bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1180/3453)

Seromakowiec tradycyjny 125

Mój sprawdzony i prosty przepis na seromakowca bez spodu. Polecam na Święta :-) Czas przygotowywania:  około 60 minut Czas pieczenia:  90 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 18 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko i 3 żółtka z jajek (białka idą do masy makowej

AniaGotuje.pl
Piernik przekładany z suszoną śliwką 135

Wbrew pozorom, to jest bardzo prosty piernik. Pyszny, z dodatkiem suszonej śliwki, powideł i marcepanu... Bez użycia miksera :-) Gorąco polecam! Czas przygotowywania:  około 20 minut Czas pieczenia:  około 50 minut Opcjonalne dekorowanie: do 30 minut Ilość porcji:  foremka 18/26 cm dla 10-12 osób Składniki: • 350 g mąki pszennej tortowej (niecałe

AniaGotuje.pl
Sernik waniliowy z białą czekoladą 222

Zwarty sernik waniliowy z dodatkiem białej czekolady. Prosty, mało składnikowy i bardzo smaczny :-) - szykujesz go w 15 minut! - bez glutenu - tylko kilka składników Czas przygotowywania:  około 15 minut Czas pieczenia: 80 minut - 160 stopni Ilość porcji:  tortownica o średnicy

AniaGotuje.pl
PIECZONY PASZTET DROBIOWY Z JAJKIEM (BEZ WĄTRÓBKI) 198

Moja córka uwielbia rosół, mogłaby go jeść codziennie. No ale co zrobić z pozostałym mięsem? No więc po ostatnim rosołku powstał pasztet bez wątróbki, za to z jajkiem w środku. Pyszny, podczas jego pieczenia w całym domu unosił się cudowny zapach. Pasztet prezentuje się bardzo ładnie, doskonały na kanapki, idealny również na stół Wielkanocny.  Do przygotowania pasztetu

Zrób to smacznie
Lasagne 177

masłem i mąką, przyprawić startą gałką. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian płaty lasagne (najlepiej odgotować je przez kilka minut, ale można też bez gotowania), masło z dodatkami, posypywać startym serem i polewać sosem. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200st. Smacznego

Zielona Kuchnia
Pierś z indyka w sosie miodowo-musztardowym 283

pieprzem, i czosnkiem granulowanym. Z miodu, musztard, śmietany i oleju robimy sos, którym nacieramy mięso. Wszystko umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i podlewamy bulionem. Pieczemy 1 godzinę 15 minut w 180 stopniach. Ostatnie 15 minut bez przykrycia. Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Ciasto z ricottą i śliwkami 177

mąkę, wanilię mieloną oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę. Na wierzchu rozkładamy śliwki, pokrojone na ćwiartki. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem

Smak mojego domu
serowe rożki z mirabelkami 207

ciasto rozwałkowałam, pokroiłam na równe kwadraty, na każdym (po przekątnej) ułożyłam 2-3 mirabelki i zwinęłam rożki. Piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Ponieważ ciasto jest bez cukru, a mirabelki są kwaskowe udekorowałam moje rożki grubą warstwą lukru królewskiego -  jedno białko ucierałam łyżką z cukrem pudrem dodawanym stopniowo

babka w formie
Ciasto z nektarynkami 170

miksera. Następnie dodajemy mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy wszystko razem, aż do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowane ciasto wylewamy na formę, a na jego wierzchu układamy pokrojone nektarynki lekko je dociskając. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 o C z funkcją termoobiegu (bez termoobiegu 180 o C) przez około 25-30 minut

Programista w kuchni
Przepis #8 Kokosowe naleśniki 135

wkrótce się pojawi) a pozostałą część dodałam do naleśników. Takim sposobem powstały naleśniki kokosowe, które w smaku przypominają trochę gofry. Smakują wspaniale nawet bez dodatków. Składniki: - 250 gram mąki - 2 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - 250 mleka mleka - 2 łyżki cukru pudru - ok 1,5 szklanki wiórków po produkcji mleka kokosowego - olej do smażenia Wszystkie składniki mieszamy

Health-Fit-Life
"fistaszek"- ciasto z masłem orzechowym 545

ciasto z nutą masła orzechowego właśnie. Jak większość ciast robionych bez planu wyszło bombastycznie. Mąż powiedział, że to najlepsze z ostatnio pieczonych. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto orzechowe: 2 jajka 1/2 szklanki startych orzechów włoskich (nie zmielonych) łyżka mąki 1/2 szklanki cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 kopiata łyżka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 308

dwie części i do jednej dodałam łyżkę karobu, co sprawiło, że jest łaciate ;) Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 2/3 szklanki ksylitolu 3 jajka 250 g mąki orkiszowej razowej 1 łyżka budyniu z wanilią (proszku) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka karobu 80 ml oliwy/oleju rzepakowego 100 ml jogurtu wiórki kokosowe do posypania truskawki Truskawki umyć

FitKot
Gryczane placki z truskawkami 208

nimi cała rodzina. Gryczane placki z truskawkami 400 ml mąki gryczanej 50 ml jogurtu 200 ml mleka szczypta soli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka łyżka masła 20 g cukru waniliowego kilkanaście truskawek, bez szypułek i pokrojonych w plasterki Jogurt, mleko, masło i jajka roztrzepujemy trzepaczką. Wsypujemy do miski mąkę, sól, proszek oraz połowę cukru. Całość mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kurcze pieczone. 219

łyżeczka soli,  łyżeczka papryki, łyżeczka curry, pół łyżeczki pieprzu, łyżka majeranku. Do środka wkładamy całą cebulę. Schładzamy w lodówce  lub nie :) . Pieczemy 60 min / 200 st.C w zamkniętym naczyniu , następnie 30 min. bez pokrywki/ 180 st.C  Smacznego

chleba naszego
Drożdżowa rolada makowo-kakaowa 165

Zawsze myślałam, że drożdżowe, zawijane makowce i rolady kakaowe potrafią bez żadnych problemów zrobić tylko nasze kochane babcie, które całe życie piekły i zaprawione są już w kulinarnych bojach. No cóż, okazało się, że mam rację. Moja rolada makowo-kakaowa ma skazę w postaci dłuuugiego i głębokiego pęknięcia niczym Rów Mariański. Na szczęście kompletnie nie wpłynęło to na smak(...)formując prostokąt, nałożyć masę makowo-kakaową zostawiając 2 cm wolnego miejsca od brzegu. 7) Zwinąć roladę, końce zawinąć pod spód. 8) Przygotowaną roladę zawinąć podwójnie w papier do pieczenia zostawiając nie więcej niż 1 cm luzu pomiędzy ciastem, a papierem. 9) Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 35 min. 10) Przygotować lukier. Dodać do miseczki cukier puder

Fitsweet.me