bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1227/3453)

Śliwki pod migdałową pierzynką 112

tego szybka i prosta kruszonka z mąki migdałowej. Deser ekspresowy, pyszny.. i słodki :-) Czas przygotowywania:  20 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość porcji:  około 6-8 Składniki: • 500 g śliwek bez pestek • łyżeczka cynamonu • 1 szklanka mąki migdałowej (mielone migdały) • 50 g masła - 1/4 kostki • 1/4 szklanki cukru

AniaGotuje.pl
Deserniczki pieczone z trzech składników 129

Niesamowity i pyszny deser z czekolady. - tylko trzy składniki - bez mąki - aksamitne i pyszne - zawsze puszyste Czas przygotowywania:  25 minut Czas pieczenia:  około 70 minut Ilość porcji:  5 foremek o średnicy 9 cm Składniki: • 5 dużych jajek • 250 g serka mascarpone • 200 g czekolady (2 tabliczki

AniaGotuje.pl
Owsiane muffiny z malinami 150

Składniki: 160 g płatków owsianych 160 g mąki pszennej 25 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 130 g cukru 80 ml oleju 1 jajko 300 g jogurtu naturalnego garść malin   Wszystkie składniki ( bez owoców) umieszczamy w misie i mieszamy. Na końcu dodajemy owoce. Blachę do muffinów wykładamy papierowymi foremkami i nakładamy(...)nich ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, około 25-30 min.  Artykuł Owsiane muffiny z malinami pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Gołąbki z kaszy z grzybami leśnymi 266

miski wraz z kaszą. Dokładnie mieszamy W naczyniu do zapiekania gołąbków rozprowadzamy niewielką ilość oleju. Farszem wypełniamy liść kapusty tak, aby można było bez przeszkód zawinąć gołąbek. Gotowe gołąbki układamy w naczyniu. Podlewamy bulionem i pieczemy około 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. źródło Kuchnia Lidla

Anioły w kuchni
Tort batatowo-bananowy 158

blendera wkładamy ugotowanego batata, banany, siemię lniane i mleko kokosowe. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji dosładzając syropem według uznania (mnie smakuje bez syropu, ale Mąż potrzebuje więcej słodyczy ). Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem kokosowym. Wylewamy masę z blendera i wyrównujemy powierzchnię szpatułą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni

Lamarida.pl
SZYBKIE CIASTO BANANOWE FIT (CHLEBEK BANANOWY) 768

krojonych orzechów włoskich lub pekan, pokrojonej w kostkę gorzkiej czekolady, rodzynki, posiekane suszone owoce, świeże plastry bananów lub inne PRZYGOTOWANIE: Nagrzać piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Wyłożyć papierem do pieczenia formę o rozmiarach 28x12 cm i posmarować tłuszczem. Odstawić. Olej kokosowy rozpuścić na patelni i przestudzić lekko. Dodać do dużej miski i wymieszać ręcznie rózgą z miodem lub innym(...)tylko do połączenia składników. Ciasto przełóż do formy, wyrównaj i posyp jeszcze cynamonem. Może zrobić wzór zygzakowaty za pomocą małego noża lub patyka. Piec przez ok. 50 do 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Chleb bez dodatków zwykle potrzebuje mniej czasu, niż ten z dodatkami. Po upieczeniu przestudź chleb przez ok. 10 minut, dopiero wtedy wyjmij. Jak już całkowicie

Calzonella.com
Ciasto drożdżowe ze śliwkami (bez wyrabiania) 262

Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką kruszonkę. Polecam na śniadanie jak i na deser :) Polecam! Czytaj

Ana Mari's world
Ciasto drożdżowe ze śliwkami (bez wyrabiania) 262

Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką kruszonkę. Polecam na śniadanie jak i na deser :) Polecam! Czytaj

Ana Mari's world
Brzoskwiniowe z budyniem 341

jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki Budyń: mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 0,5 szkl Dodatkowo : brzoskwinie - 1 pu szka Sposób przygotowania: Ciasto : Mąkę przesiać z proszkiem do miski. Następnie dodać żółtka i jedno całe jajko

Kuchnia Danusi
Serowe knedle migdałowe w sosie brzoskwiniowym 181

knedle zyskały na smaku zostały przeze mnie uperfumowane odrobiną ekstraktu migdałowego, jeśli nie macie zastąpcie go tradycyjnym olejkiem (aromatem). Sos, bez niego kluski nie funkcjonują. Dzisiaj prosty i niezwykle aromatyczny sos z pieczonych brzoskwiń. Macie dzieci, to koniecznie musicie zaserwować im takie danie a na pewno zyskacie uznanie u waszych pociech.  Zatem zapraszam do lektury i kuchni

vaniliowoczekoladowa
Ucierane ciasto na oleju, z owocami 191

lepiej ubiją się z cukrem niż te wyjęte z lodówki. Piekarnik rozgrzewamy od razu do 180-190⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Jeśli robicie ciasto w prostokątnej formie wyłóżcie ją papierem do pieczenia. Jeśli robicie je tak jak ja, z połowy składników – wyłóżcie papierem dno tortownicy i zapnijcie obręcz. Boki obręczy posmarujcie masłem i oprószcie mąką. Mąkę

Karo in the Kitchen
Kurczak zawinięty ze szpinakiem... 135

Propozycja na pyszny obiad lub kolację. Przyprawiamy i pieczemy kurczaka 1,5 kg ...220 st.C / 80 min.  Ostatnie 10 minut bez przykrycia. Jak się upiecze wyłączamy piekarnik i wyjmujemy po 10-15 min.  Tłuszcz odlewamy na potem ...będzie na  sos lub do zupy... kurczaka porcjujemy i serwujemy :)  Jeśli okaże się, że zjedliśmy tylko skrzydełka

chleba naszego
Ekspresowe Ciasto Kefirowe Z Rabarbarem 178

rabarbaru, umieszczamy w misie i miksujemy bądź krótko mieszamy tylko do połączenia się składników. Wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, na wierzch wykładamy rabarbar. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 min. Grzanie góra - dół bez termoobiegu. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Chaczapuri megruli 261

fetą. Generalna zasada jest taka, że stosunek ciasta do farszu powinien wynosić 1:1. Ale oczywiście jeśli wolicie mniej sera w środku bez problemu możecie zmniejszyć jego ilość. Generalnie w większości przepisów zalecają albo pieczenie chlebków w piekarniku albo smażenie ich na patelni. W Gruzji tradycyjnie przed włożeniem chaczapuri do pieca podpieka się je na blachach pieców opalanych

PatiGotuje
Lemon curd 187

ulubione połączenie to sernik cytrynowy z lemon curd. Lemon curd w połączeniu z serkiem mascarpone tworzy wyśmienity krem do kruchych babeczek, muffinek lub bezy. Na jego bazie stworzycie wyśmienite desery oraz ciasta na zimno lub pieczone. Doskonale smakuje wyjadany samodzielnie wprost ze słiczka. Przygotowanie lemon curdu nie jest wymagającą czynnością, wystarczy odrobina cierpliwości o  brak pośpiechu. Z całą pewnością

kolorowotorcikowo