, plasterek łososia wędzonego, sałata rzymska i pomidory koktajlowe. Dynię zblendować z jajkiem, mlekiem i przyprawami, dodać otręby, wymieszać dokładnie

Smaki Armine
Deser malinowo bezowy 112

rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec, w zależności od ich wielkości, około 1 godziny. Na talerzu układać trochę galaretki, trochę kremu malinowego, bezy. Można dodać świeże maliny. Deser posypałam cukrem różanym i miętą. Nadmiar bez zjeść ;) zastawa

królestwo garów
Szarlotka z lodami i bitą śmietaną 219

mniejszą wkładamy do zamrażarki. Na drugi dzień porcję z lodówki rozwałkowujemy na prostokąt wielkości blaszki (wym. 39cm x 30 cm), w której będzie pieczona szarlotka. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy rozwałkowane ciasto i gęsto nakłuwamy je widelcem. Spód podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180° C przez ok. 20 minut. W międzyczasie szykujemy masę jabłkową. Umyte, obrane i pozbawione(...)pieczemy 30 minut. Upieczoną szarlotkę, gdy przestygnie, oprószamy cukrem pudrem. Szarlotka z lodami i bitą śmietaną to bez wątpienia jedno z najlepszych ciast - deserów. Można ją podać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po raz kolejny wzięłam udział w akcji zorganizowanej przez Bożenkę – Ciasto na niedzielę – szarlotka, jabłecznik. Gorąco polecam. Smacznego. Wraz ze mną w pieczeniu

mojewypiekiinietylko
Szpinakowe placuszki z twarożkiem i gruszką 169

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Placuszki: ½ szklanki rozdrobnionego rozmrożonego szpinaku bez odciskania * 200 ml jogurtu naturalnego 230 g mąki 100 ml oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cukru 2 jajka Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy razem na gładką masę. Jeśli nie korzystamy z miksera(...)misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy rozbełtane jajka, jogurt, mleko, stopione masło, cukier oraz szczyptę soli. Na końcu dodajemy szpinak. Mieszamy za pomocą drewnianej łyżki do uzyskania gładkiego ciasta. Powinno być trochę gęstsze niż naleśnikowe. Rozgrzewamy patelnię (a najlepiej dwie równocześnie) i smażymy bez tłuszczu równolegle na obu patelniach placuszki. Temperatura nie powinna być za wysoka

bistro mama

Proponowane wyszukiwania