bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:358/498)

Domowe nachosy o smaku pizzy (zdrowsza wersja nachosów ze sklepu) – bezglutenowe 193

Posmaruj górną część placka za pomocą pędzelka. Następnie przełóż trójkąciki na blaszkę z papierem do pieczenia (przyprawami do dołu) i posmaruj kolejnego placka. Kiedy zapełnisz całą blaszkę, posmaruj wszystkie trójkąty naraz z drugiej strony. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz kilka minut, aż trójkąty będą twarde i zaczną się charakterystycznie wywijać. Wyjmij i wystudź (nie wrzucaj(...)smażyłam na ceramicznej. Placki muszą być w miarę cienkie, tak żeby nabrały chrupkości podczas pieczenia. Do smarowania nachosów przyprawami użyj pędzelka. Nachosy po kilku godzinach nasiąkają wilgocią z otoczenia, dlatego najlepiej zjeść je w miarę szybko, zanim stracą na chrupkości. Nie wolno ich także od razu po upieczeniu przekładać do miski - powinny najpierw wystygnąć na blaszce. powiedz dietom

Powiedz dietom nie
FRITTATA Z ZIEMNIAKAMI, CHORIZO i SZPINAKIEM 248

Szybka i prosta do wykonania frittata. Z podsmażonymi ziemniaczkami, pikantną kiełbaską chorizo, szpinakiem i kremowym twarożkiem.  Bardzo smaczna i sycąca, może być świetnym pomysłem na weekendowe śniadanie lub późną kolację. Jest dobrym sposobem na wykorzystanie ugotowanych wcześniej ziemniaków. Warzywa i kiełbaskę najpierw podsmażamy, a następnie zalewamy roztrzepanymi jajkami, dodajemy twarożek i na krótko wstawiamy do piekarnika. Jeśli(...)łyżki mleka sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki kremowego twarożku np. koziego lub Almette WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Ziemniaki kroimy w plastry lub kostkę, cebulę w drobną kosteczkę, czosnek ścieramy na tarce. Szpinak  płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osuszamy. Pomidorki koktajlowe kroimy poziomo na pół

cool and minty
3:2:1:start - perfekcyjne kruche ciasto 265

Wykładamy rozwałkowanym ciastem foremkę na tartę, zwykłą blaszkę lub blaszkę do pieczenia muffinek. Jeśli forma jest duża to wykładamy ją papierem do pieczenia, a jeśli mała lub o nieforemnym kształcie - smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Dla ułatwienia ciasto wałkuję ułożone pomiędzy dwiema warstwami papieru do pieczenia. Nie klei się wtedy do stolnicy i wałka. Poza tym łatwiej(...)ciasto pieczemy około 15 minut - do czasu, aż się lekko zarumieni. Można również podczas pieczenia obciążyć ciasto ceramicznymi kulkami lub nasionami roślin strączkowych. Przed włożeniem do piekarnika wykładamy na ciasto papier do pieczenia, następnie wysypujemy na nie ziarenka, np. fasoli. Pieczemy z obciążeniem przez około 10 minut, po czym zdejmujemy papier i dopiekamy już bez obciążenia

W kuchni Katie
Pyszne Ciasto Jabłkowo – Orzechowe 320

Oczywiście nie jest to non stop, na okrągło, codziennie, bez końca… a szkoda ale zdarza mi się raz na jakiś czas być super świetnie zorganizowaną i to bez organizera w ręku. I choć przy dwójce małych dzieci, przy prowadzeniu bloga, spotkaniach ze znajomymi, znalezieniu czasu na wspólne chwile z mężem doba to zdecydowanie za krótko, tak okres(...)wpływem impulsu. Tym bardziej jestem z siebie dumna, że przychodzi mi to z taką łatwością i lekkością a moje dzieci albo mi pomagają albo nie przeszkadzają To tych szybkich i pysznych ciast należy to oto jabłkowo-orzechowe. Jest genialne. Mocno wilgotne, puszyste, przełożone prostym, delikatnym kremem maślano – kremowym. Warte polecenia i wypróbowania. I pamiętajcie nie zajmie Wam dużo czasu

Made By Mom And Son
Kalafiorowy spód do pizzy 173

  Lubicie pizzę? My lubimy, ale zwyczajna pizza jest dla mnie za ciężka. Przeważnie za tłusta, zbyt dużo sera no i jak dla mnie zbyt sycąca

Szybko Tanio Smacznie
Kurczak Tikka Masala / Chicken Tikka Masala 279

soczyste mięso z kurczaka w rewelacyjnie aromatycznym sosie na bazie pomidorów i cebuli z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom indyjskich smaków. Ponadto, danie to jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc jest też doskonałą propozycją na obiad w zabieganym tygodniu, zapraszam! Scroll down for recipe in English Kurczak Tikka Masala (4 porcje) Składniki: olej roślinny do smażenia(...)łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki garam masala 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka koncentratu pomidorowego 400g puszka krojonych pomidorów 4 piersi lub nadudzi z kurczaka bez kości, pokrojone w kostkę 10 suszonych liści curry 4 -6 dużych łyżek jogurtu naturalnego garść świeżej kolendry, posiekanej i trochę do podania Przygotowanie: Rozgrzej 2 łyżki oleju w dużej

karmelowy
Szarlotka z budyniem i pianką 215

mojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta

moj przepis na
Czak czak 214

Parę dni temu dzięki uprzejmości firmy Brześć otrzymałam przesyłkę i mam przyjemność testować ich produkty.Firma ta ma w swojej ofercie różne produkty..między innymi ciastka francuskie

Moje domowe kucharzenie
Jesienna lasagne z dynią 197

powiedział,  że zawsze musi to danie kojarzyć się z mięsem mielonym  i sosem pomidorowym ? Spróbujcie mojej warzywnej wersji i zobaczcie, że bez mięsa może być równie smacznie i szybko. Korzystajmy z tego co dała nam jesień……Jest tyle kulinarnych możliwości! #lubelloveinspiracje  #lubella #szybkalasagne Składniki: 1 opakowanie makaronu Lasagne nr 52 ½ sztuki małej dyni hokkaido(...)wyczerpania składników.  Ostatnią warstwę na górze przykryć resztą beszamelu posypać serem, zapiekać pod przykryciem  w piekarniku 25-30 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia, pokrywę zdjąć aby ładnie ser się przyrumienił. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.  Najlepiej smakuje od razu po wyjęciu z pieca. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą 212

takiej pizzy rodzice, którzy wybrali się do jednej z łódzkich pizzerii, gdzie spróbowali czegoś zupełnie innego i do tej pory im nieznanego, a mianowicie takiej własnie pizzy bez tradycyjnego sosu pomidorowego i tłustego żółtego sera. Byłam zaskoczona ich wyborem, a jeszcze bardziej zdziwiło mnie to, że ta pizza bardzo im smakowała. Chwalili ją jako ciekawostkę i coś odmiennego(...)skostniali i lubią próbować nowych rzeczy i poznawać nowe smaki. Bardzo żałuję, że nie mam możliwości częściej dla nich gotować. Krzyśkowi bardzo spodobała się wizja takiej pizzy, szybko poczynił niezbędne zakupy i już od ponad tygodnia wiercił mi przysłowiową "dziurę w brzuchu", kiedy w końcu zrobię tę pizzę ;) Pizza to dość pracochłonne danie i zawsze robi się przy

Codzienne Gotowanie
Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 194

Mogę napisać oficjalnie, bo to news dnia, który uczynił go piękniejszym ;) Wszystkie moje dane, zdjęcia z ostatnich miesięcy, dorobek życia :D został uratowany. Czeka sobie cierpliwie

FitKot
Niby pizze 294

Zainspirowana wczorajszym przepisem koleżanki, postanowiłam zrobić niby pizzę w wersji zmodyfikowanej dla mnie. Jest naprawdę pycha :) Dużo białka, rozpuszczalnej frakcji błonnika z warzyw, bogactwo minerałów i

pyszne zdrowości
Kruche pierniczki bezglutenowe 163

Są miękkie i kruche zaraz po upieczeniu, więc nie trzeba czekać tygodniami na możliwość ich schrupania.  Mają świetny, aromatyczny smak przypraw i miodu.  Można

Ze smakiem bez glutenu
Aromatyczny kurczak w carry z ryżem. Zdrowy i pożywny obiad. 229

Dziś polecam Wam aromatycznego kurczaka w carry z ryżem. Uwielbiam przyrządzać takie danie dla mojej rodziny, bo są zdrowe i pożywne. Białko z kurczaka nadaje nam

Słodkie okruszki
Cukinia faszerowana 222

Cukinia faszerowana jest jednym z moim ulubionych dań na obiad. Polana sosem lub nawet bez sosu, jest przepyszna. Cukinia sama w sobie nie ma wyraźnego smaku, ale w połączeniu z dodatkami, jak np. z dobrze doprawionym mięsem mielonym nabiera charakteru. Ważne, żeby używać cukinii z miękką skórką (młodej), twarda skórka nawet po upieczeniu nie jest zjadliwa. Podobnie do cukinii(...)głębokiej blaszce. Wstawić do nagrzanego w 200 stopnich piekarnika i piec ok.45 minut. Cukinię faszerowaną podawać z sosem pomidorowym, grzybowym, czosnkowym (ja uwielbiam) lub samą, prosto z piekarnika. * Jeśli zostanie nam farsz można zrobić z niego pyszne kotleciki albo całość zapiec jako pieczeń .  * Do pieczenia cukinii używałam głębokiej blachy  TAKIEJ-KLIK , która zmieściła sporo kawałków cukinii

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni 229

Dania z jednej patelni uwielbiam - szybko, mało mycia i zawsze smacznie! A obiady z kawałkami kurczaka są zawsze dobrym pomysłem, szczególnie wtedy, kiedy tego pomysłu na obiad nie ma ;) bo jednak delikatne mięso z kurczaka lubią i dorośli, i dzieci. Takim uniwersalnym daniem zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci są właśnie faszerowane podudzia kurczaka, owinięte boczkiem i przygotowane(...)boczkiem z dwóch powodów - po pierwsze, by mięso zachowało soczystość, a po drugie, bo na tłuszczu wytopionym z boczku całość smakowała dużo lepiej. Owijanie ma większe znaczenie przy mięsie pieczonym - by go nie wysuszyć, ale i tu spełniło swoją rolę i tak uduszony obiad smakował wybornie, mięso było soczyste i kruche, całość bardzo aromatyczna. W zasadzie podobny efekt można uzyskać

Kolorowy Przepisownik
Szarlotka z chrupiącą bezą 156

zaserwuje wam szarlotkę, która jest szybka i zawiera mało składników mimo to urzeka smakiem. Zapraszam... Stopień trudności - prosta, trzeba często przewracać jabłka przy smażeniu żeby nam się zbytnio nie przypiekły a były ładnie skarmelizowane, beza pięknie wyrośnie ale musimy ją długo miksować i powoli wsypywać cukier co jest bardzo ważne. Jeśli chcemy by beza wyszła grubsza dodajemy więcej białek(...)zezłocenia. Beza:   4 białka pół szkl.cukru 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Białka ubić w misie miksera na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Gdy masa będzie sztywna i błyszcząca, dodać skrobię i zmiksować. Na podpieczony spód wyłożyć gorące nadzienie z karmelizowanych jabłek. Na wierzch wyłożyć bezę. Piekarnik nastawić na temp. 180ºC

Kubki smaku
Torcik marchewkowy z pomarańczą, migdałami i kremem serowym - najlepszy 192

możecie zastąpić inna ulubiona z naciskiem na niskosłodzoną ;), oraz kremem serowym z nutami mięty i cytryny, bez dodatku masła. Dodając syrop miętowy do kremu uzyskacie torcik w bardzo modnym w sezonie kolorze miętowym, intensywność koloru wg. własnych upodobań. Czas przygotowania: 15 minut + pieczenie + chłodzenie Składniki: 100 g mąki pszennej, 100 g cukru pudru, 1,5 szklanki drobno tartej(...)formy), przelać ciasto, wyrównać łyżką i stuknąć kilka razy formą o blat żeby ciasto się równo rozlało.  Piec w 180 stopniach przez 35-40 minut (do suchego patyczka). Wystudzić w formie. Jeśli w trakcie pieczenia zacznie się zbyt szybko przypiekać z wierzchu nakryć kawałkiem papieru do pieczenia lub foli aluminiowej.  Ciasto przekroić na pół, rozsmarować

SzczyptaSmaQ