bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1175/3453)

Ciasteczka Na Gotowanych Żółtkach 102

Nigdy nie jadłam ani nie piekłam jeszcze takich ciastek, ale z opowieści mojej mamy dowiedziałam się że takie ciasteczka wychodzą bardzo smaczne i bardzo kruche więc postanowiłam to sprawdzić i potwierdzam są przepyszne :) Składniki na jedną blaszkę ciastek: 125 g mąki pszennej tortowej 75 g mąki ziemniaczanej 40-50 g cukru ( przy 40 g ciastka wychodzą deserowe) 2 żółtka(...)całość i chowamy do lodówki na około 1 godzinę. 2. Po schłodzeniu ciasta, wałkujemy je na grubość 3-4 mm i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy w 180 stop. przez 10-15 minut grzanie góra - dół bez termoobiegu

Gotowanie...to proste !
Kruche ciacho ze ŚLIWKAMI - pyszne i proste ciasto ze śliwkami 131

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego lub wanilinowego szczypta soli oraz około 500 g śliwek 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Ciasto ze śliwkami Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Do miski wsypuję mąkę, cukier puder, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier waniliowy(...)oprószam śliwki. Na koniec na górę ciasta, ścieram na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto. Pieczenie: Tak przygotowane ciasto wstawiam ponownie do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 30 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone wyjmuję od razu z foremki i odstawiam do wystudzenia. Kruche ciacho

Uwaga Babcia Gotuje
Puszyste i pyszne rogaliki z owocami, rogaliki drożdżowe z wiśniami jagodami lub innymi owocami 118

około 1 łyżki mąki ziemniaczanej około 1 łyżki cukru pudru kruszonka: 4 łyżek mąki pszennej 2 łyżki masła o temperaturze pokojowej 2 łyżki cukru kryształ do pomalowania rogalików przed pieczeniem: 1 żółtko i około 3 łyżek mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Rogaliki drożdżowe   Przygotowanie: Najpierw przygotuję rozczyn: Do miski rozkruszam drożdże, dodaję około łyżeczki(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki na blasze nakrywam ściereczką i pozostawiam na 15 minut do wyrośnięcia. Pieczenie rogalików: Przed pieczeniem rogaliki maluję rozmąconym żółtkiem z mlekiem i posypuję kruszonką. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na środkową półkę i piekę około 20 minuty. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone

Uwaga Babcia Gotuje
Florentyna 119

zrobiłam je po raz pierwszy nie sądziłam, że aż tak posmakuje mi i rodzinie. Okazało się strzałem w 10. Lekko kwaśne porzeczki ze słodką bezą dają tak przepyszny efekt, że na samą myśl mam ochotę piec je znowu. Na rodzinnym grillu wszyscy prosili o przepis a ciasto zniknęło ze stołu w moment

Prosty przepis na
Kruche ciacho z jagodami – pyszne i słodziutkie 124

masła (lekko schłodzonego) 50 g cukru pudru (około 5-6 łyżek) 4 żółtka (jajka rozmiar L) 3 łyżki śmietany (użyłam 18%) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego lub wanilinowego szczypta soli na warstwę serową: 500 g twarogu (użyłam półtłustego) 60 g cukru pudru (około 6 łyżek) 4 białka kilka kropli aromatu śmietankowego owoce: 3 szklanki(...)sitko i oprószam jagody. Jagody wykładam na ser i posypuję kruszonką. Tak przygotowane ciasto piekę. Pieczenie: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 25 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone wyjmuję z piekarnika i pozostawiam w foremce na około 10-15 minut

Uwaga Babcia Gotuje
Szaszłyki z Ziemniaków 103

całą długość patyczka. Gotowe ziemniaki spryskać olejem w sprayu, a następnie posypać przyprawą do ziemniaków. Szaszłyki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez pierwsze 20 minut bez termoobiegu, kolejne 20 minut z termoobiegiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szaszłyki z Ziemniaków pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
TARTA Z KREMEM KARMELOWYM I ORZECHAMI 98

składniki, siekamy a kruszonkę i szybko zagniatamy. Wałkujemy na prostokąt, wylepiamy dno formy. Chłodzimy w zamrażarce 30 minut. Przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy kulkami lub fasolą. Pieczemy 10 minut w 190C z obciążeniem i 10-15 minut bez – w 190C. Studzimy. ORZECHY W KARMELU: Do garnka wsypujemy cukier, podgrzewamy aż zrobi się karmel.Dodajemy masło, mieszamy aż się

Ostra na Słodko
łatwe ciasto drożdżowe ze śliwkami... 104

wyrośnięcia na godzinę. Ciasto wyrośnięte parę razy łyżką wyrobić i rozłożyć do 3-ech silikonowych keksówek 20cm, na wierzch powciskać połówki umytych śliwek bez pestek. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w foremkach ciasto dobrze wystudzić - bardzo smaczne, łatwe, tanie ciasto drożdżowe ze śliwkami, jest bardzo delikatne, lekkie smakuje jak chałka........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Młoda kapusta po węgiersku z kiełbasą – przepis na pyszny obiad 107

kapusta będzie miękka. Młoda kapusta po węgiersku z kiełbasą – przepis na pyszny obiad   Zobacz inne przepisy na młodą kapustę na obiad: Schab pieczony z młodą kapustą i pomidorami – pyszne danie na obiad Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty – szybki przepis na lekki obiad Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem Młoda kapusta po chłopsku – przepis na obiad Makaron

e-PrzepisyKulinarne
Chlebek pita 104

przepisu: Pity możesz upiec (zamiast smażyć na suchej patelni) w piekarniku. Nagrzej go do temp. 220 st. C, grzanie góra plus dół bez termoobiegu i połóż placki na gorącej blaszce z wyposażenia piekarnika. Piecz ok. 10 minut aż ładnie urosną. PRZYGOTOWANIE: Aby przygotować chlebki pita wsyp do miski suche składniki, wymieszaj. Dolej ciepłą wodę oraz 2 łyżki oliwy

Zasmakuj Kuchni
Rogaliki z ciasta francuskiego 94

rulony ku węższemu końcowi, tworząc na końcu kształt rogalika (zawijam końce ku środkowi). Rogaliki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę je w temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu przez około 18 minut, do ładnego złotego koloru. Wstawiam je na środkową półkę piekarnika. Gotowe oprószam cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Tort czekoladowy - cappuccino 123

Chyba ze wszystkich wypieków najbardziej lubię piec torty. Torty są najbardziej kreatywnym produktem, w którym zwykły biszkopt z kremem można zmienić w prawdziwe dzieło sztuki. Moim tortom jeszcze daleko do dzieł sztuki. Nie robię ich na sprzedaż tylko na własne potrzeby. Nie używam żadnych skomplikowanych narzędzi i form, a jedynie rękaw cukierniczy i końcówka do dekorowania. Nie ozdabiam tortów masą(...)proszkiem do pieczenia oraz zmielonymi orzechami. Mieszankę wsypałam do ubitych białek i delikatnie wymieszałam łyżką. Na koniec do ciasta dodałam krem czekoladowy (również w temperaturze pokojowej) i wymieszałam. Ciasto przełożyłam do okrągłej tortownicy o średnicy 20cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam do suchego patyczka (ok. 30 minut) w temp. 170 stopni bez termoobiegu

Waniliowe Improwizacje
Kebabowa karkówka pieczona w plastrach 137

mięso. Zamarynowaną karkówkę odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Karkówkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 40 minut a następnie 20 -30 minut bez przykrycia. Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu

Kulinarne przygody
Chleb razowy na drożdżach 100

przekroić wzdłuż, tak żeby nóż prawie dotykał dna formy, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia. Piekarnik nagrzać do 230 st. bez termoobiegu. Chleb położyć na kratce od piekarnika na najniższej półce. Piec około 30 min. Wyjąć z piekarnika, wyjąć z formy, owinąć w ręcznik lniany. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Przechowywać zawinięty w ręcznik lniany. Kroić nożem

moj przepis na
Chleb razowy na drożdżach 120

przekroić wzdłuż, tak żeby nóż prawie dotykał dna formy, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia. Piekarnik nagrzać do 230 st. bez termoobiegu. Chleb położyć na kratce od piekarnika na najniższej półce. Piec około 30 min. Wyjąć z piekarnika, wyjąć z formy, owinąć w ręcznik lniany. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Przechowywać zawinięty w ręcznik lniany. Kroić nożem

moj przepis na