bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1219/3453)

Frytki z cukinii z piekarnika 212

Przepis na pyszne i bardzo aromatyczne pieczone frytki z cukinii. Chrupiące frytki cukiniowe z piekarnika w panierce z bułki tartej i sera, to świetny pomysł na

Kuchnia Na Wypasie
Chleb pszenno-żytni na zakwasie i drożdżach 169

przepis jak zrobić zakwas żytni -> Zakwas żytni do pieczenia chleba ) ponownie miksuję wszystkie składniki, na koniec wsypuję resztę mąki i wyrabiam już właściwe ciasto które po wyrobieniu powinno być miękkie, sprężyste i nie będzie lepić się do dłoni. Foremkę smaruję odrobiną oleju tak żeby chleb nie przywarł do ścianek podczas pieczenia, z ciasta formuję wałek około 30cm długości(...)nacinam ostrym nożem, po czym odkładam na 1 ½ godz. do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wkładam do piekarnika nagrzanego do 210 -220 0 C i piekę w tej temperaturze przez 40min. (piekarnik ustawiony na grzanie góra – dół bez termo-obiegu na pierwszej półce) Po upieczeniu chleb wyciągam z foremek i pozostawiam na kratce do ostygnięcia. Smacznego Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Księga-Smaku
Kruche rurki z kremem kajmakowym 104

można rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia wysypanych mąką. Nawijać ciasto na rurki, zaczynając od węższego końca. Ciasto lekko naciągamy, rolując kolejny pierścień na rurce. Pierścienie powinny zachodzić na siebie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor w 190 st. z termoobiegiem przez 15 min. (bez termoobiegu

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 122

zostawiając po kilka mm z każdego bolku wolnego miejsca. Zawijać każdy rogalik od podstawy, do wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier: pół szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z połowy małej cytryny Składniki utrzeć grzbietem łyżki na gładką

moj przepis na
Kruche rurki z kremem kajmakowym 108

można rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia wysypanych mąką. Nawijać ciasto na rurki, zaczynając od węższego końca. Ciasto lekko naciągamy, rolując kolejny pierścień na rurce. Pierścienie powinny zachodzić na siebie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor w 190 st. z termoobiegiem przez 15 min. (bez termoobiegu

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 119

zostawiając po kilka mm z każdego bolku wolnego miejsca. Zawijać każdy rogalik od podstawy, do wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier: pół szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z połowy małej cytryny Składniki utrzeć grzbietem łyżki na gładką

moj przepis na
Buddha bowl z łososiem, boczniakami i szpinakiem 121

Absolutnie wyjątkowe danie. Buddha bowl, czyli misa obfitości z łososiem, to niby tylko ryba z ryżem, a jednak coś bez porównania więcej. Czas : 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Co może być ciekawego w daniu składającym się z ryby, ryżu i szpinaku? No nic, typowa drętwa potrwa ze stołówki lub baru mlecznego. A jednak wcale nieprawda(...)bowl co do zasady jest daniem wegetariańskim, ale z czasem przepis mutował i pojawiły się mniej ortodoksyjne wersje. Nasza misa obfitości z łososiem bez ryby mogłaby się obejść i zamiast niej można byłoby użyć np. pieczonego, albo smażonego bakłażana. Wracając do kwestii czynników, które sprawiają, że buddha bowl z łososiem jest wyjątkowy, to w pierwszej kolejności trzeba wymienić sposób

Niedzielny kucharz
Babka majonezowa 116

mąki ziemniaczanej wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia. Wymieszane mąki przesiać małymi porcjami do mieszającej się masy (najwolniejsze obroty miksera) miksować do połączenia składników. Formę do baby wysmarować masłem i oprószyć mąka, wylać masę, włożyć do rozgrzanego 180 stopni pieca na 40 minut z termoobiegiem i później na ok. 20 minut bez termoobiegu sprawdzać do suchego patyczka. Autor

Wasze Przepisy
Barszcz czerwony z pieczonych buraków 125

Barszcz czerwony z pieczonych buraków sprawdzi się w święta i na co dzień. Świąteczny barszcz musi mieć w sobie coś specjalnego. Powinien być aromatyczny, esencjonalny i

okolicepalnika.pl
Rurki cynamonowe z kremem budyniowym 139

powinny lekko na siebie nachodzić). Smarujemy roztrzepanym jajkiem i obtaczamy w cukrze z cynamonem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy ok. 17 min. Studzimy. Składniki na krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru 450 ml mleka 5 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru 50 g masła Przygotowanie: 300 ml mleka podgrzewamy w garnku z ksylitolem/erytrolem/cukrem

Czarnawisienka
Beza z kremem cynamonowym 129

Słodkości na święta nigdy za wiele. Moja dzisiejsza propozycja to mini bezy z kremem cynamonowym. Słodka beza i delikatny krem z nutą cynamonu to jest to. Składniki na mini bezy: - 5 białek - 250 g cukru - szczypta soli - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cynamonu - 1 łyżeczka suszonej skórki pomarańczowej lub świeżej startej składniki na krem cynamonowy: 260 ml śmietanki(...)stopniowo dodajemy cukier zmieszany z cynamonem, najlepiej po łyżce i miksujemy do całkowitego rozpuszczenia cukru. Na sam koniec wmiksowujemy mąkę i skórkę pomarańczową. Bezy wykładamy na papier rękawem cukierniczym lub łyżką, formujemy dość płaskie okręgi. Pieczemy 30 min w temperaturze 120 stopni , następnie 50-60 min w 100 stopniach. Studzimy na kratce, przechowujemy w suchym pojemniku przykryte ściereczką. Przygotowanie kremu

noteskulinarnyfiga
Strucla z jabłkami 214

posmarowanej masłem. Żółtko jajka wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj struclę. Włóż struclę do nagrzanego piekarnika i piecz ją 30 minut minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Po wyjęciu studź struclę na kratce, a na koniec posmaruj lukrem (wymieszaj cukier puder z odrobiną wody). Informacje dodatkowe Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie

Przepisy na widelcu
Placki z ziemniakami i warzywami -pysznie smakują-obiad dla 4 osób 232

Placuszki te można smażyć i i piec też w piekarniku ale tak jeszcze nie robiłam .Ja zrobiłam tradycyjnie smażone na patelni . składniki wszystkie dajemy do miski

Moje Wyroby
Najpyszniejsze rogaliki drożdżowe z białym serem +FILM 220

nadzienie, i zwijamy tworząc rogalik (odsyłam do filmu by zobaczyć jak to zrobić) Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem z mlekiem,  pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni grzanie góra-dół bez termooboegu. Wsadzamy do już nagrzanego piekarnika.  I gotowe :) Jak już pisałam rogaliki wychodzą na prawdę wspaniałe, bardzo polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku